2018. június 29. | 18:38

A cég egy portugál költő által megálmodott alakról kapta a nevét, aki a természet erőit szimbolizálja

Valószínűleg még nem hallottál róla. Az Adamastor egy Portugáliában működő egyedi sportkocsikat gyártó manufaktúra, amelyet helyi üzletemberek alapítottak 2012-ben. 2018-ban már készen áll arra, hogy piacvezető sportautót hozzon létre. Íme az új P003RL, a kódnévben az RL a road legalt jelenti, vagyis utcai használatra is alkalmas.

A gyártó többet kíván nyújtani ügyfeleinek, mint egy egyszerű gyártó. Céljuk, hogy közelebb hozzák a sofőrt és az autót olyan módon, amelyre egy ideje nem volt példa.

Az első modell 2017 végére lett kész és egy új típust fejlesztenek 2018-ra.

Adamastor követi a többi könnyű, nagy élmény faktorral megáldott pályára és közútra szánt típusokat. Ilyen például az Ariel Atom és a BAC Mono.

A P003RL vázát az FIA által hitelesített bukócső adja, amin egy kompozit anyag takar, a vázban egy Ford erőforrás bújik meg. A 2,0 literes vagy 2,3 literes Ford motor mellé választható manuális, automata- vagy szekvenciális váltó is, az ügyfelek tetszés szerint szemezgethetnek a katalógusból. A megfelelő lassulásról 4- illetve 6 dugattyús fékek gondoskodnak. A dupla lengőkaros felfüggesztésnek köszönhetően, optimális közútra és pályára egyaránt.

A P003RL név azzal kapcsolatos, hogy ez valójában Adamastor harmadik járműje. Az első kettő csak versenypálya szánták, de ez az első kísérlet arra, hogy áthidalja a pálya és a közút közötti szakadékot.

A portugál manufaktúra egyedülálló figyelmet fordít arra, hogy ügyfelei elég gyorsak legyenek pályán. Ha komolyan érdekel a vásárlás, az Adamastor először kiértékeli, hogy milyen sofőr vagy és ahhoz állítják be az autót. Ez minden bizonnyal egy elég személyes dolog és úgy érezheted magad, mint egy versenypilóta, akire személyre szabják az autót.


Annak érdekében, hogy ne történjen semmi komolyabb probléma sem a közúton sem a versenypályán, mielőtt megkapod a kulcsot, el kell végezned az Adamastor Experience vagy a rövidebb Adamastor Drive programok egyikét . Ezeket a Vasco Sameiro versenypályán, Bragában, Portugáliában tartják.

Forrás/Fotók: