Rájár a rúd mostanság a Lamborghini-tulajdonosokra, mert nem sokkal egymás után két csodálatos sportkocsi is tropára ment. Az első eset valamivel több, mint egy hete történt, amikor egy Huracán fúródott egy parkoló Honda Civic alá Chicago belvárosában.

A dolog meglehetősen vicces és egyben bizarr is volt. Saját beszámolója szerint a Lamborghini sofőrje nyugodtan furikázott a városban, amikor belehajtott valaki hátulról. Ám, ez nem okozott volna ekkora bajt, ha ő erre ijedtében nem tapos bele a gázpedálba, amitől a rakétaként kilövő Huracán a következő pillanatban már a Civic alatt volt.

törött Lamborghini

Mivel a sportautó orra lapos és hegyes, a Honda gyakorlatilag rajta landolt, a szélvédőkeret azonban bizonyított, hiszen könnyedén megtartotta a rajta álló kocsit. Szakértők szerint a kár itt nagyjából 200-250 ezer dollár (55,6-70 millió forint) volt, amiben a Civic javítása szinte észrevehetetlen tétel.

Éppen csak, hogy körbefutottak a közösségi médiában a pórul járt sportautóról szóló fotók és videók, máris újabb Lamborghini Performante veszett oda, nem is akárhogyan. A két amerikai sofőr éppen útban volt haza felé egy autós eseményről, és ahogy ez lenni szokott, betértek megpihenni egy benzinkútra. Mindketten bementek venni egy-egy palack vizet, amikor azt látták, hogy egy autó elindul, mégpedig úgy, hogy közben a töltőpisztoly még benne volt a töltőnyílásban.

égő Lamborghini Performante

Ami ezután történt, az olyan lehetett, mint az akciófilmekben: a cső elszakadt, a kút pedig szerte széjjel spriccelte a benzint, többek között az egyik Lambo motorházának tetejére, amitől az azonnal lángra kapott. Hiába tárcsázták rögtön a tűzoltókat, a kék Lamborghinit már nem lehetett megmenteni, és ahogy az a képeken és a videón is látszik, bizony tökéletesen gallyra ment.

égő autó

A dolog érdekessége, hogy a tüzet okozó autós állítólag észre sem vette a mögötte tomboló Armageddont, és úgy kellett utána menni és visszahozni. A felelősségét elismerte, és valószínűleg teljesen összeomlott.

Lamborghini

Az egyetlen szerencséje az volt, hogy bár állítólag 400 ezer dolláros (110 millió forint) volt a szénné égett autó, senki nem sérült meg a drága tűzijátékban.

Forrás: