A 2018-as nyár végére is jutott autós csemege az érdeklődőknek, hiszen 17. alkalommal rendezték meg a komáromi Monostori erődben az amerikai autók nemzetközi találkozóját. A fesztiválon számos ország résztvevői a legkülönlegesebb személyautókkal, átalakított low-riderekkel, off-road pick-upokkal, drag-racerekkel és lakókocsikkal jelentek meg. Az eseménydús napokat esti koncertek és mulatságok zárták, hogy aztán másnap újra V8-ak dübörgésétől legyen hangos a környék.

Amerikai Low Rider, sárga színben bemutatózik.

A rendezvényre több mint 1000 autó érkezett, a skála pedig egészen széles volt. A Mustangok és Dodge Ram-ek szinte szériafelszereltségnek számítottak, már fel sem kapta rájuk az ember a fejét. A Pontiac Firebird gumiégetése, vagy a korai évekből származó Cadillac kabriók az egyedi restaurált belsőkkel már jóval nagyobb figyelmet kaptak. Voltak OT minősítésű járgányok, de napi használatban levő 30 éves példányok is. A régiségek mellett a mai izomautókból sem volt hiány, különböző versenyeken mérték össze erejüket a Camarók és Challengerek.

17. NAAF találkozó, felvonuló amerikai autókkal.

A driftversenyek és gyorsulási viadalok mellett az egyik legnagyobb látványosság talán a Big Foot-ok parádéja volt. Egymáson kívül mindenen átmentek, ami az útjukba került, roncsokat sajtoltak a földbe. Fő attrakcióként pedig egy jobb napokat látott F Astrát téptek ketté, ezzel demonstrálva erejüket. Ételben és italban sem volt hiány, folyt a sör dögivel, a helyben sütött stakek és barbecue falatok pedig új erőt adtak a résztvevőknek.

Restaurált Ford Mustang beltere.

A fellépők közül a legnagyobb Nagy Feró volt, aki jól tudott azonosulni az amerikai életérzéssel, a buli is ennek megfelelően fergetegesre sikerült. A Drag Racing Team bemutatója még ennél is hangosabbnak mutatkozott, nem csak szemmel volt nehéz követni az eseményeket, de a dobhártyát is rendesen igénybe vette a bemutató.

17. NAAF amerikai autós találkozó Komáromban.

Rengetegen érkeztek többek közt Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Franciaországból, de még a távoli Kanadából is. A testmozgásra vágyók sem szenvedtek hiányt, hiszen bika rodeó bajnokság is volt. Persze itt csak a bátrabbak szerepeltek, hiszen nem kis kockázattal jár ez a móka. Látványosságból volt elegendő, a következő Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál pedig feltehetően még nagyobbat fog szólni.

Forrás: