Jön, jön és jön: Lego Technic Bugatti Chiron!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Június 1-jén, azaz ma lebbentik fel a fátylat a Lego Technic legújabb autócsodájáról, a Bugatti Chironról.

A dán Lego nagyon ért ahhoz, hogy miként kell húzni a rajongók idegeit, és itt bizony nem elsősorban a gyerekekre gondolok. A Lego Technic Bugatti Chiron ugyanis nem annyira a kicsik játékszere lesz, inkább a Lego- és autómániás felnőttek fogják kifizetni majd érte az állítólag 369 eurós, nagyjából 120 ezer forintos árat.

A 7-14 éves gyerekeknek egyébként ott van már régóta a 181 darabos Lego Chiron, amit 4 ezer forint körüli áron kínálnak, így az apuka és a csemete egymás mellett építheti majd a saját autóját. Az új Bugatti Chiron állítólag 3 599 darabos lesz, vagyis a dánok rátettek egy lapáttal a mostani csúcsmodell, a Porsche 911 GT3 RS-re, amit 2704 elemből kell összeállítani, és Magyarországon 70-100 ezer forintos áron lehet megvenni.

Lego Technic Bugatti Chiron

Az új Lego Technic Bugatti Chiron körülbelül 120 ezer forintba kerül majd

Sajnos a pontos specifikációra pár órát még várni kell, de azt gondolom, hogy a Porsche 911 GT3 RS jó kiindulópontot jelent. Aki nem ismeri ezt a Legót, az talán meglepődik rajta, de ennél bizony nincs elektromos motor és távirányító, amit egyébként a rajongói fórumokon is sokan hiányolnak.

Legtöbben azért, mert annyira részletes a modell - mozognak a kerekek, nyílik az ajtó, a motorháztető és a csomagtartó -, hogy szinte megszólal, ettől pedig azt várja az ember, hogy jó, de akkor induljon is el!

Lego Bugatti Chiron

A 181 darabos Lego Bugatti Chiron 4 ezer forint körüli áron kapható

A Bugatti Chiron remek választás volt a dán gyártó részéről, mert ez a hiperautó egyrészt nagyon különleges, másrészt mivel 2017 tavaszán jött ki az első példány az észak-kelet franciaországi molsheimi üzemből, már elég ismert is. A Chironból összesen 500 autó készül majd, egyenként 2,4 millió eurós áron, ami jelenleg nagyjából 760 millió forintot jelent.

Bugatti Chiron

A Bugatti Chiron végsebessége „top-speed-mode”-ban 420 km/óra

A csillagászati árért egy 8 literes, Quad-turbós, W16-os motor jár, ami 1476 lóerőre képes, ezzel pedig röpke 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára a versenygép. A nyálcsorgatásnak azonban még nincs vége, ugyanis a Chiron végsebessége „top-speed-mode”-ban 420 km/óra is lehet.

Ha óriási Bugatti Chiron vagy Lego (vagy mindkettő) fanatikus vagy, és nem akarsz lemaradni a nagy leleplezésről, akkor a Lego oldalán van a helyed, ahol már vége felé tart a visszaszámlálás. Lehet, hogy sok a 120 ezer forint, de gondolj arra, hogy hol van ez egy igazi Chiron árához képest?

Forrás

Kapcsolódó írások

Újabb képek a Bugatti Chiron elektromos vetélytársáról
2018. augusztus 16.
A Pininfarina PF0 néven villanyos hiperautót készít, mely a Chironnal is felvenné a versenyt.
Lego Ideas - BMW M1 terv
2019. március 04.
Most te is kiveheted a részed a lenyűgöző Lego replika megvalósításából
Életnagyságú Bugatti Chiront csináltak Legóból!
2018. augusztus 30.
Nem elég, hogy a modell szinte megszólalásig hasonlít az eredeti sportautóra, ráadásul vezetni is lehet.
Videón a Chiron tesztjei és gyorsulása közúton
2017. március 27.
A kemény tesztsorozatokat kipipálta már az új Chiron, most már vígan viszi a 350-et