2017. október 31. | 17:05

A Gemballa alakított már át Porsche Cayenne-t is, most viszont egy megpiszkált, rekordvadász 911-gyel villantanának a 2017-es SEMA Show-n

A borongós idő magával hozza sokszor a bezárkózottságot, a nyár elment, a napfénynek öt óra magasságában már hűlt helye. A hideg, nyirkos kinti időjárás arra ösztönzi az amerikaiakat, hogy a Netflixhez nyúljanak. A megoldás ilyenkor nem az, hogy valamilyen melegebb éghajlatra költöznek, helyette inkább kimennek melegedni a 2017-es SEMA Show-ra. Hiszen mi más lehetne jobb hely bemutatni egy 800 lóerős Porschét?
A Gemballa GT koncepció

Ez a darab nem az, amit Genfben már megvillantottak, ez a GT a Gemballa egyedi csomagját kapta meg. A teljes aero-pack közel 8 millió forint, míg a pille könnyű felnik és gumik kombója kb. 2 millió forintot tesz ki. A Gemballa 15 millió forintért hozzányúl a standard 911 Turbo 3.8 literes motorjához is, kihozva belőle 817 lóerőt és 950 Nm-es nyomatékot, mely teljesítmény a saját motorvezérlő rendszernek és sok módosított alkatrésznek köszönhető. A nyers erőt valahogy meg is kell fékezni: a teljesen karbon-kerámiás fékrendszer, a masszív tárcsákkal és a féknyergekkel segíti a fenevad lassítását.
Gemballa GT - Porsche 911 Turbo

A számok monumentálisak: 2,38 másodperc alatt futja a 0-100-at, a 200 km/h-t pedig 7,5 másodperc alatt éri el, a Gemballa GT végsebessége pedig 360 km/h. Hogy képesek legyünk mihez mérni ezeket a számokat: a sorozatgyártású 911 Turbo 532 lóerős és 710 Nm-t mutat, 3 másodperc kell neki a 100-hoz, a 0-200-hoz pedig 10,4. Na és a végsebesség? 320 km/h.
A kulcs az ultrakönnyű karosszériában rejtőzhet

A Gemballa zsebelt már be pár rekordot utcai autóval a Nürburgringen, így van némi tapasztalatuk abban, hogy hogyan is kell gyors autót építeni. Állításuk szerint a GT ultrakönnyű karosszériája lesz a kulcs, hogy a jövőben világra szóló teljesítményt érjenek el más pályákon is, mivel a Hockenheimring és a Sachsenring céltáblájukon van. Összefoglalva: 46 millió forintért körülbelül hozzájuthatsz egy gyári 911 Turbóhoz, mellé biggyesztesz 26 milliót és van egy senkivel össze nem keverhető szupersport autód, mely akár a Need for Speedből is érkezhetett volna. Forrás: TopGear