Kalapács alatt Brad Pitt limitált szériás kétkerekűje

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Aukciós kalapács alá kerül Brad Pitt Triumph Bonneville motorja. A motor a 2018-as London Motorcycle Show keretei között megrendezett Coy’s Carol Nash MCN London Motorcycle Show aukción kerül kikiáltásra.

Az előzetes becsléseket szerint a motorkerékpár induló árát 20 000 és 30 000 angol font közé jósolják. A gépet Brad Holstein építette át Brad Pitt számára 2008-ban a Triumph nevében, és születésnapi ajándék volt az Ocean’s Eleven rendezőjétől, Jerry Weintraubtól. Különleges ismertető jele, hogy egy születésnapi köszöntőt is belegravíroztattak a tanksapkába, hogy egyértelműen személyre szóló ajándék legyen.

A motor egyébként már önmagában is speciális kiadás volt, Boneville Bud Ekins Desert Scrambler Special néven került legyártásra, és összesen három darab készült belőle a 2008-ban elhunyt kaszkadőr emlékére. Ekins közeli barátja volt a híres Hollywood-i színésznek, Steve McQuennek, és együtt is dolgoztak a 60-as évek elején.

A legemlékezetesebb közös munkájuk talán a Great Escape című mozi motoros-menekülős jelenete, ahol Ekins, McQeen dublőreként talán az akkori legvagányabb motoros figurákat mutatja be egy Triumph T60-on ülve.

Ekins egyébként nem csak munkájában mutatta meg kivételes tehetségét, de 7 azaz hét ISDT (International Six Days Trial) futamot is teljesített minden esetben Triumph motorokon ülve, amelyekről végül 4 arany és egy ezüstéremmel távozott.

Az angol alap modell, amiből a 3 speciális kiadás elkészült egy 5 sebességes 865 köbcentis kis járgány volt, amelyet 2006-tól gyártott a Triumph. Az iker karburátoros motor 65 lóerős, 40 kW, és 7000-es maximális fordulatszámmal dolgozott. Egyelőre nincsenek pontos adatok, hogy mennyiért fog végül elkelni el az egyedi motorbicikli.

Brad Pitt a Bonneville-n sivatagos terepen

Az egyéb árverésre kerülő motorkerékpárok közé tartozik az 50 legyártott 2016-os Norton Domiracer közül a 26. sorszámú, egy 1938-as Ariel Square Four, egy 1976-os Laverda 3C és az 1930-as Rudge Ulster Grand Prix specifikus modell.

A legkülönlegesebb ezek közül talán a Norton Domiracer, ami egy teljesen kézzel gyártott motorkerékpár, melynek minden gondosan elkészített komponense aranyat ér, beleértve a szén-dioxid-légzsákot, a szénszálas sárvédőt, az ülést, a futóművet, kipufogókat és a Brembo féket és a kézzel kialakított üzemanyagtartályt.

Forrás:

További autós hírek

Nem hétköznapi módszerrel kerülte ki a délutáni dugót a tahó furgonos a Vörösvári úton. Konkrétan a járdán nyitott magának egy külön sávot, ráadásul...

Olvasónk, Nándi az ötödik autóig bírta, aztán dudálni és káromkodni kezdett autóstársainak, hogy ugyan engedjék már el az átkelni szándékozó gyalogost a gyalogátkelőn....

Kemény képsorokat kaptunk olvasónktól. A baleset ma, 2019.10.18-án, fél 6 előtt történt, a 13. kerületben, a Róbert Károly körúton Tanulságosnak gondoljuk az esetet...

Egy vonatsínen ragadt autóból az utolsó pillanatban rángatta ki a sofőrt egy rendőr Utahban szerdán írja a hvg.hu Ruben Correa rendőrjárőr kapott arról...

38 autót ellenőriztek a rendőrök Düsseldorf környékén. Az ellenőrzés során találtak egy arany színű fóliával burkolt BMW X5-öst is. Hát…ízlések és pofonok, de…...

Kapcsolódó írások

5 eltűnt autó nyomában
2018. január 30.
5 legendás autó, aminek nyoma veszett az évek alatt és sosem kerültek elő többé!
2018. október 01.
A Ford híres izomautóját nem lehet elégszer látni ahhoz, hogy megunja az ember
BMW E21 autóőrülteknek
2019. október 13.
Már az oviban is kisautó volt a jelük. Na de milyen volt a legelső autójuk?
Ad Astra holdjáró
2019. szeptember 10.
Brad Pitték jól szétzúzzák a rovereket a Holdon.