Ez a sorozatgyártás előtti Aston Martin DB4 egy klasszikus brit ritkaság

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A 222,000 fontos restaurálásnak köszönhetően kitűnő állapotú, különleges DB4 komoly versenytapasztalattal is rendelkezik.

Nincs olyan Aston Martin, amit közönségesnek lehetne hívni, de néhány darab határozottan ritkább, mint a többi. Ez az autó egyike ezeknek a ritkaságoknak.

Aston Martin DB4

A szóban forgó modell egy 1959-es, sorozatgyártás előtti DB4, a harmadik jobbkormányos DB4 amit Newport Pagnell-i telepen gyártottak, ahova a cég nem rég visszatért. Eredetileg az Aston Martin London környéki bemutató kocsija volt, majd ezután harminchét évig a jól ismert Aston Martin rajongó Richard Williams tulajdonában állt.
Többféle szempontból is feljavították, mivel élete során klasszikus csúcstámadás eseményeken versenyzett. A versenyre kész autó újrahúzott bőr belsővel rendelkezik, valamint egy későbbi Vantage tripla-Weber porlasztó rendszerét használja.

A soros hathengeres motor nemrégiben lett újraépítve az eredeti 3.7 literről a későbbi, erősebb 4.2 literes verzióra. Az ötsebességes kézi váltó is egy lényeges változtatás az eredetihez képest.

Aston Martin DB4 motor

A klasszikus autókra kihegyezett Hexagon megszerezte és elvégzett rajta egy átfogó felújítást, ezzel kívül-belül szinte versenykész állapotba hozva az autót, beleértve az egészen elbűvölő Blu Scozia fényezést. Az ismételt beüzemelésnek mindent egybevéve 222,000 font, átszámítva közel 80 millió forint volt az ára, így sejthető, hogy nem lesz egy olcsó darab.

Most az egész világ úgy emlegeti ezt a DB4-est, mint a világ egyik legjobbja. A kiemelkedő állapota mellett az eredeti, WLC 433 regisztrációs számot viseli. Egy rendkívül ritka példány, hiszen alapból is kevés gyártás előtti DB4-est készítettek.

Aston Martin DB4 beltér

Az autó megtekinthető a cég észak-londoni bemutatótermében. Az árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, e pillanatban a cég weboldalán sincs listázva, de az árcédula végén várhatóan szép hosszasan sorakoznak majd a nullák.

Felújított Aston Martin DB4

Forrás:
Carthrottle

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!
2019 TRACKWOOD a Rabócsi Ringen a Drifting.hu szervezésében BMW E30
2019. augusztus 24.
Na meg én is ide értem Máriapócsra, Európa egyik legnagyobb drift versenyére

További hírek