Előkelő gépcsodák: Concours d’Elegance 2018

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Balatonfüredre látogatott el szerkesztőségünk 2018 májusának első szombatján, hogy a Concours d’Elegance közel 50 autóból álló tárlatát megcsodálja.

A szombati hőségtől sem riadva meg indultunk el Balatonfüredre, az autók gördülő múzeumaként is számon tartott Concours d’Elegance autós találkozóra, ahol idén közel 50 különleges jármű mutatta meg magát a népes közönségnek. A Tagore-sétányon található mustrán május 4-6. között bámészkodhattak az érdeklődők, fogdosni nem, szigorúan csak szemmel szabadott méregetni a veterán csodákat.

Az ötödik alkalommal megrendezett eseményt egyre többen elismerik, évről-évre több látogatót vonz, sőt, szerencsére egyre többen szeretnék bemutatni féltve őrzött autójukat. Nem beszélve a csodás helyszínről, mely a Balaton egyik legszebb partszakasza, a vitorlázás és lassan az autózás szimbóluma is.

Skoda Balatonfüreden

A Concours d’Elegance egyik nagy előnye, hogy az érdeklődőknek nem kell belépőjegyet váltani, mindenki szabadon látogathat el ide. Egyre nagyobb nemzetközi figyelmet kap, Valker Viktor, a rendezvény szervezője szerint folyamatosan nő a színvonal, hiszen olyan járműveket is találhatták, amikből egy létezik a világon. 2016-ben a rendezvény különleges rangot is kapott, ugyanis az UNESCO elismerte a FIVA (Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) műszaki kulturális örökségvédelem terén kifejtett tevékenységét.

BMW E34 Alpina

Nagy élmény volt látni, hogy gyermekektől az időseken át mindenki csodálkozva tekintett egy-egy példányra, büszkén pózoltak a kivételes autók mellett. Youngtimereket, oldtimereket, világháború előtti veteránokat is szép számban lehetett találni. Kiemelt partnerként a BMW Group Magyarország mutatta be az új X4-et, M5-öt és több újdonsült MINI modellt, bár bevallom az E34 Alpina sokkal jobban érdekelt.

A másik olyan jármű, amely nyálcsorgatásra adott okot, az egy Alfa Romeo 1600 Junior Zagato volt. Páli Rómeót, az autó tulajdonosát ki is faggattuk az autóval kapcsolatban, aki elmondta, hogy két év keresgélés után lelt rá, így sikerült ezt kifognia a kb. 130 db túlélő példány közül. Születésekor a fiatalok szívét szerették volna megdobbantani, ezért az Alfa a partner Zagato stúdiót bízta meg az újra gondolással, Ercole Spada pedig a GT Junior alapjaira egy izgalmasabb karosszériát álmodott meg. Röviden ennyi, megsúgom, egy videó keretein belül a jövőben közelebbről is megismerheted ezt a példányt!

Alfa Romeo 1600 Junior Zagato

További autós hírek

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban – írja az…

Olvasónk, akitől a videót kaptuk az alábbi sorokat írta: “A hölgy a Hungária krt-ról forgalommal szemben próbált lekanyarodni a Kerepesi…

Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen. Tiltott még Luxemburgban és Portugáliában a…

Durván megemelte árait az elektromos autók töltőpiacának egyik meghatározó szereplője. – írja a hvg.hu Az Ionity hálózata hatalmas teljesítménnyel képes…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja