Érkezik a harmadik generációs Touareg

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Volkswagen zászlóshajójának első és második generációja mintegy egymillió példányszámban fogyott. Nagy reményeket fűznek tehát az új sorozathoz is, amely a SUV-modellek világszerte legintenzívebben bővülő piacán debütál.

A Volkswagen modellpalettájának csúcsán álló Touareg új generációjának nagyot kell robbantania, ha továbbra is sikeres szeretne maradni. Az igényességről Klaus Bischoff, a Volkswagen vezető formatervezője és csapata alkotta kifejező dizájn gondoskodhat, ami a pletykák szerint egy felnagyított Arteonéhoz hasonlít majd, azaz a frontrészen található rács a lámpákkal lesz összefűzve.

Innovatív vezetői segédrendszerek egész sora gondoskodik a magasfokú biztonságról és kényelemről, miközben a kategória egyik legnagyobb digitális vezetőtere, az Innovision Cockpit nyújt egészen újszerű információs és szórakoztató környezetet. Hajtásrendszere, légrugózása, hátsókerék-kormányzása és oldalirányú billenésstabilizálása a magabiztos haladásról és dinamikus élményéről gondoskodik.

Gyári rajzon az új Touareg

Az új Touareg formájában a Volkswagen immár harmadik nemzedékével írja tovább e modellsorozat történetét. Mintegy egymillió alkalommal bizonyította meggyőzően képességeit 2002-es indítása óta, a műutakon és azoktól távol, illetve a világ raliversenyein egyaránt. Külön említést érdemelnek a 2009 és 2011 között a Dakar Ralin aratott sikerei. Akárcsak elődei, az új Touareg is az exkluzív SUV C-szegmensben igyekszik helyt állni, fő célpontja a kínai piac lesz, ahol a várakozások szerint megduplázódik 2023-ig a városi terepjárók iránti érdeklődés.

A második generációs Touareg a facelift után

A VW Touareg az MLB Evo néven ismert hosszmotoros platformra épül, amire az Audi Q7, a Lamborghini Urus és a Porsche Cayenne is készül, illetve erre szánják az Audi Q8-at és a Bentley Bentaygát is. Várhatóan 3,0 literes dízel és benzines motorral érkezik, de van esély V8-as dízelmotorra is. Az új Touareg és átfogó felszereltségének teljes kínálata első körben 2018. március 23-án, a pekingi világpremier alkalmával tekinthető meg.

Az új Touareg vázlata

Forrás:

További autós hírek

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Mára még egy buszt érintő eset, ezúttal Érdről, az Alsóerdősor utcából. Satu fékezett a kamerás autós és a busz is,…

Olvasónk, Surin Zsolt küldte a videót. A helyszín Zugló, a Balázs és Ungvár u. sarok. A Volkswagen figyelmetlen sofőrje megáll…

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. november 14-én este arról, hogy egy autó Veszprém belterületén, a Haszkovó úton kidöntött egy villanypóznát…

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
VW e-up! törésteszten
2018. október 11.
A Volkswagen Crash Festen kiderült, hogy mit tud a törésteszteken a VW e-up! a belsőégésű motorral szerelt változatához képest. A Volkswagen Touaregről meg eddig is tudtuk, hogy szilárd egy autó, de az új még masszívabbra sikeredett.
Játék! Ismerd fel a 10 SUV-ot hűtőrácsuk alapján!
2017. augusztus 19.
Legújabb kvízjátékunkban 10 SUV hűtőrácsáról készült fotót mutatunk. Tippeld meg, hogy melyik utcai terepjáróhoz tartoznak a képek!