Ez most a legnépszerűbb Toyota Magyarországon

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Izgalmas koncepciónak indult a 2014-es Párizsi Autószalonon, és nagy meglepetésre a gyártósorra kerülve sem lett belőle „unalmas feleség”.

A 2014-es Párizsi Autószalonon mutatkozott be először a Toyota C-HR koncepció, ami radikális külsejével rögtön a kiállítás legtöbbet fotózott autója lett. Koncepcióról lévén szó sokan azt várták, hogy a japánok kasztrálni fogják szériagyártás előtt, ám nagy meglepetésre csaknem mindent radikális dizájnelemet a helyén hagytak, és piacra dobták ezt a még most is futurisztikus külsejű autót. A húzás bejött, nem csak Európában, hanem a magyar piacon is, ahol jelenleg ez a városi crossover a japán márka legnépszerűbb autója!

Toyota C-HR

A C-HR nem csak azért különleges, mert alig tér el az eredeti koncepciótól, hanem azért is, mert ebből a modellből egyáltalán nem kínáltak dízeles változatot. A kocsi kizárólag 1,2 literes benzines turbómotorral, valamint a Toyota Prius negyedik generációjában bemutatkozó 1,8 literes hibrid elektromos hajtással vásárolható meg azóta is.

Toyota crossover

Az európai – és a magyarországi – kereskedésekben 2016 év végén jelent meg, egy évvel később pedig már 113 345 darabot adta el belőle. Ezzel a harmadik legnépszerűbb Toyota lett, mindössze 250 darabbal lemaradva az élen álló Auristól.

A Toyota ügyesen időzített, a dízelbotrány miatt meggyengülő dízelek helyét egyre inkább a benzinesek és a hibridek veszik át, ezért lehetséges, hogy az európai C-HR-ek 77,6 százalékát már hibrid változatban adják el.  

Magyarországon 2017-ben 1135 C-HR-t adtak el, ezzel rögtön a városi SUV-kategória harmadik legnépszerűbb autója lett idehaza, bár a Toyota modellek között akkor még csak üldözte az élbolyt. Magyarországon a Yaris volt a legnépszerűbb tavaly a maga 1926 eladott példányával, ezt követte a RAV4 (1292 db), az Auris (1287 db) és a Hilux (1243). A számok azt is megmutatják, hogy a japánok portfóliója mennyire kiegyensúlyozott, hiszen a modelljeik fej-fej mellett teljesítenek.

Toyota C-HR

A C-HR-ből többet is el tudtak volna adni Magyarországon 2017-ben, ám képtelenek voltak eleget szállítani a hibrid változatból, ami az itthoni eladások 75 százalékát tette ki tavaly. Futurisztikus megjelenése ellenére a modell vásárlóinak 45 százaléka vállalati ügyfél, ami azért érdekes, mert a flottákban a konzervatívabb autók dominálnak inkább.

Toyota C-HR dizájn

A 2018-as év is ígéretesen alakult eddig, hiszen a SUV-kategória és a hibrid meghajtás a két nagy aktuális kedvenc mostanság az európai és az amerikai piacon, a C-HR pedig mindkettőt hozza. Magyarországon sincs ez máshogy, nem hiába lett az év első két hónapjában a legnépszerűbb Toyota modell. A C-HR-ből február végéig 325 darabot adtak el, ezt követi a Yaris (316 db), a Hilux (254 db), az Auris (195 db), a RAV4 (191 db) és a világ legnépszerűbbje, a Corolla, amiből idehaza 189 darab kelt el eddig.

Forrás:

  • Toyota Central Europe sajtóközlemény

További autós hírek

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

A képen 👆 a 2019. nov. 10. és 2019. nov. 16. közötti időszakban elért, Facebook oldalunk eredményei láthatóak. ☝️ 2017…

Olvasónk küldte a felvételt. Nem jó érzés azt látni, hogy a kb. 3 perces manőver után – amiből 2 perc…

Kapcsolódó írások

Toyota C-HR-t kaptak a magyar olimpikonok
2018. május 08.
10 darab Toyota C-HR talált gazdára a Magyar Olimpiai Bizottság és a Toyota együttműködésének keretein belül, az olimpiai kerettagok a tokiói olimpia végéig hajthatják majd a hibrideket.
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Top 10 Crossover Hatchback 2018-ban
2018. május 06.
A kis méretű SUV-ok rendkívül népszerűek az elmúlt években, így létjogosultságot nyert egy top 10-es lista, jöjjenek a legtutibb crossoverek
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára