Egy 400 ezer dolláros Lamborghini Performante égett szénné

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Most éppen egy 400 ezer dolláros Lamborghini „szenvedett tűzhalált” egy nagyot hibázó autós miatt.

Rájár a rúd mostanság a Lamborghini-tulajdonosokra, mert nem sokkal egymás után két csodálatos sportkocsi is tropára ment. Az első eset valamivel több, mint egy hete történt, amikor egy Huracán fúródott egy parkoló Honda Civic alá Chicago belvárosában.

A dolog meglehetősen vicces és egyben bizarr is volt. Saját beszámolója szerint a Lamborghini sofőrje nyugodtan furikázott a városban, amikor belehajtott valaki hátulról. Ám, ez nem okozott volna ekkora bajt, ha ő erre ijedtében nem tapos bele a gázpedálba, amitől a rakétaként kilövő Huracán a következő pillanatban már a Civic alatt volt.

törött Lamborghini

Mivel a sportautó orra lapos és hegyes, a Honda gyakorlatilag rajta landolt, a szélvédőkeret azonban bizonyított, hiszen könnyedén megtartotta a rajta álló kocsit. Szakértők szerint a kár itt nagyjából 200-250 ezer dollár (55,6-70 millió forint) volt, amiben a Civic javítása szinte észrevehetetlen tétel.

Éppen csak, hogy körbefutottak a közösségi médiában a pórul járt sportautóról szóló fotók és videók, máris újabb Lamborghini Performante veszett oda, nem is akárhogyan. A két amerikai sofőr éppen útban volt haza felé egy autós eseményről, és ahogy ez lenni szokott, betértek megpihenni egy benzinkútra. Mindketten bementek venni egy-egy palack vizet, amikor azt látták, hogy egy autó elindul, mégpedig úgy, hogy közben a töltőpisztoly még benne volt a töltőnyílásban.

égő Lamborghini Performante

Ami ezután történt, az olyan lehetett, mint az akciófilmekben: a cső elszakadt, a kút pedig szerte széjjel spriccelte a benzint, többek között az egyik Lambo motorházának tetejére, amitől az azonnal lángra kapott. Hiába tárcsázták rögtön a tűzoltókat, a kék Lamborghinit már nem lehetett megmenteni, és ahogy az a képeken és a videón is látszik, bizony tökéletesen gallyra ment.

égő autó

A dolog érdekessége, hogy a tüzet okozó autós állítólag észre sem vette a mögötte tomboló Armageddont, és úgy kellett utána menni és visszahozni. A felelősségét elismerte, és valószínűleg teljesen összeomlott.

Lamborghini

Az egyetlen szerencséje az volt, hogy bár állítólag 400 ezer dolláros (110 millió forint) volt a szénné égett autó, senki nem sérült meg a drága tűzijátékban.

Forrás:

További autós hírek

Egy new yorki férfi életét vesztette, miután egy véletlenül távolról beindított autó egy másikhoz préselte. A 21 éves Michael Kosanovich…

Rosszul sikerült egy próbaút Szentpéterváron. Egy hölgy szemelt ki magának egy Audi A7-est Szentpéterváron, el is vitte próbaútra, amikor nagy…

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

Kapcsolódó írások

Reiter Engineering Lamvorghini Huracán, Xymera
2019. január 02.
A Reiter Engineering német tuningcég egy különleges terepjárót épít, amelyhez a Lamborghini Huracán szolgáltatja az alapot.
2019 2022 Lamborghini Huracán, fekete, sárga, elölnézet, oldalról, balról
2019. január 08.
Már 5 éve, hogy a Lamborghini bemutatta a spanyolul hurrikán névre keresztelt szuperautóját. A sikertörténet nem áll meg, 2019-ben bemutatkozik a ráncfelvarrott változat
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.