Fedél nélkül: Lamborghini Aventador S Roadster

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Egy tizedmásodpercet megérhet az, hogy szellő borzolja össze a hajunkat? Az Aventador S Roadster esetében igen: négykerék meghajtás, V12 és töménytelen szenvedély...

Lamborghini Aventador S Roadster

A Lamborghini Aventador 2018-tól már leemelhető tetővel is rendelhető, az S Roadster a szeptember 11-i héten a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. Ahogyan a Lamborghini Aventador S Coupéban, a Roadsterben is a 6.5 literes V12-es középmotor dolgozik, amely 730 lóerő leadására képes. A hétsebességes ISR sebességváltóval, valamint a nyomaték javát gázelvételkor is hátul tartó összkerékhajtással az eszméletlen, 3.0 másodperces gyorsulást produkálja a 0-100-as sprinten. 50 kilogrammal többet nyom, így egy tizeddel lassabb a Coupe S-nél, de azt gondolom, így sem szégyenkezhet.

Lamborghini Aventador S Roadster

A félelmetes 330 km/h-s végsebesség mellett az S Roadster mozgékonysága, agilitása is figyelemre méltó az összkerék kormányzásnak köszönhetően. A dinamikus kormányzás és az adaptív felfüggesztés mellett a szupersportautó személyre szabható üzemmódokkal, aktív hátsó szárnnyal bír, így jelentősen több leszorítóerőt produkál elődjeihez képest.

Lamborghini Aventador S Roadster

A levehető, szénszálas erősítéssel megáldott, műanyag tetőlemezek alatt - amik fejenként hat kilót nyomnak – található a sok Alcantarával és világos bőrrel rendelkező belső. A hátsó szélvédőt lehúzva a motor hangjában gyönyörködhetünk, felhúzva viszont légörvénymentesen utazhatunk. Elöl 20, hátul 21 colos kerekek futnak, Pirelli P Zeros gumikkal, amik kifejezetten az S Roadsterre lettek megalkotva.

Lamborghini Aventador S Roadster

A Lamborghini Aventador S Roadstert körülbelül 330 000 euróért lehet beszerezni, amihez még a plusz adókat is érdemes hozzászámolni.

Forrás:

TopGear

További autós hírek

Az esetet éjjel, hajnali 1 óra körül rögzítette olvasónk, az elmondása szerint. Miután áthajtott a Szerencs utcai VÉDA kapun, majd…

A 29 éves Agina Altinbajeva büszkén posztolta közösségi csatornáján, ahogy hatéves kisfia 128 km/óra sebességgel száguld a nyílt országúton. A…

Halálos vadbaleset történt a 73-as úton, egy közel 200 kilós szarvas lerúgta a motorról a sofőrt és az utasát vasárnap…

A francia városban erősen esett az eső, az autós pedig a rossz látási viszonyok között vakon követte a GPS-t. Amikor…

Fájdalmas jelenetet rögzített egyik olvasónk fedélzeti kamerája tegnap. A Népszínház utcáról a József körútra szeretett volna a teherautó és a…

Kapcsolódó írások

2019. január 23.
Elegáns külső, komfortos belső, maximális menetteljesítmények. A Mercedes ikonikus roadster-szériája ezeket a tulajdonságokat egyesíti már több, mint 50 éve!
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Megjelent a legújabb elektromos Lamborghini!
2017. augusztus 24.
Az elektromos autók továbbra is megosztóak, viszont a Lamborghini új dobása mindenkinek tetszeni fog!