Hogyan törik a Chevrolet Bolt?

Frissítve:
2018-09-26, 15:15

A Tesla kihasználva az belső égésű motor hiányát már bizonyított a törésteszteken. De mit várhatunk az Chevrolet közkedvelt elektromos autójától?

A világ jelenleg legbiztonságosabb SUV-ja a Tesla Model X. A 2015 óta gyártásban lévő elektromos autó a töréstesztjein mind a kilenc kategóriában a maximális, 5 csillagos eredményt érte el az amerikai NHTSA szervezetnél. A szegmensében egyedülálló autó annak is köszönheti kiváló értékeléseit, hogy az orrából hiányzik a belsőégésű motor, így a gyűrődőzónát jól meg lehet erősíteni benne.

Az egyik legbiztonságosabb elektromos SUV, a Tesla Model X

Az egyik legbiztonságosabb elektromos SUV, a Tesla Model X


Az Európában Opel Ampera-E, az USA-ban pedig Chevrolet Bolt néven futó villanyautó is felzárkózott a Tesla Model X mögé. Az IIHS tört össze jó pár darabot a kívánatos Chevroletból, ami az ötféle törésteszt mindegyikét 5-ös értékeléssel zárta. Opel Ampera-E
Opel Ampera-E

 

Ez még egy lapáttal rátett a Bolt népszerűségi mérlegére, ami eddig is pozitív irányba hajlott, ugyanis az elmúlt hónapokban 1566 példányszámban kelt el az Egyesült Államokban. Ha így megy tovább, a fokozott biztonsági mutatókkal rendelkező elektromos autó eladásai elérhetik, a GM által tervezett 25-30 ezres számot.

Végül a Chevrolet Bolt töréstesztjei videón:

HVG

Kapcsolódó írások

Tesla Model X
2019. május 21.
A legolcsóbb Tesla technikai megoldásai szállnak át a drágább modellekbe
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Videón a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X gyorsulási versenye!
2018. március 05.
A két Crossover egymásnak feszült egy gyorsulási- és állóra fékezési teszt erejéig. Egészen érdekes eredmények születtek.
Már gyártják az elektromos motorokat a Győri Audiban
2018. július 24.
Elindult az elektromos motorok sorozatgyártása az Audi győri üzemében, ezzel pedig jó esély van rá, hogy az elektromos autózás előretörésével is biztos legyen a magyar gyár jövője.