Európába is megérkezik a Mercedes A-osztály szedánja!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az A-osztály szedán verzióját főként azok számára alkották meg, akik nem voltak kibékülve a kompakt kiadás méreteivel.

A Mercedes-Benz szedán kivitellel bővíti az A-osztályt, mely az októberi Párizsi Autószalonon fog bemutatkozni a nagyközönségnek, európai forgalmazását is megkezdik már 2018-ban.

Mercedes A-osztály szedán

Az autó rendkívül hasonlít a Pekingi Autószalonon bemutatott nyújtott tengelytávú, kínai belpiacos A-osztály szedánra, ám ezesetben a tengelytáv maradt ugyan akkora, amekkora az ötajtós kisautóé.

Mercedes-Benz A-osztály szedán oldalról

A kompakt-kategóriájú A-osztályból több mint 3 millió példányt értékesítettek, a 2018-ban debütált, vadonatúj formatervvel ellátott negyedik generációs kivitel bárki számára jó választásnak ígérkezett. Irigylésre méltó, luxuslimuzinokban megtalálható modern funkciókkal látták el, egyedüli problémája, hogy (főként hátul) továbbra is picike maradt. Akik a Mercedes-Benz A-osztálya mellett tették le voksukat, imádni fogják 420 literes csomagtér-kapacitású, vadonatúj nagytestvért.

Mercedes-Benz A-osztály szedán csomagtere

Az A-osztály legújabb zászlóshajójának riválisai az Audi A3 szedán és a BMW 2-es sorozat Gran Coupéja lesznek. A Mercedes megerősítette, hogy az értékesítés kezdetekor a modell kétféle motorválasztékkal lesz kapható, azonban a későbbiekben ezt bővíteni fogják.

A következő erőforrásokkal lesz kapható az A-osztály szedánja az értékesítés kezdetekor:

  • Az A200 egy 1,3 literes turbós négyhengeres benzinmotorral, 163 lóerővel, 250 Nm-rel és hatfokozatú manuális váltóval érkezik.
  • A 180d egy 1,5 literes négyhengeres dízel egységgel, 116 lóerővel és 260 Nm-es nyomatékkal, valamint hatfokozatú manuális váltóval lesz elérhető.

Mercedes-Benz A-osztály szedán váltó

Opcionálisan kérhető a hétfokozatú DCT duplakuplungos automata váltó csakúgy, mint az ötajtós hatchback esetében. Utóbbival párosítva a benzinmotor CO2-kibocsátását 119 g/km-re, a dízel erőforrásét pedig 107 g/km-re jegyezték fel.

Mercedes-Benz A-osztály szedán beltere

Az autó meglehetősen jó aerodinamikai kialakítással rendelkezik, mely döntő szerepet játszhat az alacsony üzemanyag-fogyasztásban. Az első, illetve hátsó kerekeknél található beömlők úgy lettek kialakítva, hogy a levegő a lehető leghatékonyabban tudjon áramolni. A 16-19 coll méretű kerekeket, valamint az abroncsokat is az aerodinamikára vonatkozó tekintettel fejlesztették ki.

Mercedes-Benz A-osztály szedán hátulja

Az A-osztály szedánja a Mercedes-Benz kompakt-kategóriájú járműveinek immáron hatodik tagja, hiszen ott van még a felemlegetett A-osztály hatchback, a B-osztály MPV, a CLA kupé, a CLA Shooting Brake és a GLA Crossover. A 2019-es év végén a Mercedes bemutatja majd az új Audi Q3 és a BMW X1-es modelleknek ígérkező riválist, a GLA és GLC közé slisszoló GLB-t!

Forrás:

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
2018. október 12.
A ’80-as évek szinte elpusztíthatatlan autója, ami ma is megállja a helyét