Fedél nélkül: Lamborghini Aventador S Roadster

Közzétéve:
2017-09-07, 11:00

Egy tizedmásodpercet megérhet az, hogy szellő borzolja össze a hajunkat? Az Aventador S Roadster esetében igen: négykerék meghajtás, V12 és töménytelen szenvedély...

Lamborghini Aventador S Roadster

A Lamborghini Aventador 2018-tól már leemelhető tetővel is rendelhető, az S Roadster a szeptember 11-i héten a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. Ahogyan a Lamborghini Aventador S Coupéban, a Roadsterben is a 6.5 literes V12-es középmotor dolgozik, amely 730 lóerő leadására képes. A hétsebességes ISR sebességváltóval, valamint a nyomaték javát gázelvételkor is hátul tartó összkerékhajtással az eszméletlen, 3.0 másodperces gyorsulást produkálja a 0-100-as sprinten. 50 kilogrammal többet nyom, így egy tizeddel lassabb a Coupe S-nél, de azt gondolom, így sem szégyenkezhet.

Lamborghini Aventador S Roadster

A félelmetes 330 km/h-s végsebesség mellett az S Roadster mozgékonysága, agilitása is figyelemre méltó az összkerék kormányzásnak köszönhetően. A dinamikus kormányzás és az adaptív felfüggesztés mellett a szupersportautó személyre szabható üzemmódokkal, aktív hátsó szárnnyal bír, így jelentősen több leszorítóerőt produkál elődjeihez képest.

Lamborghini Aventador S Roadster

A levehető, szénszálas erősítéssel megáldott, műanyag tetőlemezek alatt - amik fejenként hat kilót nyomnak – található a sok Alcantarával és világos bőrrel rendelkező belső. A hátsó szélvédőt lehúzva a motor hangjában gyönyörködhetünk, felhúzva viszont légörvénymentesen utazhatunk. Elöl 20, hátul 21 colos kerekek futnak, Pirelli P Zeros gumikkal, amik kifejezetten az S Roadsterre lettek megalkotva.

Lamborghini Aventador S Roadster

A Lamborghini Aventador S Roadstert körülbelül 330 000 euróért lehet beszerezni, amihez még a plusz adókat is érdemes hozzászámolni.

Forrás:

TopGear

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2018. november 02.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 legszebb hangú V12
2019. február 18.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Megjelent a legújabb elektromos Lamborghini!
2018. november 02.
Az elektromos autók továbbra is megosztóak, viszont a Lamborghini új dobása mindenkinek tetszeni fog!
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika