vasárnap - 2023. április 02.
8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 655 Ft
D 599 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Egy Forddal szebb az élet – INTERJÚ

2018. április 27. | 15:10

Györke Orsolya a Ford magyarországi PR igazgatója látott minket vendégül és többek között megtudhattuk, hogy milyen újdonságokkal készül idén a piacvezető, illetve az elektromos programról is szó esett.

Mit kell tudni a Ford Magyarország tevékenységéről?

Györke Orsolya: A Ford Közép-és Kelet-Európai Értékesítő Kft. Magyarország és országunktól keletre 25 ország felügyeletét végzi. A sales csapat a márkakereskedőkért felelős, melyből 43 van jelenleg országszerte, tőlünk keletre eső országokban nincs önállóan Ford iroda, hanem helyi importőrökön keresztül zajlik az értékesítés, ők viszonteladók, de az irányítást mi végezzük. A Ford of Europe majd 500 főt foglalkoztat Szentendrén, ahonnan az európai piacokra számos funkciót látnak el a magyar kollegák.
Györke Orsolya a Ford magyarországi PR menedzsere

A Ford nagyon széles termékpalettával rendelkezik, melyek azok a modellek, amik az igazi húzóerőt jelentik a márkának?

Györke Orsolya: A Ford Magyarországon 8 éve piacvezető, ezt elsősorban a haszongépjárműveknek köszönheti. A Ford Transit évek óta vezeti a kategóriáját, de a pickup-szegmensben a Ranger is abszolút első, az új eladott pickupok 30%-a Ford Ranger. A Ford Mustang is piacvezető, egy igazi legenda és ár-érték arányban nagyon jó sportautó. A Ford Mondeo és a Focus a flotta szegmensben nagyon erős a megbízhatóságuknak is köszönhetően. Az SUV-kategóriában a Kuga itthon nagyon kedvelt, de az Edge, a Ford prémium SUV-je is szép eredményeket ér el.
A Ford Ranger piacvezető a szegmensben

Elektromos és hibrid autók tekintetében mi várható a Fordtól a jövőben?

Györke Orsolya: Jelen pillanatban a Ford nem kínál elektromos autót, a cég 2020-ra vár egy nagyobb áttörést az elektromos és hibrid autók piacán. A Ford 11 milliárd dollárt fektet be az elektromos és hibrid programba a következő 3 évben, amelyben az infrastruktúra fejlesztése is benne van. A nagyvárosokban a környezetterhelés nagyban köszönhető a régi dízel áruszállító és haszongépjárműveknek. A Ford ebben a szegmensben egyértelműen piacvezető Európában, logikus tehát, hogy a kisáruszállítók terén tervezzük az első hibrid modellek bevezetését, ezáltal a károsanyag kibocsájtás jelentősen kisebb lesz. A Ford Transitból Customból 2019-ben érkezik az első hibrid, majd 2020-ra ezt követik az elektromos vagy hibrid személyautók lesz egy teljesen elektromos SUV és a Ford Mustangból is lesz hibrid.
Hamarosan érkezik a hibrid Ford Mustang

Milyen rangos díjakat tudott nyerni a Ford a közelmúltban?

Györke Orsolya: A Ford legendás 1 literes Ecoboost motorja 2012 óta folyamatosan nyeri el az Év Motorja-címet. A motor sikerességének és kedveltségének másik ennél is fontosabb mutatója azonban, hogy 2012-es bevezetése óta több mint 18 millió darabot rendeltek meg belőle ügyfeleink világszerte.  A jövőre vonatkozóan pedig idén jön a teljesen új Ford Focus amitől nagyon sokat vár a Ford. 2018 az új modellek éve a Fordnál, februárban debütált az Ecosport, most volt az új Ford Mustang bemutatója, jön a Ford Fiesta ST, ami 200 lóerős lesz és a Fiesta Active nevű crossover. Haszonjárművek terén áprilisban mutattuk be a az új Transit Custom-ot és idén megújul a legkisebb Transit Courrier, az egyel nagyobb Transit Connect is. Mindhárom Transit haszonjárműnek érkezik idén a személyszállító változata is Tourneo néven.

Hogyan teljesít a Ford jelenleg az autósportban?

Györke Orsolya: A Ford jelenleg a WRC sorozatban szerepel, de nem gyári csapattal, hanem az M-SPORT csapattal együttműködve. Jelenleg az ötszörös bajnok Sebastien Ogier Ford Fiestával versenyez. A Ford a WEC bajnokságban indul gyári csapattal, a legújabb Ford GT-vel. Nagyon jó terep a fejlesztésekre a hosszú távú bajnokság, amelyben nagy múltja van a Fordnak, elég csupán a legendás 50 évvel ezelőtti Le Mans-i győzelemre gondolni, melyet az új GT 2016-ban az 50. éves évfordulón meg tudott ismételni az új GTvel.
A Ford GT szárnyal a WEC-ben

Kik a Ford Magyarország márkanagykövetei?

Györke Orsolya: Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a Ford Mustang nagykövete. Gergő egy hiteles, pozitív és celeb sallangoktól mentes személyiség, nem mellesleg a Mustang igazi szerelem számára. A másik nagykövetünk Dobó Kata, ő most egy Ford EcoSport tulajdonosa. Kata aktív személyiség, sok forgatásra és rendezvényre jár, így gyakran lehet látni az autóval. Az interjút készítette: Porkoláb Bence
Tassi Attila interjú és pályabejárás a Hungaroringen – VIDEÓ! Hol suhan, hol robog: BMW i3 REx - Teszt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!