Gumifüst és Big Foot – Ez volt a 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A négynapos találkozón elégett pár szett gumi és elfogyott rengeteg liter sör.

A 2018-as nyár végére is jutott autós csemege az érdeklődőknek, hiszen 17. alkalommal rendezték meg a komáromi Monostori erődben az amerikai autók nemzetközi találkozóját. A fesztiválon számos ország résztvevői a legkülönlegesebb személyautókkal, átalakított low-riderekkel, off-road pick-upokkal, drag-racerekkel és lakókocsikkal jelentek meg. Az eseménydús napokat esti koncertek és mulatságok zárták, hogy aztán másnap újra V8-ak dübörgésétől legyen hangos a környék.

Amerikai Low Rider, sárga színben bemutatózik.

A rendezvényre több mint 1000 autó érkezett, a skála pedig egészen széles volt. A Mustangok és Dodge Ram-ek szinte szériafelszereltségnek számítottak, már fel sem kapta rájuk az ember a fejét. A Pontiac Firebird gumiégetése, vagy a korai évekből származó Cadillac kabriók az egyedi restaurált belsőkkel már jóval nagyobb figyelmet kaptak. Voltak OT minősítésű járgányok, de napi használatban levő 30 éves példányok is. A régiségek mellett a mai izomautókból sem volt hiány, különböző versenyeken mérték össze erejüket a Camarók és Challengerek.

17. NAAF találkozó, felvonuló amerikai autókkal.

A driftversenyek és gyorsulási viadalok mellett az egyik legnagyobb látványosság talán a Big Foot-ok parádéja volt. Egymáson kívül mindenen átmentek, ami az útjukba került, roncsokat sajtoltak a földbe. Fő attrakcióként pedig egy jobb napokat látott F Astrát téptek ketté, ezzel demonstrálva erejüket. Ételben és italban sem volt hiány, folyt a sör dögivel, a helyben sütött stakek és barbecue falatok pedig új erőt adtak a résztvevőknek.

Restaurált Ford Mustang beltere.

A fellépők közül a legnagyobb Nagy Feró volt, aki jól tudott azonosulni az amerikai életérzéssel, a buli is ennek megfelelően fergetegesre sikerült. A Drag Racing Team bemutatója még ennél is hangosabbnak mutatkozott, nem csak szemmel volt nehéz követni az eseményeket, de a dobhártyát is rendesen igénybe vette a bemutató.

17. NAAF amerikai autós találkozó Komáromban.

Rengetegen érkeztek többek közt Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Franciaországból, de még a távoli Kanadából is. A testmozgásra vágyók sem szenvedtek hiányt, hiszen bika rodeó bajnokság is volt. Persze itt csak a bátrabbak szerepeltek, hiszen nem kis kockázattal jár ez a móka. Látványosságból volt elegendő, a következő Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál pedig feltehetően még nagyobbat fog szólni.

Forrás:

További autós hírek

A szemből érkező mentő elé kanyarodott az audi sofőrje, ezzel majdnem balesetet okozva. Vannak szituációk, amikor nehéz megítélni, hogy melyik irányból jön a...

Megsérült egy idős asszony a 150-es buszon Budapesten, miután a részeg sofőr minden ok nélkül vészfékezett az egyik megállóban – állítja a Ripost. A...

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Kapcsolódó írások

NAAF 2019
2019. augusztus 13.
2019-ben is megtelt amerikai autókkal a Monostori Erőd
Féktelenül, elmerülve az amerikai életérzésben
2017. augusztus 14.
Érezd a basszust és a motordübörgést, légy szerves része egy összetartó közösségnek és merülj el az amcsi verdák dzsungelében!
Száguldás Amerikába - közeleg a 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál!
2018. március 14.
Négy napon át elmerülhetsz az 50-es, 60-as és 70-es évek benzingőzzel teli Amerikájában. A NAAF-ra 2018 augusztusában kerül sor, a jegyárusítás megkezdődött!
Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.