Évfordulós kiadás érkezik a Lexus RC F-ből

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

10. évfordulóját ünnepli a Lexus F modell széria.

Teszi ezt egy különleges kiadással a Japán prémium gyártó. A választott modell az RC F lett, amely exkluzív külső és belső díszítéseket kapott a kerek évforduló megünneplése apropóján, ezzel megkülönböztetve a standard kiadásoktól.

Lexus RC F évfordulós kiadás beltere

A különleges kiadás küllemét tekintve matt fegyverszürke színben érkezik, amely kiegészül fényes fekete elemekkel és kék-karbon belső burkolatokkal. Természetesen a lehető legmodernebb audió- és infotainment-rendszerrel karöltve, amely az évfordulós RC alapfelszereltsége lesz.

A motortérben nem igazán várható változás, a Lexus meghagyta az eredeti 5,0 literes V8-as szívet, amelyet mellesleg mind a mai napig kézzel szerelnek össze a gyárban. A váltóhoz sem nyúltak a mérnökök, hiszen marad a 8 fokozatú Sport Direct Shift automata sebességváltó, amelyet kedved szerint kézzel is irányíthatsz egy szekvenciális sebváltón keresztül. Így az RC F évfordulós kiadás is marad 477 lóerős, 520 Nm-es forgatónyomatékkal.

Lexus RC F limitált kiadás 45 fokos szögből, hátsó nézetből

A limitált kiadású modell 2018 júliusától kerül forgalomba, az ára pedig 69 995 angol font, azaz megközelítőleg 25 millió forint, ami jó 3,6 millió forinttal drágább, mint a standard modell ára. Hát elég drága festés ez... Egyelőre még nincs információ arról, hogy mekkora darabszámmal képzelte el a Lexus a különleges kiadást, de az LFA-ból kiindulva ebből sem lesz sok.

A Lexus az F modell szériát 2008-ban indította el az IS F-el, ami szintén egy 5,0 literes V8-as motorral volt szerelve. Akkoriban az M3 BMW ellenfelének számított a több mint 400 lóerős teljesítménnyel. Később érkezett az LFA a 4,8 literes V10-el 552 paci erejével megáldva, mindösszesen 500 példányszámmal. Végezetül pedig a jelenleg is futó GS F 470 lóerővel, és persze az RC F.

Lexus RC F limitált kiadás karbon-kék kezelőfelülete

A Lexus eladási némileg csökkentek az elmúlt évben bár nem sokat, viszont érkeztek új modellek, amik újra a növekedés felé billenthetik a mérleget. Ennek a célnak az elérését szolgálja a két új SUV, az UX és az RX L, valamint nyilvánvalónak tűnik, hogy az F széria is valahol marketingfogásként is működik jelenleg. Bár az évforduló attól még évforduló marad és biztos, hogy gyönyörűen fog festeni a különleges kiadású RC F.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek