A japán gyártó naprakésszé tette a sokak által kedvelt kétülésesét. Ennek egyik legfontosabb hozománya, hogy a 2.0 literes SkyActive benzinmotor már 181 lóerőt és 204 Nm-ert produkál. Ez 26 lóerőnyi többletet jelent az eddigiekhez képest, mely hatsebességes kézi-, vagy szintén hatgangos automata váltóval nyújtja a már jól megszokott Miata élményt.

A 2019-es modell további újításai közé tartozik a teleszkópos kormány és a szériafelszereltség részét képező új, 17 colos alufelnik. Szintén az alapkivitel sajátja lesz ezentúl a hátsó kamera, a beltérben pedig átalakították a pohártartókat és az ülésállító karokat. A vásárlók több opcionális csomag közül válogathatnak, melyek számos értékes extrát tartalmaznak. A GT-S csomag első toronymerevítőt, részlegesen önzáró differenciálművet és Bilstein gátlókat tartalmaz. Tovább növeli ennek a modellnek az exkluzivitását a kézzel festett fekete tető is.

A Club kivitelnél alapáron adják a Bilstein gátlókat, továbbá ez a csomag is tartalmazza a toronymerevítőket. A részlegesen önzáró diffi pedig a manuális váltóval ellátott példányokhoz érhető el. Kérhető továbbá egy i-ActiveSense pakett, mely hasznos vezetéstámogató kiegészítőket tartalmaz. A Mazda által Smart City Brake Support névre keresztelt fékasszisztens és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer jelentik itt az újdonságokat.

A Brembo/BSS csomag a neves olasz márkával együttműködésben jött létre. A fékrendszerek specialistája magas minőségű tárcsákat és piros festéssel ellátott féknyergeket kínál az MX-5-öshöz. Ennél a verziónál további extraként kérhetőek markáns küszöbtoldatok, hátsó lökhárítószoknya és bőrrel bevont fűthető ülések is. Ezt a listát egészítik ki a Recarótól érkező, szintén fűthető sportülések. Kívánságra itt is hozzáteszi a Mazda az egyedi, kézzel festett fekete tetőt.

A 2019-ben érkező új verzió, és az egyedi csomagok árazásáról egyelőre nincs pontos információ, de aki még egyedibbé szeretné tenni az amúgy sem unalmas japán élményautót, annak valószínűleg minden pénzt meg fognak érni ezek az izgalmas csomagok.

Forrás: