Ferrari 488 Pista – Piloti Ferrari kiadás

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A 2017-es FIA WEC győzelemre emlékezve egyedi változatot mutatott be a Ferrari.

Az olasz autógyártó "Piloti Ferrari" verziót tervezett ugyanazzal a teljesítménnyel de vizuális frissítésekkel. A speciális modell kizárólag a Ferrari motorsport programjaiban résztvevők számára áll rendelkezésre, és a 2017-es esztendőben a WEC-ben szerzett bajnoki címnek állít emléket.

A "Piloti Ferrari" 488 Pista festésének fő motívuma az olasz zászló. A fontosabb részletek közé tartozik a WEC győzelmet szimbolizáló babérkoszorú, a PRO jelzés mutatja a kategóriát, amelyben a győztes autó diadalmaskodott. Egy matt fekete S-Duct, vagyis az első  légbeömlők és a szénszálas hátsó légterelő elég dögös keretbe foglalja ezt a különleges autót. Minden vásárló választhat magának saját rajtszámot, amit a gyárban rá is festenek neki.

leleplezik a különleges kiadású 488-at

A képen látható jármű az 51-es számot kapta, amely tavaly megnyerte az FIA hosszútávú versenysorozatát, amely WEC néven ismert. Nem csak a gyártók értékelésében, hanem két kiváló versenyzőnek (Alessandro Pier Guidinek és James Caladónak) köszönhetően elhozták az első helyet az olaszok.

Ferrari 488 Pista Piloti Ferrari

Az ügyfelek négyféle fényezés közül választhatnak, amelyek Corsa vörös, Tour De France kék, Daytona fekete és Nürburgring szürke fantázianevet kapták.

Ferrari 488 Pista üléseit Alcantara borítja

A kabinon belül megtalálhatóak a fekete Alcantara ülések, amelyek szintén hordozzák az olasz zászló színeit. Az ajtón látható szám szintén megjelenik a kormánykerék alján illetve a küszöbön található egy egyedi azonosító lemez és a "Tailor Made" jelvény is.

A Ferrari 488 Pista egy 3,9 literes iker-turbós V8-assal van szerelve, amely tekintélyes 710 lóerőt és 567 Nm nyomatékot képes leadni. Ezt az erőforrást választották meg három egymást követő évben a világ legjobb motorjának, a 2018-as évet sem kihagyva. Tehát jelenleg ez az erőforrás A Világ Legjobb Motorja. Nem lehet elmenni szó nélkül a mellett sem, hogy a legjobb tömeg-teljesítmény aránnyal rendelkezik az utcai Ferrarik közül.

Neked hogy tetszik? Elfogadnál egyet a garázsodba? Írd meg a véleményed komment formájában!

Forrás:

További autós hírek

Sokszor esett már szó az igazi tahó autósokról. Ők azok a fazonok, akik úgy közlekednek az utakon, hogy lényegében azt…

Karácsony Gergely főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené. –…

Az oroszországi Szegezsánál vette videóra minden autós rémálmát egy autós – szúrta ki aSzabályosan, nyugodtan haladt, egészen addig, míg észre…

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya és a Kommunikációs Osztálya 2019. november 11-én egy egész napos programot szervezett Budapesten, a Than Károly…

Tényleg elképesztő anyagokat küldtök mostanság és egyre durvábbak ezek… Ez a felvétel az Árpád hídon készült. Valahogyan a villamos sínekre…

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Az International GT Open hungaroringi hétvégéjének GT3-as képei
2018. július 09.
Az International GT Open magyarországi hétvégéjét leginkább a végletesség jellemezte.