Eladó a világ leginkább agyonplasztikázott Rolls-Royce Wraith-je!

Közzétéve:
2018-06-13, 08:00

Vannak gazdag gyűjtők, akik megvesznek egy százmilliós kocsit csak azért, hogy rögtön beadják egy tuning-műhelybe, ahol aztán úgy átszabják, hogy az anyja sem ismer rá.

Jon Olsson egykori profi síelő ma már nem versenyez, helyette Monacóban él, de van háza a dél-spanyolországi Marbellában is. Anyagilag meglehetősen jól áll, egyik fő bevételi forrását a Douchebags cég biztosítja, ami különleges és exkluzív táskákat gyárt, elsősorban sportolóknak, de Youtube videóblogjának is egymilliónál több feliratkozója van.

Rolls Royce Wraith

Az extravagáns svéd a luxusautók megszállottja: áll a garázsában például egy személyre szabott Audi RS6, egy 800 lóerős Lamborghini Huracán, egy összkerekes Mercedes Benz G500, valamint egy teljesen átalakított Rolls-Royce Wraith. A G500-ast „Hans”-nak, míg a Royce-t „George”-nak nevezte el, de a Huracánról nincs ilyen személyes infóm.

Rolls-Royce

Ezek közül „George”-nak most új gazdát keres! Olsson nagyjából hat hónapja vette meg a Wraith-et (pedig állítólag egy Nissan GTR vagy egy Ferrari FF volt akkor rajta a kívánságlistáján), amit azonnal el is küldött a Absolute Motorsnak, hogy ott alapos átalakításon essen át.

Rolls-Royce Wraith belső

Olsson eredetileg őrült terepjáróvá akarta átszabni a brit luxuskocsit, ám ez túlságosan időigényes lett volna, ezért végül brutális kupé lett belőle. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan miket módosítottak a kocsin, de az a fotókról is kiderül, hogy fekete-fehér álcafényezést kapott, tettek rá plusz lámpákat és tetőcsomagtartót. Nagyon vagány a 24 colos felni, a sötétített ablak és az egyedi kipufogórendszer. 

Rolls-Royce Wraith infotainment

A motorháztető alatt egy 6,6 literes V12-es, 810 lóerős (604 kW) teljesítményű erőforrás lapul, amit alaposan feltuningolhattak, ugyanis a Wraith eredeti motorja "csak" 624 lóerő (465 kW) teljesítményre volt képes 820 Nm nyomatékkal. Bár homály fedi Olsson autójának gyorsulási paramétereit, annyi biztos, hogy a normál kivitel 4,6 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, végsebessége pedig csak azért 250 km/óra, mer itt leszabályoz az automatika.

Rolls-Royce motor

Az autót Olsson még a tél előtt el akarja adni. A holland Auto Leitner cég már be is listázta a mindössze 13 ezer kilométert futott George-ot, aminek az irányára 324 ezer euró, vagyis valamivel több, mint 100 millió forint. Érdekes, hogy egy ilyen átalakításra mennyire lesznek nyitottak a potenciális vevőnek számító gazdag fiatalok, hiszen 125 millió forintért lehet hozzájutni egy vadonatúj, eredeti Rolls-Royce Wraith-hoz.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.
Volvo S60 Polestar Engineered, az új vonal első tagja
2018. június 14.
A Polestar Engineered a Volvo és a Polestar összefolyása.
Mazda RX-7 R2
2018. október 29.
A légkonditól kezdve minden „fölösleges” elemet kipakolt Mike az RX-7-ből, amit pedig lehetett, karbonnal és műanyaggal helyettesített.