Fedél nélkül: Lamborghini Aventador S Roadster

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Egy tizedmásodpercet megérhet az, hogy szellő borzolja össze a hajunkat? Az Aventador S Roadster esetében igen: négykerék meghajtás, V12 és töménytelen szenvedély...

Lamborghini Aventador S Roadster

A Lamborghini Aventador 2018-tól már leemelhető tetővel is rendelhető, az S Roadster a szeptember 11-i héten a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. Ahogyan a Lamborghini Aventador S Coupéban, a Roadsterben is a 6.5 literes V12-es középmotor dolgozik, amely 730 lóerő leadására képes. A hétsebességes ISR sebességváltóval, valamint a nyomaték javát gázelvételkor is hátul tartó összkerékhajtással az eszméletlen, 3.0 másodperces gyorsulást produkálja a 0-100-as sprinten. 50 kilogrammal többet nyom, így egy tizeddel lassabb a Coupe S-nél, de azt gondolom, így sem szégyenkezhet.

Lamborghini Aventador S Roadster

A félelmetes 330 km/h-s végsebesség mellett az S Roadster mozgékonysága, agilitása is figyelemre méltó az összkerék kormányzásnak köszönhetően. A dinamikus kormányzás és az adaptív felfüggesztés mellett a szupersportautó személyre szabható üzemmódokkal, aktív hátsó szárnnyal bír, így jelentősen több leszorítóerőt produkál elődjeihez képest.

Lamborghini Aventador S Roadster

A levehető, szénszálas erősítéssel megáldott, műanyag tetőlemezek alatt - amik fejenként hat kilót nyomnak – található a sok Alcantarával és világos bőrrel rendelkező belső. A hátsó szélvédőt lehúzva a motor hangjában gyönyörködhetünk, felhúzva viszont légörvénymentesen utazhatunk. Elöl 20, hátul 21 colos kerekek futnak, Pirelli P Zeros gumikkal, amik kifejezetten az S Roadsterre lettek megalkotva.

Lamborghini Aventador S Roadster

A Lamborghini Aventador S Roadstert körülbelül 330 000 euróért lehet beszerezni, amihez még a plusz adókat is érdemes hozzászámolni.

Forrás:

TopGear

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. január 23.
Elegáns külső, komfortos belső, maximális menetteljesítmények. A Mercedes ikonikus roadster-szériája ezeket a tulajdonságokat egyesíti már több, mint 50 éve!
Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.

További hírek