Jön, jön és jön: Lego Technic Bugatti Chiron!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Június 1-jén, azaz ma lebbentik fel a fátylat a Lego Technic legújabb autócsodájáról, a Bugatti Chironról.

A dán Lego nagyon ért ahhoz, hogy miként kell húzni a rajongók idegeit, és itt bizony nem elsősorban a gyerekekre gondolok. A Lego Technic Bugatti Chiron ugyanis nem annyira a kicsik játékszere lesz, inkább a Lego- és autómániás felnőttek fogják kifizetni majd érte az állítólag 369 eurós, nagyjából 120 ezer forintos árat.

A 7-14 éves gyerekeknek egyébként ott van már régóta a 181 darabos Lego Chiron, amit 4 ezer forint körüli áron kínálnak, így az apuka és a csemete egymás mellett építheti majd a saját autóját. Az új Bugatti Chiron állítólag 3 599 darabos lesz, vagyis a dánok rátettek egy lapáttal a mostani csúcsmodell, a Porsche 911 GT3 RS-re, amit 2704 elemből kell összeállítani, és Magyarországon 70-100 ezer forintos áron lehet megvenni.

Lego Technic Bugatti Chiron

Az új Lego Technic Bugatti Chiron körülbelül 120 ezer forintba kerül majd

Sajnos a pontos specifikációra pár órát még várni kell, de azt gondolom, hogy a Porsche 911 GT3 RS jó kiindulópontot jelent. Aki nem ismeri ezt a Legót, az talán meglepődik rajta, de ennél bizony nincs elektromos motor és távirányító, amit egyébként a rajongói fórumokon is sokan hiányolnak.

Legtöbben azért, mert annyira részletes a modell - mozognak a kerekek, nyílik az ajtó, a motorháztető és a csomagtartó -, hogy szinte megszólal, ettől pedig azt várja az ember, hogy jó, de akkor induljon is el!

Lego Bugatti Chiron

A 181 darabos Lego Bugatti Chiron 4 ezer forint körüli áron kapható

A Bugatti Chiron remek választás volt a dán gyártó részéről, mert ez a hiperautó egyrészt nagyon különleges, másrészt mivel 2017 tavaszán jött ki az első példány az észak-kelet franciaországi molsheimi üzemből, már elég ismert is. A Chironból összesen 500 autó készül majd, egyenként 2,4 millió eurós áron, ami jelenleg nagyjából 760 millió forintot jelent.

Bugatti Chiron

A Bugatti Chiron végsebessége „top-speed-mode”-ban 420 km/óra

A csillagászati árért egy 8 literes, Quad-turbós, W16-os motor jár, ami 1476 lóerőre képes, ezzel pedig röpke 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára a versenygép. A nyálcsorgatásnak azonban még nincs vége, ugyanis a Chiron végsebessége „top-speed-mode”-ban 420 km/óra is lehet.

Ha óriási Bugatti Chiron vagy Lego (vagy mindkettő) fanatikus vagy, és nem akarsz lemaradni a nagy leleplezésről, akkor a Lego oldalán van a helyed, ahol már vége felé tart a visszaszámlálás. Lehet, hogy sok a 120 ezer forint, de gondolj arra, hogy hol van ez egy igazi Chiron árához képest?

Forrás

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

LEGO Bugatti Chiron
2019. szeptember 16.
Több mint 1 millió elem és 13 000 munkaóra, ez a LEGO Technic Bugatti Chiron.
LEGO Technic Land Rover Defender
2019. szeptember 30.
A prémium Land Rover Defender típus 2019. október 1-jétől lesz beszerezhető a LEGO boltokban. A termék árából a való életben, valódi autódra vásárolhatsz például egy darab gumiabroncsot.

További hírek