A BMW ausztráliai képviseletének vezetője kiakadt amiatt, hogy a német autógyártó még mindig nem jött ki saját luxus pickup modellel, ami a Mercedes-Benz X-Class riválisa lehetne. 

Nem újdonság, hogy a meglehetősen konzervatív modellcsaláddal dolgozó BMW-t sokan kritizálják azért, mert még nem jött elő saját pickupjával. Persze a dolog annyiban érthető, hogy Európán belül ez a szegmens nem különösebben népszerű, így nem dobná meg jelentősen az eladásokat, ám ha a bajor cég szeretne az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, Délkelet-Ázsiában vagy éppen Afrikában tovább terjeszkedni, akkor egy ilyen autóval sikereket érhetne el. Már csak azért is, mert miközben az USA-ban 2017-ben csaknem 2 százalékkal csökkent az eladott új autók darabszáma, a SUV és pickup szegmensben 4,3 százalékos volt a növekedés. Vagyis ha valahol, hát itt lehet még bevételt növelni.
Így nézhetne ki az X5-re épülő BMW pickup. Sajnos ez csak Photoshop

Most épp a BMW ausztráliai főnöke, Marc Werner dobta be ismét az ötletet, hogy kellene egy BMW modell, amit szembe tudnának állítani a Mercedes-Benz X-Class-szal. Werner azzal érvel, hogy Ausztráliában és Új-Zélandon tavaly 150 ezer pickup jellegű autót adtak el, ami az összes értékesítés csaknem 15 százaléka, a piac pedig várhatóan idén is 17 százalékkal bővül. Persze a piacra lépés rögös útját nem feltétlenül kell egyedül megtennie a cégnek, összefoghatna például a japán Toyotával, hiszen a Mercedes X-Class is a Nissan Navara alapjaira épül, a két modell pedig egészen jól megfér egymás mellett a piacon.
Egy BMW blogon így képzelik el a német cég pickupját

A BMW azonban nem szívesen tér le a járt útról, és végsőkig ragaszkodik a márka hagyományaihoz. Pedig amikor a múltban merészet húztak, utólag mindig beigazolódott a döntés helyessége. Elég az X-szériára gondolni, aminek először vegyes volt a megítélése, ma pedig már elképzelhetetlen volna nélküle a modellpaletta. Eddig a BMW vezetői ellenálltak a luxus pickupot követelők nyomásának, ám most úgy tűnik, nem lehet csak úgy félresöpörni az érveket, mert eladások tekintetében kezd elhúzni a nagy rivális, a Mercedes-Benz. A Mercedes 2017-ben 9,9 százalékkal fejelte meg a 2016-os eladásait, míg a BMW-nek (csak) 4,4 százalékos növekedés jött össze, ezzel pedig 200 ezer darabra nőtt a különbség a két márka között. Érdekesség, hogy a harmadik nagy rivális, az Audi egyre inkább lemarad, növekedni is csak 0,6 százalékkal tudott egy év alatt. Neked tetszene egy BMW pickup? Írd meg róla a véleményed komment formájában. Forrás: