Új Audi Q8

Augusztustól lesz elérhető a kereskedésekben az Audi Q8, ami bár kicsit rövidebb a Q7-es modellnél, a belső téren ez állítólag nem érhető tetten. A Q8 tervezője, Sascha Heyde az Autocar oldalnak azt nyilatkozta, olyan kocsit akartak alkotni, ami első pillantásra felismerhető az utakon.

Ez sikerült is, a kupékra jellemző lecsapott tető és a keret nélküli oldalsó ablakok nagyon vagánnyá teszik a kocsit. A Q8 érdekessége, hogy bár kistestvérével, a Q7-essel áll legközelebbi rokoni kapcsolatban, a hátul végig futó lámpák és a belső tér inkább az új A7 és A8-as stílusára hajaz.

A Q8-at ügyesen pozicionálták, ugyanis minden paraméterében nagyon legfőbb riválisainál, a Range Rover Sport, a BMW X6, a Mercedes-Benz GLE Coupé, a Maserati Levante, a Porsche Cayenne vagy éppen a Tesla Model X modelleknél. Fleet Munoz, a Jato elemzője szerint azonban ezt az előnyt nem élvezheti majd sokáig, mert azt már tudni, hogy új X6 és a GLE Coupé biztosan nagyobb lesz nála, de a következő Range Rover Sport méretei is nőhetnek, közelítve a Velárhoz.

BMW X4

Sok rajongó várja Magyarországon is az új BMW X4 megjelenését, miután a most futó változat már négy éve a piacon van. A Mercedes-Benz GLC Coupé nagy riválisa külsőre nem változott radikálisan a mostani verzióhoz képest, ám a bajor gyártó új Cluster Architecture (CLAR) alumínium-acél platformjára épül, ami miközben merevebb, egyben könnyebb is.

Szolgáltatások terén sem várható radikális újdonság, középen a BMW-kben megszokott, kézmozdulatokkal irányítható, 10,3 colos infotainment-rendszer dominál majd, de persze ott lesz az iDrive vezérlő is. Az X4-esre már lehet rendelést leadni a magyar BMW kereskedésekben is, a kezdő bruttó ár 16,457 millió forint, míg a 265 lóerős X4 xDrive30d modell 19,687 millió forintba kerül.

Ford Mustang Bullit

Június óta gyártják Európában a Ford Mustang Bullit modellt, és aki az első között szeretné megkapni a magáét, az már biztosan le is adta rá a rendelését.

Az új Mustang az 1968-as Bullit című film 50. évfordulójára készült - ezt Magyarországon San-Franciscó-i zsaru címmel vetítették -, amiben Steve McQueen egy Ford Mustang kupéval üldözi a gonoszt. Az új Bullitban egy 5 literes, V8-as erőforrás hörög majd, amivel 464 lóerős (529 Nm) teljesítményre lesz képes.

Honda CR-V

A 2017-es Honda CR-V már kapható az Egyesült Államokban, Európába azonban 2018-ban érkezhet meg. Külsőre az első és hátsó ledes lámpák, a hosszabb motorháztető, a kisebb A-oszlop és a magasabb karosszéria jelentik a legnagyobb változásokat.

A 2017-es CR-V három észak-amerikai üzemben készül, amelyek közül kettő az Egyesült Államokban egy pedig Kanadában működik.

Kia Cee'd SUV

A Kia Cee’d crossover változata Magyarországon is nagy sikerre számíthat, hiszen jó alternatívája lehet a Ford Focusnak és a Volkswagen Golfnak.

A Kia portfólióján belül az új SUV a kisebb Stonic és a nagyobb Sportage között kap majd helyet.

Maserati Levante Trofeo

A New York-i autószalonon mutatkozott be a Maserati új SUV-ja, ami nem csak külsőre, hanem teljesítményre is extrém: a Ferrari 690 lóerős, V8-as erőforrását kapja majd meg.

A hatalmas autó ezzel 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, végsebessége pedig egészen elképesztő, 298 km/óra.

Mazda MX-5 facelift

A Mazda Miata rajongóknak már csak augusztusig kell várniuk a megújuló MX-5-re, aminek 2 literes Skyactive motorja 186 lóerőre lesz képes, 15 százalékkal többre, mint a jelenlegi verzióé.

Mercedes-Benz CLS

Még a nyáron megérkezik az európai kereskedésekbe az új, harmadik generációs Mercedes-Benz CLS, aminek a majdani új BMW 6-os Grand Coupé lehet majd a legnagyobb riválisa. A CLS paletta csúcsán a 450 áll majd, aminek 3 literes benzinmotorját egy 48V-os elektromos motor, valamint egy integrált EQ Boost indítómotor egészíti ki.

Ezekkel az autó 4,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, csúcssebessége pedig 248 km/óra. A motor 367 lóerőre képes, amit további 22 lóerővel dob meg az indítómotor, ami a kezdeti gyorsulást teszi még dinamikusabbá.

Forrás: