Kellett már a facelift az Audinak – érkezik az új A4!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A német prémiumok, mint például az Audi modelljei közt egyre nehezebb a különbségtétel. A tervezők a 2019-es A4 megalkotásakor sem estek át a ló túloldalára.

A német prémiumgyártó számára elérkezett a ráncfelvarrás ideje, azonban a 2019-es modellévben az Audi A4 szedán és praktikusabb testvére, az A4 Avant olyan minimális változásokon estek át, melyeket méterekről biztosan nem, de közelről már ki lehet szúrni.

 2019-es Audi A4

Az új Audi A4 külsejét átdolgozott lökhárítóval, a korábbitól eltérő lámpákkal és új, egyedi tervezésű kerekekkel igyekeztek sportosabbá, még különlegesebbé varázsolni. Szintén újításnak számít az S-line versenycsomag, mely tovább fokozza a sportos küllemet.

Az autó elején helyezkedő, immáron ötszögletű légbeömlők belsejét U-alakú, alumíniumszerű elemek uralják, a hűtőrács pedig az S-line külső optikai csomagban 3D-s megjelenéssel bír. A légbeömlőkön áramló levegő egy részét a kerékházak irányába vezetik, így a kerekek mögött növelhető az aerodinamika.

Audi A4 Avant 2019-es modellév

A tervezők a hátsó lökhárítót is megpiszkálták, a hagyományos, kör alakú kipufogócsövek helyettesítéseként trapéz alakú kipufogóvégeket telepítettek. A két vég közt egy diffúzor helyezkedik, melyet átdolgoztak, valamint kisebb lett a korábbinál. A már említett egyedi tervezésű könnyűfém felniket 16-19 coll méretekben kínálják, ezek az alap modellek esetében 17-18 colosak, viszont cserébe nagyobb oldalsó szoknyával büszkélkedhetnek.

Újdonságként a német prémiumgyártó előrukkolt egy S-line versenycsomaggal, mely többek közt Turbo Blue fényezést és az Avant esetében „RS” tetőspoilert kínál. A hátsó ajtók alsó részénél csinos Audi logót helyeztek el, ezenkívül pedig LED-es fényszórókat, sportfelfüggesztést és 19 colos Audi Sport felniket tartalmaz még a csomag, piros féknyergekkel.

2019-es Audi A4 oldalról

A legújabb A4 modell esetében az S-line versenycsomag a belteret nézve is tartalmaz pár változtatást. Fekete, bőr sportülések, háromszárú kormánykerék és „RS” karbon elemek találhatók az enteriőrben. A kabin testreszabása a belső S-line csomag alapján történik, S sportülések választhatók magma vörös, illetve sok más egyéb színárnyalatban. Pontos információkat még nem tudni az erőforrásról, azonban sokan arra számítanak, hogy az A4 motorterét az 1,5 literes egység uralja majd.

Audi A4 avant 2019-es modellév oldalról

A vállalat hamarosan bejelenti a BMW 3-as sorozat riválisának, vagyis az új Audi A4-nek az árát, azonban a kimenő modellek áraihoz képest enyhe növekedés várható. A modell értékesítését a harmadik negyedévben kezdi meg a gyártó.

Forrás:

További autós hírek

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Az Electrec szúrta ki, hogy nemrég nyilvánosságra hozták a Tesla egyik idén benyújtott szabadalmát, ami “A járművek és a napelemek…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
1968 Audi 100 C1, baba kék, kupé, elölnézet, oldalnézet, balról, nyitott ajtó, nő áll ki belőle
2019. december 07.
Fennállása alatt az Auto Union számos nagyszerű autót mutatott be, melyek mind nagy hatással voltak a weimari köztársaság és az NSZK autóiparára. Ma ezek közül ötöt ismerhetsz meg
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban