Éljen a német császár! Már rendelhető a Mercedes-Maybach Pullmann

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Miután a Mercedes nemrég frissítette a Maybach S-osztályt, bemutatta a német luxusjárgány legnagyobb változatát, a 2019-es Maybach Pullmannt is.

Az új Maybach Pullmann az S-osztálynál már megismert hűtőrácsot kapta, amit állítólag a száradni kiakasztott ruhák inspiráltak, de hogy miért is, az számomra rejtély. Valószínűleg a marketingesek azon bekattanásáról van szó csupán, miszerint bármi újdonságot is alkotnak a dizájnerek, azt kellően meg kell magyarázni, mintha nem volna elég annyi, hogy jól néz ki.

Fekete Mercedes-Maybach Pullmann

Az orr egyébként sem igazán meglepetés, ugyanis ez teljesen megegyezik a 2016-os Vision Mercedes-Maybach 6 kupé koncepción látható megoldással. Az autó megjelenésén sokat dobnak a 20 colos, 10 lyukas felnik, valamint az, hogy egészen sok belső és külső színkombinációval rendelhető a hatalmas, 6,5 méter hosszú járgány.

Mercedes-Maybach belső

A 2019-es változat egyébként nem nőtt a korábbi, 2016-os modellhez képest, de erre nem is volt szükség, hiszen az egymással szemben, önálló fotelekben ülő négy utas a kategória – gyártó szerint – legnagyobb lábterében kényelmesen kinyújtózhat. Szándékosan nem ülést írtam, ugyanis ha megnézed a képeket, az állítható lábtartó, a test alakját tökéletesen követő kagyló formájú támla, a kényelmes könyöklők és a kézre eső gombok miatt az utas inkább otthon a tévé előtt érezheti magát, semmint egy autóban.

Mercedes-Maybach utastér

Míg elődje az S-600-as jelölést viselte, a 2019-es Maybach Pullmann az S-650-es jelzést kapta. Az erőforrás méltó a monstrum karosszériához, a 6 literes 12 hengeres ikerturbó motor 630 lóerőre és 1000 Nm nyomatékra képes, ezzel pedig 6,5 másodperc alatt gyorsítja fel az autót 100 km/órás sebességre.

Mercedes-Maybach Pullmann utastér pezsgővel

A fogyasztása miatt biztosan nem lesz a levegő minőségéért aggódó aktivisták kedvence, ugyanis átlagosan 14,6 litert eszik 330 g/km széndioxid-kibocsátás mellett. Ez utóbbi érték nagyjából két és félszerese, háromszorosa egy átlagos mai autónak, de ebben a kategóriában ezt számon kérni olyan, mint egy császártól azt várni, hogy lassan hajtson, nehogy beterítse porral az utcán sétáló pórnépet.

Mercedes-Maybach Pullmann: kategóriája legnagyobb lábterét kínálja

A Maybach Pullmann pedig maga a császár: hatalmas és méltóságteljes. A Mercedes már elkezdte felvenni rá az előrendeléseket, az induló ár 500 ezer euró, vagyis nagyjából 155 millió forint. Ez persze tényleg a „legalja”, mert ebben a kategóriában a vevők szeretik az egyedi megoldásokat, ráadásul hamarosan kijön belőle a különösen drága páncélozott verzió is.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.

További hírek