Kellett már a facelift az Audinak – érkezik az új A4!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A német prémiumok, mint például az Audi modelljei közt egyre nehezebb a különbségtétel. A tervezők a 2019-es A4 megalkotásakor sem estek át a ló túloldalára.

A német prémiumgyártó számára elérkezett a ráncfelvarrás ideje, azonban a 2019-es modellévben az Audi A4 szedán és praktikusabb testvére, az A4 Avant olyan minimális változásokon estek át, melyeket méterekről biztosan nem, de közelről már ki lehet szúrni.

 2019-es Audi A4

Az új Audi A4 külsejét átdolgozott lökhárítóval, a korábbitól eltérő lámpákkal és új, egyedi tervezésű kerekekkel igyekeztek sportosabbá, még különlegesebbé varázsolni. Szintén újításnak számít az S-line versenycsomag, mely tovább fokozza a sportos küllemet.

Az autó elején helyezkedő, immáron ötszögletű légbeömlők belsejét U-alakú, alumíniumszerű elemek uralják, a hűtőrács pedig az S-line külső optikai csomagban 3D-s megjelenéssel bír. A légbeömlőkön áramló levegő egy részét a kerékházak irányába vezetik, így a kerekek mögött növelhető az aerodinamika.

Audi A4 Avant 2019-es modellév

A tervezők a hátsó lökhárítót is megpiszkálták, a hagyományos, kör alakú kipufogócsövek helyettesítéseként trapéz alakú kipufogóvégeket telepítettek. A két vég közt egy diffúzor helyezkedik, melyet átdolgoztak, valamint kisebb lett a korábbinál. A már említett egyedi tervezésű könnyűfém felniket 16-19 coll méretekben kínálják, ezek az alap modellek esetében 17-18 colosak, viszont cserébe nagyobb oldalsó szoknyával büszkélkedhetnek.

Újdonságként a német prémiumgyártó előrukkolt egy S-line versenycsomaggal, mely többek közt Turbo Blue fényezést és az Avant esetében „RS” tetőspoilert kínál. A hátsó ajtók alsó részénél csinos Audi logót helyeztek el, ezenkívül pedig LED-es fényszórókat, sportfelfüggesztést és 19 colos Audi Sport felniket tartalmaz még a csomag, piros féknyergekkel.

2019-es Audi A4 oldalról

A legújabb A4 modell esetében az S-line versenycsomag a belteret nézve is tartalmaz pár változtatást. Fekete, bőr sportülések, háromszárú kormánykerék és „RS” karbon elemek találhatók az enteriőrben. A kabin testreszabása a belső S-line csomag alapján történik, S sportülések választhatók magma vörös, illetve sok más egyéb színárnyalatban. Pontos információkat még nem tudni az erőforrásról, azonban sokan arra számítanak, hogy az A4 motorterét az 1,5 literes egység uralja majd.

Audi A4 avant 2019-es modellév oldalról

A vállalat hamarosan bejelenti a BMW 3-as sorozat riválisának, vagyis az új Audi A4-nek az árát, azonban a kimenő modellek áraihoz képest enyhe növekedés várható. A modell értékesítését a harmadik negyedévben kezdi meg a gyártó.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél