2017. november 30. | 14:49

Itt az új Lamborghini Urus: a 600 lóerős SUV-ot a december 4-i bemutató előtt lesték meg akció közben. Neked bejön az LM002 utód?

A Lamborghini ellentmondásos visszatérése a SUV piacra vészesen közeleg, hiszen 2017. december 4-én az olasz gyár bemutatja az új Urust. A bemutató előtt kaphatsz ízelítőt az új SUV-ról, megjelent ugyanis egy videó, melyben az Urust off-road körülmények között és versenypályán is láthatod. A két felvétel közül a versenypályás rész a jelentősebb: az álruhában lévő autó erőteljesen hasít, és a videóban látható kijelző adja nekünk az első benyomást az új Urus külsejéről.
Korábbi Lamborghini bemutató videókon láthattad már, hogy mire is képes, az olasz “Neve” (hó) névre hallgató téli üzemmódot és a “Sabbia” (homok) beállítást is megismerhetted, ezeken kívül létezik még “Strada” (út), “Sport”, “Corsa” (versenypálya), “Terra” (sár) módozat is. Ezek mellett a négykerékmeghajtás hatékonysága is jól megfigyelhető akció közben az ízelítő videókon.

Lamborghini Urus kémfelvételek az Egyesült Királyságból

2017 októberében Adham Salam, az AutoExpress egyik olvasója lencsevégre kapta a fejlesztés alatt álló autót Nottinghamben. Megállapítható, hogy a 600 lóerős SUV már közel jár a sorozatgyártásra érett állapothoz, mint a  Nürburgringen fotózás idején. A szokásos álca ellenére láthatod, hogy a Lamborghini Urus megkapja a 2012-es pekingi bemutatón látott éles, hegyes dizájnelemeket, melyeket a Lambo mostani szuperautóin is láthatsz. Az alacsony, coupészerű tetővonallal és meredeken emelkedő oldalelemekkel kevésbé lesz praktikus, ám kétségkívül különlegesen néz ki.

Lamborghini Urus: árak és speciális elemek

A mindmáig utolsó Lamborghini SUV az 1993-mas LM002 volt, az Urus lesz a következő ilyen autó. Az ötlet már 2012 óta a levegőben van, azóta, mióta az olasz gyártó bemutatta az Urus koncepciót a 2012-es pekingi bemutatón.Az év korábbi részében a Lamborghini vezetői 180,000 font körüli árról beszéltek. Az autó egy 4000 köbcentis turbó V8-assal lesz felszerelve, és 600 lóerős teljesítményre, valamint 800 Nm nyomatékra lesz képes. “Egy szuper sportautó egy SUV-ba ágyazva”, mondta az új autóról Stefano Domenicali, a Lamborghini vezérigazgatója. A Lamborghini 54 éves történetének valószínűleg ez a legellentmondásosabb autója, mely körülbelül ugyanannyiba fog kerülni, mint a Huracan, és a szuperautóknál megszokott technológiával lesz felszerelve. Az AutoExpressnek adott exkluzív beszélgetésben Domenicali elmondta, hogy becslései szerint 2019-ben az Urus fogja kitenni a Lamborghini összes eladott autójának több mint a felét. Az Egyesült Királyság valószínűleg az autó harmadik legnagyobb piaca lesz. Az erőátvitelért egy duplakuplungos sebességváltó és a négykerékmeghajtás felel majd. Az Urus az Aventador S-hez hasonlóan elektronikus meghajtással és elektronikus lengéscsillapítókkal is fel lesz szerelve. Mindezen felül a Lamborghini hibrid hajtóművel is kínálja az szuperautót. Ez lesz az olasz gyár első lépése az elektromos autók világába. Domenicali elmondta, ő szeretne a földön maradni az új SUV hosszútávú lehetőségeit illetően, annak ellenére, hogy a cég már most tele van előrendelésekkel. “Szerénynek, alázatosnak kell lennünk”, mondta Domenicali. “Lépésről lépésre kell haladnunk. Ez egy olyan terep, ami teljesen új számunkra." A vezérigazgató bevallotta, hogy az első két évben felfokozott lesz az Urus iránti érdeklődés, mivel egy ilyen nagy teljesítményű SUV mindig felkavarja az embereket, pláne akkor, ha azt a Lamborghini gyártja. “Ez egy kalandos időszak lesz számunkra”, tette hozzá Domenicali, aki szerint a “nászutas” időszak utáni rész lesz a legérdekesebb. Ő nagyon jól tudja, hogy egyszer elmúlik az újdonság ereje, és nagyon kemény munkával lehet csak fenntartani az érdeklődést. Forrás: Autoexpress