Ingyen szerviz az RS-tulajoknak!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Ingyenesen vállalja a Ford a motorhibás RS-ek javítását, valamint folyamatos vizsgálatokat végez a 2.3 literes motorokon a fehér füst jelenség megelőzésére.

Társszerző: Rupa Adrienn

2017 decemberében ütötte fel a fejét a hír, miszerint a harmadik generációs Ford Focus RS 2.3 literes 350 lóerős ecoboost motorja bizony fogyasztja a hűtővizet. Ennek oka a folyamatos hőváltozás okozta deformáció, ami miatt a hengerfejtömítés nem zár megfelelően, hűtővíz jut az égéstérbe. Ez nem csak bosszantó, de hosszú távon komoly károkat okozhat az autó motorjában.

Ford, Focus, RS, Mustang, EcoBoost, sport autó

A Ford Focus RS EcoBoost motorjának felépítése

Az első körös pánik után a Ford szinte azonnal reagált a problémára és garanciális keretek között javítja a felmerülő hibát, illetve volt ügyfél, akinek kicserélték hibás darabját. Ekkor még csak a jelentkező hibával érkező ügyfelek problémáját orvosolták, most viszont a brit Ford hivatalos bejelentése szerint minden RS-tulajdonos jogosult az ingyenes átvizsgálásra és szervizre, garancia időtől és használattól függetlenül.

„ A Ford márkakereskedői megvizsgálják a hűtőrendszert, kicserélik a hengerfej tömítéseket, szükség esetén a hengerfejet magát, és mindezt költségmentesen.”

Ford Mustang, Ford, izom autó, sport autó

Ford Mustang 2.3 literes RS motorral szerelve

A hibajelenség okára azonban továbbra sem érkezett hivatalos válasz. Nem egy átláthatatlan problémáról van szó, aki régi autóban ül, még gyártási hiba nélkül is eshet bele hasonló szituációba. Mindemellett a  Focus RS tulajdonosok különböző fórumaikon egyöntetűen a hengerfej tömítés problémát hozzák elő, ami gyenge minőségű anyaghasználatra utal. Több mint valószínű, hogy nem tervezési hibáról van szó.

A felmerülő probléma megrémíthette a Mustang tulajdonosokat is, hiszen ugyanazzal a motorral szerelte a Ford a két járgányt. Aggodalomra semmi ok, a Mustang 2.3-as motorja már egy másik ötvözetből lett legyártva, így kicsi az esélye, hogy hasonló deformálódás várható a közeljövőben.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ford Focus ST
2019. április 04.
Az amerikai autógyártó fel szerette volna húzni Focus és Fiesta bestseller modelljeinek teljesítményét, ám mindezt nem nagyobb lökettérfogatú motorok beszerelésével képzelte el
Az új 2018-as Ford Focus: az első hivatalos képek
2018. január 07.
A következő generációs Focus hamarosan megérkezik. A hivatalos teaserek már napvilágot láttak, melyek már láttatni engedik a részleteket.

További hírek