Jön a legújabb hétszemélyes Suzuki

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az Indonéz Autószalonon mutatkozott be a Suzuki nagy egyterűje, az Ertiga legújabb változata, amiben akár 7 utas számára is van hely.

Magyarországon jelenleg nem forgalmazzák a 2012 óta gyártott Suzuki Ertigát, pedig ha jó áron kínálnák, egy hétszemélyes MPV modellnek helye volna a magyar piacon. Persze a japán cég most főleg az SX4 S-Crossra és az új Vitarára koncentrál nálunk, és milyen jól teszi, hiszen 2018 első három hónapjában 71,75 százalékkal sikerült növelnie az eladásait.

2018-as Suzuki Ertiga

És persze az is igaz, hogy a Suzuki soha nem volt erős az MPV-szegmensben, ám mivel most főleg a SUV-ok piacán taposnak egymásra a gyártók, talán surranó pályán sikereket lehetne elérni egy hétszemélyes egyterűvel.

70 országban forgalmazzák majd az új Suzuki Ertigát

Az Ertiga nem új modell, 2012 óta gyártják, ám főleg Ázsiában értékesítik, Malajziában például Proton Ertiga néven fut. Az új változatot a Suzuki már 70 országban tervezi értékesíteni, és 2018-ban, esetleg 2019 elején kerülhet a szalonokba. A magyarországi forgalmazásról egyelőre nem esett szó, de ki tudja…

A Suzuki Ertiga hátsó traktusa sok autóról ismerős lehet

Az új Ertiga a Suzuki Swifttel azonos platformra épül, és a hírek szerint 13 centiméterrel nagyobb lesz elődjénél. Külső megjelenésében nagyon hasonlít majd a Toyota Innova Crysta modellre, a D-oszlop formája és a „v” alakú hátsó lámpa miatt pedig a Volvo XC60 és V90 Cross Country ugrik be az embernek, legalábbis ami a hátsó traktust illeti.

A Suzuki Ertiga hátsó ülései 60-40 arányban oszthatók

Az Ertiga már alapból hétüléses lesz, a meleg vagy a hideg levegő pedig a tetőbe épített szellőzőnyílásokon érkezik. A középkonzolba applikált érintőkijelzős infotainmant készülék tartalmazza az Apple Carplay és az Android Auto rendszereket, de egy alap navigáció is belekerült. Van még ezen kívül bluetooth kapcsolat, USB csatlakozó, tolatóradar és -kamera, kulcsnélküli indítás, illetve akár hűthető pohár- és palacktartó is. 

A hátsó sor ülések 60-40 arányban dönthetők. Az Ertiga biztonsági felszerelései között ott van a 2 légzsák, az ABS, az EBF és az ISOFIX gyerekülés rögzítési lehetőség egyaránt.

Suzuki Ertiga belső

Ami a motort illeti, Indonéziában egy új fejlesztésű 1,5 literes benzinmotorral dobják majd piacra, de a négyhengeres, 104 lóerős (138 Nm) motor így sem tűnik túl izmosnak egy ekkora karosszériához. A sebességváltó-kínálat sem világverő, a vásárlók a négysebességes automata, illetve az ötsebességes manuális váltó közül választhatnak.

Mit gondolsz, lenne Magyarországon igény erre a Suzuki családi autóra?

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
2018-as Subaru XV hátulról
2020. április 01.
A korábbi évekhez képest visszaesést mutatott 2020 tavaszának első hónapjában az újautó-értékesítés.

További hírek