Jaguar F-Pace SVR 550 lóerővel

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Tovább burjánzik a SUV őrület! Érkezik egy olyan Jaguar divatterepjáró, mely 280 km/h-ás végsebességre képes a mindenre kiterjedő SVR-csomagnak köszönhetően.

A Jaguar F-Pace a brit márka nagy megmentője, hiszen a SUV-ból 2017-ben 30 920 példány kelt el Európában, globálisan pedig 132 000 darabot értékesítettek belőle, így ez lett a legnépszerűbb modell a Jaguar palettáján. A siker a továbbiakban is borítékolható, főleg, ha egy SVR változat is színre lép hamarosan!

Jaguar F-Pace SVR csúcs-SUV

A mai napig tisztázatlan számomra, hogy mi értelme van a nagy teljesítményű SUV-ok létezésének. A közutak tankjai, amikkel könnyebben tolhatsz le bárkit az autópályákon, legalábbis a tudatalatti mindig ezt diktálja, ha egy ilyen volánja mögé beülsz. Az F-Pace SVR-en már meg sem lepődöm.

A gömbölyded vadmacska a Jaguar & Land Rover Special Vehicle Operation divíziójának a munkája, akik a mechanikus feltöltővel rendelkező, 5,0 literes V8-asból 550 lóerőt sajtoltak ki. Az SVR-változat a 100 km/h-t 4,1 másodperc alatt éri el, a végsebessége 280 km/h. A lassítást sem aprózták el a mérnökök, hiszen elöl 395 milliméter, hátul pedig 396 milliméter átmérőjű féktárcsák állnak a rendelkezésedre.

Jaguar F-Pace SVR interior

Maga a jármű nem tűnik külsőre vérszomjasnak, inkább finom megoldások jellemzik: az aerodinamika javítása érdekében az első lökhárító méretes beömlőket kapott, a kerekek mögötti szellőzőnyílások okosan elvezetik a hőt a melegedő fékekről, a küszöböket átformálták, illetve a motorháztetőn található hatalmas nyílások biztosítják a friss levegőt a motortérbe. A 22 colos, könnyűfém kovácsolt felnik súlya elől 2,4, hátul 1,7 kilogrammot csökkent.

Az F-Pace a Jaguar legnépszerűbb modellje

Az F-Pace SVR hangjára sem lehet panasz, hiszen a Jaguar Variable Valve Active kipufogó rendszerét használja, melynek pillangószelepe üzemmódtól függően nyílik vagy záródik és 6,6 kilogrammal könnyebb, mint a sztenderd csövezet. Ez az első olyan F-Pace, mely elektromos, aktív differenciálművet és adaptív felfüggesztést kap, valamint elektromos szervokormányt, amik mind a sportosra hangolt SVR szoftver alatt futnak. A futóművet is át kellett hangolják: elöl 30, hátul 10%-kal feszesebbé vált, 5%-kal csökkentve a karosszéria dőlését.

Jaguar F-Pace SVR

Karcsúsított sport ülések, SVR-specifikus kormánykerék és négyféle színű kabinnal kínálják az F-Pace SVR-t, amiben az utasok egy percig sem unatkozhatnak, hiszen már a motor hangja is elszórakoztat, de a benne található WiFire akár nyolc eszközt is csatlakoztathatsz, a 10 colos, Touch Pro érintőkijelzőn pedig kedvenc filmjeidet élvezheted. A Jaguar csúcs-SUV ára átszámolva 27 millió forint környékén alakul.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Óvatlan kandúr: Jaguar F-Pace 30d AWD – Teszt
2018. július 10.
Az F-Pace a Jaguar első szabadidő-autójaként jelent meg, őt azóta az E-Pace és a teljesen elektromos I-Pace követte. Külleme még mindig tekintélyt parancsoló, V6-os dízel erőforrása pedig igazán atletikussá varázsolja a sportos felmenőkkel rendelkező SUV-t!
Játék! Ismerd fel a 10 SUV-ot hűtőrácsuk alapján!
2017. augusztus 19.
Legújabb kvízjátékunkban 10 SUV hűtőrácsáról készült fotót mutatunk. Tippeld meg, hogy melyik utcai terepjáróhoz tartoznak a képek!