Éljen a német császár! Már rendelhető a Mercedes-Maybach Pullmann

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Miután a Mercedes nemrég frissítette a Maybach S-osztályt, bemutatta a német luxusjárgány legnagyobb változatát, a 2019-es Maybach Pullmannt is.

Az új Maybach Pullmann az S-osztálynál már megismert hűtőrácsot kapta, amit állítólag a száradni kiakasztott ruhák inspiráltak, de hogy miért is, az számomra rejtély. Valószínűleg a marketingesek azon bekattanásáról van szó csupán, miszerint bármi újdonságot is alkotnak a dizájnerek, azt kellően meg kell magyarázni, mintha nem volna elég annyi, hogy jól néz ki.

Fekete Mercedes-Maybach Pullmann

Az orr egyébként sem igazán meglepetés, ugyanis ez teljesen megegyezik a 2016-os Vision Mercedes-Maybach 6 kupé koncepción látható megoldással. Az autó megjelenésén sokat dobnak a 20 colos, 10 lyukas felnik, valamint az, hogy egészen sok belső és külső színkombinációval rendelhető a hatalmas, 6,5 méter hosszú járgány.

Mercedes-Maybach belső

A 2019-es változat egyébként nem nőtt a korábbi, 2016-os modellhez képest, de erre nem is volt szükség, hiszen az egymással szemben, önálló fotelekben ülő négy utas a kategória – gyártó szerint – legnagyobb lábterében kényelmesen kinyújtózhat. Szándékosan nem ülést írtam, ugyanis ha megnézed a képeket, az állítható lábtartó, a test alakját tökéletesen követő kagyló formájú támla, a kényelmes könyöklők és a kézre eső gombok miatt az utas inkább otthon a tévé előtt érezheti magát, semmint egy autóban.

Mercedes-Maybach utastér

Míg elődje az S-600-as jelölést viselte, a 2019-es Maybach Pullmann az S-650-es jelzést kapta. Az erőforrás méltó a monstrum karosszériához, a 6 literes 12 hengeres ikerturbó motor 630 lóerőre és 1000 Nm nyomatékra képes, ezzel pedig 6,5 másodperc alatt gyorsítja fel az autót 100 km/órás sebességre.

Mercedes-Maybach Pullmann utastér pezsgővel

A fogyasztása miatt biztosan nem lesz a levegő minőségéért aggódó aktivisták kedvence, ugyanis átlagosan 14,6 litert eszik 330 g/km széndioxid-kibocsátás mellett. Ez utóbbi érték nagyjából két és félszerese, háromszorosa egy átlagos mai autónak, de ebben a kategóriában ezt számon kérni olyan, mint egy császártól azt várni, hogy lassan hajtson, nehogy beterítse porral az utcán sétáló pórnépet.

Mercedes-Maybach Pullmann: kategóriája legnagyobb lábterét kínálja

A Maybach Pullmann pedig maga a császár: hatalmas és méltóságteljes. A Mercedes már elkezdte felvenni rá az előrendeléseket, az induló ár 500 ezer euró, vagyis nagyjából 155 millió forint. Ez persze tényleg a „legalja”, mert ebben a kategóriában a vevők szeretik az egyedi megoldásokat, ráadásul hamarosan kijön belőle a különösen drága páncélozott verzió is.

Forrás:

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Ebből valami komoly lesz! Érkezhet az elektromos ezüstnyíl?
2018. július 06.
A Mercedes egy sajtónap keretében mutatta be az EQ tanulmányautójának várható formavilágát.