2018. február 03. | 00:27

Lezajlott a Halálos Iramban első élő showja a londoni O2 Arénában. Ez volt az ötéves világ körüli turné első állomása, mely hamarosan Bécsbe látogat.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Halálos Iramban élő show a filmben látható eredeti autók sokaságát vonultatja fel, és lenyűgöző, nagysebességű akciót produkál egy viszonylag kicsi küzdőtéren. Tekintettel arra, hogy a film azért nem a valósághűségről ismert, adódik a kérdés, vajon sikerül-e a vérbeli autófanatikusokat is lenyűgözni?

A kérdésre válaszolva: inkább nem. Ebben nincs semmi meglepetés, sejteni lehetett. Ám ez nem jelenti azt, hogy csalódás lenne mindenki számára a show. Ez egy családi program, van benne egy kis driftelés, és előre megrendezett autós üldözés, ami egy Halálos Iramban rajongónak minden bizonnyal szórakoztató.

Még a legelvakultabb autóőrültek is elismerhetik, hogy kiemelkedő vezetői képesség szükséges ahhoz, hogy valaki egy körülbelül 600 lóerős géppel egy focipálya felének megfelelő területen driftelni tudjon. Ehhez a legmagasabb szintű profik kellenek. Ők elvezetnek bármit, legyen az egy Toyota Supra, egy Dodge Charger, vagy akár egy Mazda RX-7, illetve bármely jól ismert filmbéli modell. Vagy akár egy tank. A műsorban még egy tengeralattjáró is látható – oké, csak a felső része – mely körbemegy, miközben a víz és jég látványát vetítik ki köré, ezzel egy jeges-tengeri utazást szimulálva. Lenyűgöző a cucc, most már egy kicsivel jobban érteni lehet, miért került ez a show 25 millió angol fontba. Ám még így is inkább egy gyermekkori álmot tükröz, sem mint egy felnőttét. A történet fonaláról ugyanezt lehet elmondani, a bemutató ugyanis színes szavazócédulák használatán keresztül a közönség részvételét is igényli. Az egyik jelenetben például a publikum egy Mitsubishi Evo VIII modell módosításairól szavazhatnak, mely interaktívvá teszi a műsort. Egy kicsit a Need for Speed videójátékban is érezheti magát az ember. Szóval ez a műsor egyértelműen kevés egy kemény autófanatikusnak, ám semmi kétség afelől, hogy simán megállja a helyét a világ körüli turnén. És hogy vajon a turné valóban öt éven át fog-e tartani? Természetesen, végül is a közönség is kibírt nyolc Halálos Iramban részt.

Az Egyesült Királyságban az alábbi helyeken és időpontokban kerül megrendezésre a show:

  • Newcastle Metro Radio Arena, 2018. április 6-8
  • Manchester Arena, 2018. április 13-15
  • Birmingham Arena, 2018. április 20-22
  • Sheffield Arena, 2018. április 27-29
  • Belfast SSE Arena, 2018. május 4-6
  • Glasgow SSE Hydro, 2018. május 11-13

Lesz Magyarországon is Halálos Iramban élő show?

Sajnos nem. Egyelőre úgy fest, a hazánkban élő rajongóknak a szomszédos Bécsben lesz lehetősége megtekinteni a Halálos Iramban élő showt február második hétvégéjén, 2018. február 9-11 között. Jegyek a Ticketmaster oldalán rendelhetők. Forrás: Autocar