Ferrari 488 Pista – Piloti Ferrari kiadás

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A 2017-es FIA WEC győzelemre emlékezve egyedi változatot mutatott be a Ferrari.

Az olasz autógyártó "Piloti Ferrari" verziót tervezett ugyanazzal a teljesítménnyel de vizuális frissítésekkel. A speciális modell kizárólag a Ferrari motorsport programjaiban résztvevők számára áll rendelkezésre, és a 2017-es esztendőben a WEC-ben szerzett bajnoki címnek állít emléket.

A "Piloti Ferrari" 488 Pista festésének fő motívuma az olasz zászló. A fontosabb részletek közé tartozik a WEC győzelmet szimbolizáló babérkoszorú, a PRO jelzés mutatja a kategóriát, amelyben a győztes autó diadalmaskodott. Egy matt fekete S-Duct, vagyis az első  légbeömlők és a szénszálas hátsó légterelő elég dögös keretbe foglalja ezt a különleges autót. Minden vásárló választhat magának saját rajtszámot, amit a gyárban rá is festenek neki.

leleplezik a különleges kiadású 488-at

A képen látható jármű az 51-es számot kapta, amely tavaly megnyerte az FIA hosszútávú versenysorozatát, amely WEC néven ismert. Nem csak a gyártók értékelésében, hanem két kiváló versenyzőnek (Alessandro Pier Guidinek és James Caladónak) köszönhetően elhozták az első helyet az olaszok.

Ferrari 488 Pista Piloti Ferrari

Az ügyfelek négyféle fényezés közül választhatnak, amelyek Corsa vörös, Tour De France kék, Daytona fekete és Nürburgring szürke fantázianevet kapták.

Ferrari 488 Pista üléseit Alcantara borítja

A kabinon belül megtalálhatóak a fekete Alcantara ülések, amelyek szintén hordozzák az olasz zászló színeit. Az ajtón látható szám szintén megjelenik a kormánykerék alján illetve a küszöbön található egy egyedi azonosító lemez és a "Tailor Made" jelvény is.

A Ferrari 488 Pista egy 3,9 literes iker-turbós V8-assal van szerelve, amely tekintélyes 710 lóerőt és 567 Nm nyomatékot képes leadni. Ezt az erőforrást választották meg három egymást követő évben a világ legjobb motorjának, a 2018-as évet sem kihagyva. Tehát jelenleg ez az erőforrás A Világ Legjobb Motorja. Nem lehet elmenni szó nélkül a mellett sem, hogy a legjobb tömeg-teljesítmény aránnyal rendelkezik az utcai Ferrarik közül.

Neked hogy tetszik? Elfogadnál egyet a garázsodba? Írd meg a véleményed komment formájában!

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek