Felvillanyozná a helyzetet a Nissan

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A jelenlegi modellek mellé több hibrid verziót szeretnének bevezetni.

A mild és plug-in hibrideknek fontos szerepet szán a Nissan a közeljövőben, 2025-re az európai bevételük 35 százalékát elektromos autók eladásából tervezik megvalósítani. Az új villanyos modellek a Leaf és a korábban bemutatott IMx Kuro tanulmányautó kiegészítéseként fontos szerepet játszanak majd a márka kínálatában. Azzal kapcsolatban még nem közöltek részleteket, hogy pontosan melyik modellekből készül mild és plug-in verzió, de a stratégiai szempontokat mindenképp szem előtt tartják.

Nissan IMx Kuro tanulmányautó szürke színben, nyitott ajtóval.

Warwick Daly stratégiai vezető szerint a Renault-Nissan-Mitsubishi triónak erős technológiai háttere van a projekt megvalósításához. Fontos szempontnak tartja azt is, hogy ne forgassák fel túlságosan a Nissan kínálatát. A Mitsubishi, mint legújabb tagja a szövetségnek, hasznos tapasztalatokat szerezhet a Renault-Nissan kettőstől, hiszen több mint nyolcéves tapasztalatuk van az elektromos autók terén.

Nissan IMx Kuro tanulmányautó fehér színben, bemutatón.

Az új hibridek bevezetésével nőni fog a gyártó lehetőségeinek száma, hiszen eddig csak benzines, dízel és tisztán elektromos modelleket kínáltak. A 2020-as évre az a tervük, hogy az eladások 20 százaléka hibrid autó lesz. Daly azt is megjegyezte, hogy szeretnének továbbra is úttörők lenni. Szerinte a mild hibridek egy idő után elavultak lesznek, ezért a későbbiekben változtatni fognak a stratégiájukon.

Nissan Leaf fekete színben, úton fotózva.

A várakozások szerint a Leaf és a később érkező elektromos SUV lesz a két húzómodell a Qashqai és a Juke mellett. Ez nem is alaptalan, hiszen a Leaf jelenlegi generációjából 40 százalékkal többet adnak el, mint az előzőből. Az elektromos SUV elkészítésével szeretnék megerősíteni az elsőszámú crossover-gyártó pozíciójukat Európában. A Nissan kénytelen lesz a közeljövőben bevezetni az új elektromos modelljeit, ha meg akarja tartani a piaci helyzetét a riválisokkal szemben.

Forrás:

Képek: 

  • Flickr

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Mercedes EQ B látványterv
2019. január 14.
A GLB kis hobbiterepjáró még 2019-ben bemutatkozik
2019. március 11.
Svédországi teszten fotózták a sportos hobbiterepest