"Egy biztos, csajozni lehet az új Insigniával!"

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

Luxus, kifinomultság, üzleties megjelenés, innováció -  az új Opel Insigiát ezekkel a szavakkal illették a magyarországi bemutatóján, lássuk, milyen újdonságokat tartogat számunkra

A Schiller Opel invitált meg minket a 2017-es Opel Insignia bemutatójára, ahol az elsők között csodálhattuk meg a német márka elegáns, új zászlóshajóját.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

Ahogy beléptünk a kerthelységben a múltban kalandozhattunk el egy-egy régi Opel láttán, de megcsodálhattuk a vörösben pompázó Adam sport verzióját, a Corsát és az Opel Cascada Cabriot is. Ám a rendezvényteremben várt ránk a lényeg, egy fátyollal lefedett Insignia.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

A Schiller Autó Család értékesítési vezetői meséltek röviden az autóról, majd a Schiller család három generációja üdvözölte az egybegyűlteket, végül lehullt a lepel és megkezdődhetett az est főszereplőjének vizslatása.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

Az új Opel Insignia: dinamikus sportszedán

Az új Opel Insignia legfőbb újításai között a menetdinamikai finomítások említhetőek, a Twinster adaptív 4x4 összkerékhajtás simább és dinamikusabb autózást biztosít a szűk kanyarokban, az aktív nyomatékelosztás akár az erő 60%-át képes továbbítani a hátsó kerekekhez.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

A FlexRide felfüggesztés három féle vezetési üzemmódot biztosít, a sofőr választhat a jól megszokott Standard, Tour és Sport módok között.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

A szedán kérhető 4, illetve 5 ajtós kivitelben a manuális 6 fokozatú vagy a 8 fokozatú automata váltóval. Az autó tengelytávja nőtt, tömege csökkent, a hasmagassága megmaradt de mégis közelebb ülünk a földhöz. Sportosabb érzetet kelt tehát az autó, ami köszönhető az Audi A7-hez hasonló, csapott hátsónak, ahol a pótféklámpát büszkén csücsül az ablak külső részén. Ez a megoldás egészen zseniális, remekül mutat a hátsó szélvédő fölött. A kupésabb jelleg ellenére a hátul ülők is kényelmesen elférnek, a hátsó fejtér is nagyobb lett.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

Intelligens vezetéstámogató rendszerek mellett érdemes felsorolni az Opel Eye nevű összetett biztonsági rendszert, amely tartalmaz automatikus vészfék- és gyalogosfelismerő rendszert, oldalsó holttérfigyelőt és sávtartó asszisztenst.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

Intellilux Led mátrix fényszórók vakításmentes távfénnyel automatikusa tompítják a fénysugarat, akár 400 méteres látótávolságot biztosítanak. Az Opel egyedi fejlesztésű fényszórói 16 különálló LED-egységből állnak.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

Igényes belső

Az autó kabinja letisztult, igényes varrásokkal, jó minőségű anyagokkal találkozhattunk. Az intelligens üléseket 18 féleképpen lehet beállítani, a masszázs funkció és a beépített szellőzés pedig a jéghegy csúcsa. A hátsó ülés sor három részből áll, egyenként, vagy akár egyszerre le lehet hajtani őket, ezzel a Sport Tourer csomagtartóját 1665, a Grand Sportét 1450 literre növelve meg. Az egyik kiállított modell kézi váltós volt, a váltásérzet jó, a váltóút kellően rövid és pontos.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

Mi várható?

Az OPC Line-al feleszerelt Insignia már elérhető, az egyik értékesítő kollégától viszont megtudtunk, hogy az Opel visszatér a GSI elnevezéshez, mely kiadás jövőre robbanhat be ismét a piacra. Viszont nem ez lesz a legerősebb modelljük, valahol 170 és 260 lóerő közé esik majd a GSI teljesítménye. Ebből következik, hogy marad a Grand Sport a legerősebb Insignia.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

Az új Opel Insignia méltó ellenfele lehet tehát a Passatnak, Mondeónak és a Superbnek is egyaránt. Aki szeretné a négykerék hajtás előnyeit kiélvezni, az választhatja majd a Country Tourer kivitelt, emellett az év végén érkezik majd a Grandland X a Mokka X vagy a Frontera szellemi utódja, illetve hasonló vonalvezetéssel tárul majd elénk a Crossland X, ami a Meriva hírnevét öregbítheti majd tovább.

2017 Opel Insignia bemutató - Alapjárat

Összességében a Schiller méltó estét szervezett az Insignia bemutatójához. Az autó kategóriájában kiválóan megállja a helyét, igaz, nehéz pontosan pozicionálni. A felhasználókra és a tesztekre odafigyelve tökéletesítette az Opel az Insigniát, kívülről-belülről is szép és igényes autót sikerült összerakniuk. 

 

 

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018. november 10.
Az Opel Insignia csúcsát keresed? Jó helyen keresgélsz, ez ugyanis egy fullos Country Tourer kevésbé kulturált, 210 lóerős dízelmotorral, összkerékhajtással és fejedelmi kényelemmel.
Ritka, mint az igényes Calibra – 1992-es Opel Calibra
2018. február 14.
Az Opel Calibra a tuningvilág félreértelmezett múzsája, amit rendszerint túlcsicsázottra építettek. Alexander azonban definiálta, hogy is kell hozzányúlni egy Calibrához.

További hírek