Az előzetes becsléseket szerint a motorkerékpár induló árát 20 000 és 30 000 angol font közé jósolják. A gépet Brad Holstein építette át Brad Pitt számára 2008-ban a Triumph nevében, és születésnapi ajándék volt az Ocean’s Eleven rendezőjétől, Jerry Weintraubtól. Különleges ismertető jele, hogy egy születésnapi köszöntőt is belegravíroztattak a tanksapkába, hogy egyértelműen személyre szóló ajándék legyen.

A motor egyébként már önmagában is speciális kiadás volt, Boneville Bud Ekins Desert Scrambler Special néven került legyártásra, és összesen három darab készült belőle a 2008-ban elhunyt kaszkadőr emlékére. Ekins közeli barátja volt a híres Hollywood-i színésznek, Steve McQuennek, és együtt is dolgoztak a 60-as évek elején.

A legemlékezetesebb közös munkájuk talán a Great Escape című mozi motoros-menekülős jelenete, ahol Ekins, McQeen dublőreként talán az akkori legvagányabb motoros figurákat mutatja be egy Triumph T60-on ülve.

 

 

Ekins egyébként nem csak munkájában mutatta meg kivételes tehetségét, de 7 azaz hét ISDT (International Six Days Trial) futamot is teljesített minden esetben Triumph motorokon ülve, amelyekről végül 4 arany és egy ezüstéremmel távozott.

Az angol alap modell, amiből a 3 speciális kiadás elkészült egy 5 sebességes 865 köbcentis kis járgány volt, amelyet 2006-tól gyártott a Triumph. Az iker karburátoros motor 65 lóerős, 40 kW, és 7000-es maximális fordulatszámmal dolgozott. Egyelőre nincsenek pontos adatok, hogy mennyiért fog végül elkelni el az egyedi motorbicikli.

Az egyéb árverésre kerülő motorkerékpárok közé tartozik az 50 legyártott 2016-os Norton Domiracer közül a 26. sorszámú, egy 1938-as Ariel Square Four, egy 1976-os Laverda 3C és az 1930-as Rudge Ulster Grand Prix specifikus modell.

A legkülönlegesebb ezek közül talán a Norton Domiracer, ami egy teljesen kézzel gyártott motorkerékpár, melynek minden gondosan elkészített komponense aranyat ér, beleértve a szén-dioxid-légzsákot, a szénszálas sárvédőt, az ülést, a futóművet, kipufogókat és a Brembo féket és a kézzel kialakított üzemanyagtartályt.

Forrás: