2017. január 27. | 16:29

Tokióiban újragondolt luxusmodellek, vibráló koncepciók egyvelegével találkozhattak az érdeklődők

Míg a SEMA a legnagyobb autókiállítás, addig Essenben leginkább épített autókkal találkozhatsz, akárcsak a 2017. január 13. és 15. között megrendezésre került Tokiói Autószalonon, ahol túlnyomórészt japán tuning cégek és nemzetközi autógyártók innovatív technológiáit, dizájnjait csodálhatták meg a látogatók. Egyedi és lélegzetelállító az atmoszféra, amit a japánoknak sikerül mindig kihozni a rendezvényből, ez teszi különlegessé és legendássá ezt a bemutatót. Minden évben kíváncsian várom, hogy milyen húzásokkal rukkolnak elő a japán dizájnerek. A legtöbb kiállításon fontosak az adott évben megjelenő trendek. A legszebb a  dologban, hogy az itteni tervezők, mérnökök nem igazán törődnek az aktuális trendekkel. Bátran szabadjára engedik a fantáziájukat és az eredmények mindig magukért beszélnek. Ahogy végigsétálok a Makuhari Messe mindenféle stílusnak otthont adó óriási termeiben, rájövök, hogy vannak gépek amik vonzóak, inspirálóak, vannak amik összezavarnak vagy undort keltenek néha. Mindent rendkívül nyitottan kell megközelíteni. Fontos, hogy az egészen csúnyácska dolgokban is találd meg a szépet! A "Custom" valamint a "Stance" néven ismert irányzatok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az igazán elhivatott tulajdonosok a pénzt nem sajnálva alakítják át autóikat, nem csoda tehát, hogy a japán tuning jegyeket felvonultató autók között ezek voltak még többségben. A videójátékokból és motorsportokból ismert egyedi megjelenésű négykerekűek is fellelhetőek voltak, egészen a kisteherautóktól a vérbeli versenyautókig. Túl sok "európai" kinézetű Volkswagent láttunk már, íme a Rocket Bunny VW Golf GTI MK2 változata, a végeredmény magáért beszél:
Rocket Bunny VW Golf GTI MK2

Egyre több japán tuningol európai sport autókat, a legnépszerűbbek közülük a német márkák. Íme egy kifogástalan BMW M2:


BMW M2

A Khul Racing a tavalyi évben mutatott be egy őrült GTR-t, amit domborított fém elemekkel dobtak fel. Ebben az évben egy "stance" luxuskisbuszt tártak elénk - csodálatosan fest a Toyota Alphard ezekkel a Wild West vésett motívumokkal:


Khul Racing - Toyota Alphard

Az újgenerációs Honda NSX űrhajó szerű karosszériája alatt végtelen potenciál rejlik, az újítók rögtön rá is kaptak, hogy egy komoly aerodinamikai változtatást hajtsanak végre a hybrid super autón:


Honda NSX

A Honda S660 megkapja ebben az évben azt a figyelmet, amit érdemel. Rengeteg potenciál rejlik benne a könnyített alvázzal és egy apró turbófeltöltővel megspékelve:


Honda S660

Szem nem marad szárazon, elnézve ezt a Ferrari F40-et ebből a szögből:


Ferrari F40

A Subaru BRZ új STI kiadása is megcsodálható volt - és ez még mindig szívómotoros!
A Subaru BRZ STI II

Forrás: