Jöhet a Kia Ceed GT

Közzétéve:
2018-02-20, 10:32

A Kia egy agilisabb és játékosabb Ceedet tervez, mely karakteréből adódóan a Hyundai i30N szövetségese lehet 2019-től.

A Kia Ceed 2006-ban mutatkozott be az Opel Astra és a Volkswagen Golf riválisaként, majd 2012-ben érkezett a második generáció és pár napja a dél-koreai gyártó bemutatta a várva várt harmadik generációs kompaktot is. Az aposztróf ezúttal elmaradt, már csak simán Ceednek kell írni. Tengelytávja nem változott, azonban 2,3 centivel közelebb került a földhöz, valamint 2 centivel szélesebb lett, így csempésztek még több sportosságot a megjelenésébe.

Kia Ceed 2018

A Kia Ceed harmadik generációja

Érdemes tudni, hogy az új Ceed a tavaly megjelent Hyundai i30 platformjára épül, a belépő motort az 1,4 literes, 100 lóerős benzines egység takarja, ezenkívül jön egy 1 literes 120 lóerős és 1,4 literes turbós benzines erőforrás. A dízelmotor 1,6 literes és 115 valamint 136 lóerővel érkezik. Alapból a hatsebességes manuális jár hozzá, az erősebb motorokhoz kérhető a duplakuplungos automata.

Kia Ceed beltér

A Kia Ceed beltere minőségben fejlődött

De most fókuszáljunk az újdonsült Kia Ceed legvadabb változatára! Artur Martins, a Kia Európai PR fejese elmondta, hogy a Ceed GT fejlesztésért azaz Albert Biermann felel majd, aki az i30N-et is megalkotta. Érdekesség, hogy a finomítások a Nürburgringen, a Hyundai Motor Group állandó tesztközpontjában folynak továbbra is.

Kia Ceed kompakt modell

A Kia új kompakt modellje

Valószínűsíthető, hogy a Kia Ceed GT nem az i30N-re hangolt motor paramétereivel fog rendelkezni, azaz 275 lóerővel, hanem a négyhengeres, 2,0 literes motor a Ceed 48 V-os lágy hibrid hajtásláncának részét képezi, várható teljesítménye 200 lóerő lesz. Így a Hyundai i30N marad meg a Renault Sport Mégane RRS, a Ford Focus ST, vagy a Volkswagen Golf GTI méltó ellenfele, a Ceed GT egy kategóriával lejjebb száll versenybe a legádázabb kompakt címért.

Kia Proceed

A Kia Proceed Frankfurtban

Ez lehet tehát a Kia másik nagy dobása idén, amit nagyon sokan várnak a Proceed shooting brake mellett, amit a tavalyi Frankfurti Autószalonon élőben is megcsodálhattam. A kérdés már csak az, hogy megjelenik-e a GT Genfben, vagy csupán egy GT-line verziót állítanak ki a dél-koreaiak?

Forrás:

Kapcsolódó írások

Kifinomult Kia Ceed érkezett 2018-ra
2018. szeptember 13.
A Kia Ceed hazai bemutatóján autós mozit varázsoltak a szervezők a sajtóképviselők számára, melyből kiderült, hogy miben változott a harmadik generációs, Európának szánt kompakt modell az elődökhöz képest
Kia ProCeed
2018. november 13.
Végre Európában is debütál a Kia tisztán elektromos crossovere, bemutatják a shooting brake génekkel rendelkező ProCeedet normál és GT kivitelben egyaránt, valamint többet tudhatsz meg a GT Line specifikációkról
A formás felfújt: Fiat Tipo Kombi – Teszt
2018. november 02.
Az új Fiat Tipo tágas és sok fronton képes kiszolgálni, ha a pénztárcád is engedi. De vajon képes lesz-e méltó módon tovább vinni az ős-Tipo hagyatékát?
Kiszivárgott a Volvo XC40! FOTÓK!
2018. november 02.
Egy héttel a hivatalos bemutató előtt felkerült az internetre az XC40. A CMA platform szintén most mutatkozik be a Volvotól