Európába is megérkezik a Mercedes A-osztály szedánja!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az A-osztály szedán verzióját főként azok számára alkották meg, akik nem voltak kibékülve a kompakt kiadás méreteivel.

A Mercedes-Benz szedán kivitellel bővíti az A-osztályt, mely az októberi Párizsi Autószalonon fog bemutatkozni a nagyközönségnek, európai forgalmazását is megkezdik már 2018-ban.

Mercedes A-osztály szedán

Az autó rendkívül hasonlít a Pekingi Autószalonon bemutatott nyújtott tengelytávú, kínai belpiacos A-osztály szedánra, ám ezesetben a tengelytáv maradt ugyan akkora, amekkora az ötajtós kisautóé.

Mercedes-Benz A-osztály szedán oldalról

A kompakt-kategóriájú A-osztályból több mint 3 millió példányt értékesítettek, a 2018-ban debütált, vadonatúj formatervvel ellátott negyedik generációs kivitel bárki számára jó választásnak ígérkezett. Irigylésre méltó, luxuslimuzinokban megtalálható modern funkciókkal látták el, egyedüli problémája, hogy (főként hátul) továbbra is picike maradt. Akik a Mercedes-Benz A-osztálya mellett tették le voksukat, imádni fogják 420 literes csomagtér-kapacitású, vadonatúj nagytestvért.

Mercedes-Benz A-osztály szedán csomagtere

Az A-osztály legújabb zászlóshajójának riválisai az Audi A3 szedán és a BMW 2-es sorozat Gran Coupéja lesznek. A Mercedes megerősítette, hogy az értékesítés kezdetekor a modell kétféle motorválasztékkal lesz kapható, azonban a későbbiekben ezt bővíteni fogják.

A következő erőforrásokkal lesz kapható az A-osztály szedánja az értékesítés kezdetekor:

  • Az A200 egy 1,3 literes turbós négyhengeres benzinmotorral, 163 lóerővel, 250 Nm-rel és hatfokozatú manuális váltóval érkezik.
  • A 180d egy 1,5 literes négyhengeres dízel egységgel, 116 lóerővel és 260 Nm-es nyomatékkal, valamint hatfokozatú manuális váltóval lesz elérhető.

Mercedes-Benz A-osztály szedán váltó

Opcionálisan kérhető a hétfokozatú DCT duplakuplungos automata váltó csakúgy, mint az ötajtós hatchback esetében. Utóbbival párosítva a benzinmotor CO2-kibocsátását 119 g/km-re, a dízel erőforrásét pedig 107 g/km-re jegyezték fel.

Mercedes-Benz A-osztály szedán beltere

Az autó meglehetősen jó aerodinamikai kialakítással rendelkezik, mely döntő szerepet játszhat az alacsony üzemanyag-fogyasztásban. Az első, illetve hátsó kerekeknél található beömlők úgy lettek kialakítva, hogy a levegő a lehető leghatékonyabban tudjon áramolni. A 16-19 coll méretű kerekeket, valamint az abroncsokat is az aerodinamikára vonatkozó tekintettel fejlesztették ki.

Mercedes-Benz A-osztály szedán hátulja

Az A-osztály szedánja a Mercedes-Benz kompakt-kategóriájú járműveinek immáron hatodik tagja, hiszen ott van még a felemlegetett A-osztály hatchback, a B-osztály MPV, a CLA kupé, a CLA Shooting Brake és a GLA Crossover. A 2019-es év végén a Mercedes bemutatja majd az új Audi Q3 és a BMW X1-es modelleknek ígérkező riválist, a GLA és GLC közé slisszoló GLB-t!

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.

További hírek