Így cirkál homokban a Lamborghini Urus

Közzétéve:
2017-11-30, 13:49

Itt az új Lamborghini Urus: a 600 lóerős SUV-ot a december 4-i bemutató előtt lesték meg akció közben. Neked bejön az LM002 utód?

A Lamborghini ellentmondásos visszatérése a SUV piacra vészesen közeleg, hiszen 2017. december 4-én az olasz gyár bemutatja az új Urust. A bemutató előtt kaphatsz ízelítőt az új SUV-ról, megjelent ugyanis egy videó, melyben az Urust off-road körülmények között és versenypályán is láthatod. A két felvétel közül a versenypályás rész a jelentősebb: az álruhában lévő autó erőteljesen hasít, és a videóban látható kijelző adja nekünk az első benyomást az új Urus külsejéről.

Korábbi Lamborghini bemutató videókon láthattad már, hogy mire is képes, az olasz “Neve” (hó) névre hallgató téli üzemmódot és a “Sabbia” (homok) beállítást is megismerhetted, ezeken kívül létezik még “Strada” (út), “Sport”, “Corsa” (versenypálya), “Terra” (sár) módozat is. Ezek mellett a négykerékmeghajtás hatékonysága is jól megfigyelhető akció közben az ízelítő videókon.

Lamborghini Urus kémfelvételek az Egyesült Királyságból

2017 októberében Adham Salam, az AutoExpress egyik olvasója lencsevégre kapta a fejlesztés alatt álló autót Nottinghamben. Megállapítható, hogy a 600 lóerős SUV már közel jár a sorozatgyártásra érett állapothoz, mint a  Nürburgringen fotózás idején. A szokásos álca ellenére láthatod, hogy a Lamborghini Urus megkapja a 2012-es pekingi bemutatón látott éles, hegyes dizájnelemeket, melyeket a Lambo mostani szuperautóin is láthatsz. Az alacsony, coupészerű tetővonallal és meredeken emelkedő oldalelemekkel kevésbé lesz praktikus, ám kétségkívül különlegesen néz ki.

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus: árak és speciális elemek

A mindmáig utolsó Lamborghini SUV az 1993-mas LM002 volt, az Urus lesz a következő ilyen autó. Az ötlet már 2012 óta a levegőben van, azóta, mióta az olasz gyártó bemutatta az Urus koncepciót a 2012-es pekingi bemutatón.Az év korábbi részében a Lamborghini vezetői 180,000 font körüli árról beszéltek. Az autó egy 4000 köbcentis turbó V8-assal lesz felszerelve, és 600 lóerős teljesítményre, valamint 800 Nm nyomatékra lesz képes.

Lamborghini LM002

“Egy szuper sportautó egy SUV-ba ágyazva”, mondta az új autóról Stefano Domenicali, a Lamborghini vezérigazgatója. A Lamborghini 54 éves történetének valószínűleg ez a legellentmondásosabb autója, mely körülbelül ugyanannyiba fog kerülni, mint a Huracan, és a szuperautóknál megszokott technológiával lesz felszerelve. Az AutoExpressnek adott exkluzív beszélgetésben Domenicali elmondta, hogy becslései szerint 2019-ben az Urus fogja kitenni a Lamborghini összes eladott autójának több mint a felét. Az Egyesült Királyság valószínűleg az autó harmadik legnagyobb piaca lesz.

Az erőátvitelért egy duplakuplungos sebességváltó és a négykerékmeghajtás felel majd. Az Urus az Aventador S-hez hasonlóan elektronikus meghajtással és elektronikus lengéscsillapítókkal is fel lesz szerelve. Mindezen felül a Lamborghini hibrid hajtóművel is kínálja az szuperautót. Ez lesz az olasz gyár első lépése az elektromos autók világába.

Lamborghini Urus

Domenicali elmondta, ő szeretne a földön maradni az új SUV hosszútávú lehetőségeit illetően, annak ellenére, hogy a cég már most tele van előrendelésekkel. “Szerénynek, alázatosnak kell lennünk”, mondta Domenicali. “Lépésről lépésre kell haladnunk. Ez egy olyan terep, ami teljesen új számunkra." A vezérigazgató bevallotta, hogy az első két évben felfokozott lesz az Urus iránti érdeklődés, mivel egy ilyen nagy teljesítményű SUV mindig felkavarja az embereket, pláne akkor, ha azt a Lamborghini gyártja. “Ez egy kalandos időszak lesz számunkra”, tette hozzá Domenicali, aki szerint a “nászutas” időszak utáni rész lesz a legérdekesebb. Ő nagyon jól tudja, hogy egyszer elmúlik az újdonság ereje, és nagyon kemény munkával lehet csak fenntartani az érdeklődést.

Forrás:

Autoexpress

Kapcsolódó írások

Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Az új Lamborghini SUV 650 LE-vel fog érkezni
2018. november 02.
Az új Lamborghini SUV-ból plug-in hibrid verzió is készül majd. Egy évvel a standard verzió után lehet majd kapni, de várhatóan hosszú várólista lesz az új Urusra.
SUV után jöhet a 4 ajtós szedán Lamborghini?
2017. október 10.
Még csak most fogják bemutatni az Urust, amivel a Lamborghini a SUV-szegmensbe akar betörni, de máris egy új, szedán-kivitelű Lambóról beszélnek
Itt az új Lamborghini SUV! Bemutatkozik az Urus
2017. december 11.
Az Urus a Lamborghini régóta várt ismételt belépése a SUV piacra. Tökéletesen jelképezi 55 éves útját, melynek során egy ergonómiától messze álló dolgok forgalmazójából egy olyan ultramodern szuperautógyártó lett, ami az Audi minőségével, megbízhatóságával és üzleti érzékével rendelkezik.