Ford GT Heritage Edition – A sporttörténelem egy limitált darabkája

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A márka egy limitált szériával állít emléket az 1968-as és 1969-es Le Mans-győztes GT40-esnek.

50 éve annak, hogy a Gulf Oil vállalat által támogatott, a benzinvérűek körében csak 1075-ös karosszériaként ismert kék-sárga festésű GT40 nyerni tudott a Le Mans-i 24 órás futamon. Ez a modell azon kevés autók közé tartozik, ami többször egymás után is el tudta hozni az elsőséget a legendás versenyen.

“A Gulf Oil fényezés a motorsport egyik leghíresebb grafikai elemévé vált az évek alatt.” mesélte Joe Hinrichs, a Ford globális tevékenységekért felelős elnöke. “

 A régi és az új generáció egymás mellett Laguna Secában

Joe Hinrichs és Ravi Chawla a különböző generációjú GT40-ek közt.

“Örömmel működtünk együtt a Ford GT Heritage Edition életre keltésén. A Ford márka komoly szerepet játszott abban, hogy a Gulf neve egyfajta legendává vált az autózásban és a motorsportban.” vélekedett Ravi Chawla, a Gulf Oil Lubricants India Ltd. ügyvezető igazgatója.

Ez alkalommal nincs növekedés a teljesítményben. A szerencsések „csak” egy egyedi évfordulós optikai csomagból tudják összeválogatni leendő autójuk külső, illetve belső látványvilágát.

A Ford GT Heritage Edition egy egyedülálló kétéves kifutással érkezik, a 2019-es csomagban a 9-es szám található meg a limitált modellek gépháztetején és az ajtókon, valamint halványabban a belső ajtópaneleken. Ezt 2020-ban a 6-os váltja fel, ugyanis az 1969-es Le Mans-i versenyen ez volt a rajtszáma.

A Heritage Edition külső fényezése felülről fotózva

A legendás Gulf fényezés Az új kasztninak is jól áll.

Ami a külsőt illeti a kék-narancs fényezéshez jól passzol az A-oszlop fényezetlen szénszálas borítása. A látványt a narancssárga féknyergek és ezüstre fújt külső tükörburkolatok teszik teljessé. Továbbá autó egyedi, 20 colos alumínium felniket kapott.

A belteret stílusosan ébenfa színű Alcantara bőrkárpit borítja. Az ülések, a műszerfal, az ajtóoszlopok, a mennyezet és még a kormánykerék is ezzel a textillel lett bevonva. Az üléseken és a kormánykeréken nagyon vagányak a kontrasztos kék-narancs öltések, valamint az ülések párnázása az eredeti, 1968-as Le Mans-győztes autóét idézik, akárcsak a kormány mögötti váltókarok fényes, eloxált felülete.

A Ford GT40 Heritage Edition belső tere nyitott ajtókkal

Ford GT Heritage Edition utasterében szinte mindenhol Alcantarát alkalmaztak.

A műszerfalat, az ajtópaneleket és az utasfülke x-alakú belső merevítéseit fényes, sötét színű rozsdamentes acél betétek díszítik. A korábbi limitált kiadású modellváltozatokhoz hasonlóan a Ford GT Heritage Edition utasterében is megtalálható az egyedi sorozatszám-tábla. Továbbá a testes küszöbök és a középkonzol is fényezetlen, matt árnyalatú szénszálas burkolatot kapott.

Forrás/ Fotók:

Kapcsolódó írások

ford gt40 szemből
2019. június 14.
Ken Milesék 1966-ban megtörték a maranellóiak egyeduralmát Le Mans-ban, az erről készülő filmet hamarosan a mozikban is megnézheted.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?