Ebből valami komoly lesz! Érkezhet az elektromos ezüstnyíl?

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Mercedes egy sajtónap keretében mutatta be az EQ tanulmányautójának várható formavilágát.

A Mercedes-Benz rendszeresen egy szoborral előlegezi meg nagyobb bejelentéseit, elég csak a 2010-es Detroiti Autószalonra visszaemlékezni, amikor a CLS formavilágát mutatták be előzetesen egy szobor formájában. A nem mindent megmutató, de sokat eláruló szobornak akkoriban elég erős visszhangja volt. 2017-ben A-osztály is kapott egy lepelszobrot.

A gyártó egy dizájn-nap keretében tartott előadásokat a meghívott újságíróknak, ahol az EQ-almárkáé volt a főszerep.

A Mercedes EQ tanulmánynál

Az EQ név az "Electric Intelligence" kifejezésre utal. A széles körű termékcsalád villamosítás felé történő elmozdulása lehetővé teszi, hogy az EQ termék- és technológiai márkát egyre kézzelfoghatóbbá tegyék. Ez a modern belső égésű motorok hibridesítésével kezdődött. Ezt a technológiát "EQ Boost"-nak hívják. Egy másik, nagyon fontos elem a plug-in hybrid rendszer, amely EQ Power "EQ Power +" néven ismert.

Bemutatták azt a szobrot, amely egy tanulmányautó körvonalát sugallja, mely roppant letisztult, a vége felé darabossá váló megjelenés pedig a mozgást hivatott sugallni. Első ránézésre az 1930-as évek végének német versenyautói jutnak eszembe róla, pontosabban a W125-ös sebességrekordra épített változata.

Mercedes-Benz-W125

A 736 lóerős 5,6 literes, V12-es motorral szerelt típus 80 évig tartotta a közúti sebességi rekordot, melyet 1938. január 28-án Rudolf Caracciola állított be a Frankfurt-Darmstadt közti autópályán, ahol 432,7 km/h-es sebességet ért el. Az augusztusi Pebble Beach Concours d'Elegance-ra kézzel fogható tanulmányautót építenek, mely állítólag tisztán elektromos hajtású lesz, sebesség tekintetében sem lesz szégyenkezni valója, legalább olyan gyors lesz, mint az egykori rekorder versenygép.

A Mercedes EQ tanulmány eleje az ezüstnyilakat idézi.

Ezt az SLS E-Cell tanulmányánál is nagyobb teljesítményű hajtáslánccal érnék el, ami elég komolyan hangzik, ugyanis abban is négy motor dolgozott, melyek összesen 740 lóerőt adtak le.

A koncepcióautók az "Concept EQ" és a "Concept EQA" már ma is konkrét képet mutatnak a teljesen új generációk formavilágáról. Az első modell, az EQ C nevű SUV, amely abszolút mérföldkő a teljesítmény, a sportosság és a biztonság tekintetében.

2022-ig tíz új modellt mutatnak majd be EQ márkanév alatt.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.

További hírek