Halálos Iramban élő show: Sok autó, nagy robbanások és egy tengeralattjáró

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Lezajlott a Halálos Iramban első élő showja a londoni O2 Arénában. Ez volt az ötéves világ körüli turné első állomása, mely hamarosan Bécsbe látogat.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Halálos Iramban élő show a filmben látható eredeti autók sokaságát vonultatja fel, és lenyűgöző, nagysebességű akciót produkál egy viszonylag kicsi küzdőtéren. Tekintettel arra, hogy a film azért nem a valósághűségről ismert, adódik a kérdés, vajon sikerül-e a vérbeli autófanatikusokat is lenyűgözni?

Fast & Furious Live

A kérdésre válaszolva: inkább nem. Ebben nincs semmi meglepetés, sejteni lehetett. Ám ez nem jelenti azt, hogy csalódás lenne mindenki számára a show. Ez egy családi program, van benne egy kis driftelés, és előre megrendezett autós üldözés, ami egy Halálos Iramban rajongónak minden bizonnyal szórakoztató.

Halálos Iramban Show

Még a legelvakultabb autóőrültek is elismerhetik, hogy kiemelkedő vezetői képesség szükséges ahhoz, hogy valaki egy körülbelül 600 lóerős géppel egy focipálya felének megfelelő területen driftelni tudjon. Ehhez a legmagasabb szintű profik kellenek. Ők elvezetnek bármit, legyen az egy Toyota Supra, egy Dodge Charger, vagy akár egy Mazda RX-7, illetve bármely jól ismert filmbéli modell. Vagy akár egy tank. A műsorban még egy tengeralattjáró is látható – oké, csak a felső része – mely körbemegy, miközben a víz és jég látványát vetítik ki köré, ezzel egy jeges-tengeri utazást szimulálva.

Lenyűgöző a cucc, most már egy kicsivel jobban érteni lehet, miért került ez a show 25 millió angol fontba. Ám még így is inkább egy gyermekkori álmot tükröz, sem mint egy felnőttét. A történet fonaláról ugyanezt lehet elmondani, a bemutató ugyanis színes szavazócédulák használatán keresztül a közönség részvételét is igényli. Az egyik jelenetben például a publikum egy Mitsubishi Evo VIII modell módosításairól szavazhatnak, mely interaktívvá teszi a műsort. Egy kicsit a Need for Speed videójátékban is érezheti magát az ember.

Látványos volt az első Halálos Iramban Show

Szóval ez a műsor egyértelműen kevés egy kemény autófanatikusnak, ám semmi kétség afelől, hogy simán megállja a helyét a világ körüli turnén. És hogy vajon a turné valóban öt éven át fog-e tartani? Természetesen, végül is a közönség is kibírt nyolc Halálos Iramban részt.

Halálos Iramban Élő Show

Az Egyesült Királyságban az alábbi helyeken és időpontokban kerül megrendezésre a show:

  • Newcastle Metro Radio Arena, 2018. április 6-8
  • Manchester Arena, 2018. április 13-15
  • Birmingham Arena, 2018. április 20-22
  • Sheffield Arena, 2018. április 27-29
  • Belfast SSE Arena, 2018. május 4-6
  • Glasgow SSE Hydro, 2018. május 11-13

Lesz Magyarországon is Halálos Iramban élő show?

Sajnos nem. Egyelőre úgy fest, a hazánkban élő rajongóknak a szomszédos Bécsben lesz lehetősége megtekinteni a Halálos Iramban élő showt február második hétvégéjén, 2018. február 9-11 között. Jegyek a Ticketmaster oldalán rendelhetők.

Forrás: Autocar

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Toyota Supra mk4 halálos iramban
2020. május 20.
Minden szavazatra szükség van ahhoz, hogy az ikon megszülethessen.
Halálos Iramban 8. - részlet
2017. március 31.
Már megtekinthető a The Fate Of The Furios börtönjelenete

További hírek