Hibridekkel bővíti palettáját az Alfa Romeo

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az Alfa Romeo egy új SUV bemutatását tervezi, sőt a Giuliából is érkezik a kupé változat. Hibrid hajtással kívánják maximalizálni a motorok hatékonyságát.

Egyelőre még kevés részletet tudni a kilátásban lévő projektekről, de az új SUV várhatóan a Stelvióval közös platformot fog használni, mild-hibrid felépítéssel és elektromos turbó alkalmazásával kívánják növelni a teljesítményét. Ezek nagyjából 200 kg-mal növelik meg a szabadidő-jármű tömegét. Nem kell szomorkodni, a plusz erő miatt valószínűleg csak javulni fognak a menetteljesítmények. 2019-től hétszemélyes változatban is kapható lesz.

Az Alfa Romeo aktuális szabadidő-autója, a Stelvio

A Giulia sikerén felbuzdulva az olaszok egy kupé változat bemutatásával akarják bővíteni a kínálatot. Az Audi A5 és A5 Sportback-hez hasonlóan itt is lesz kétajtós és amolyan sportos-négyajtós kivitel, szóval lesz miből válogatniuk a kedves vásárlóknak. Erőforrás tekintetében itt is nyitnak a hibrid technológia felé, a LaFerrariban megismert és bevált HY-KERS energia-visszanyerő rendszer továbbfejlesztett verzióját szánják az új termékbe, ami egyes pletykák szerint a Forma-1-es konstrukciónál is fejlettebb lesz.

Jelenleg két egység fejlesztésén dolgoznak: a visszafogottabb 2,0 literes turbós egység a Giulia Veloce alapjaira épül, várhatóan a kombinált teljesítmény 345 ló környékén lesz, míg a „hardcore” 2,9-es lóherés V6-os lesz minden idők legcombosabb Alfája, 641 lóerővel. Mindössze 20 pacival kevesebb, mint a Ferrari 488.

Az Alfa Romeo fejlesztés alatt álló, kétajtós modellje, a Giulia Coupé

Az olaszok nem titkolják, hogy teljesítménynövelés miatt döntöttek a hibrid rendszer mellett, de grátiszban a fogyasztásra és a károsanyag kibocsátásra is jótékony hatással lesz. A gyártó az új modellekkel növelni szeretné eladásait az Egyesült Királyságban, aminek nagy részét a Mito és a Giulietta teszi ki.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mercedes EQ B látványterv
2019. január 14.
A GLB kis hobbiterepjáró még 2019-ben bemutatkozik
2019. március 11.
Svédországi teszten fotózták a sportos hobbiterepest

További hírek