2018. június 28. | 17:39

A német prémiumok, mint például az Audi modelljei közt egyre nehezebb a különbségtétel. A tervezők a 2019-es A4 megalkotásakor sem estek át a ló túloldalára.

A német prémiumgyártó számára elérkezett a ráncfelvarrás ideje, azonban a 2019-es modellévben az Audi A4 szedán és praktikusabb testvére, az A4 Avant olyan minimális változásokon estek át, melyeket méterekről biztosan nem, de közelről már ki lehet szúrni.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Az új Audi A4 külsejét átdolgozott lökhárítóval, a korábbitól eltérő lámpákkal és új, egyedi tervezésű kerekekkel igyekeztek sportosabbá, még különlegesebbé varázsolni. Szintén újításnak számít az S-line versenycsomag, mely tovább fokozza a sportos küllemet.

Az autó elején helyezkedő, immáron ötszögletű légbeömlők belsejét U-alakú, alumíniumszerű elemek uralják, a hűtőrács pedig az S-line külső optikai csomagban 3D-s megjelenéssel bír. A légbeömlőkön áramló levegő egy részét a kerékházak irányába vezetik, így a kerekek mögött növelhető az aerodinamika.

A tervezők a hátsó lökhárítót is megpiszkálták, a hagyományos, kör alakú kipufogócsövek helyettesítéseként trapéz alakú kipufogóvégeket telepítettek. A két vég közt egy diffúzor helyezkedik, melyet átdolgoztak, valamint kisebb lett a korábbinál. A már említett egyedi tervezésű könnyűfém felniket 16-19 coll méretekben kínálják, ezek az alap modellek esetében 17-18 colosak, viszont cserébe nagyobb oldalsó szoknyával büszkélkedhetnek.

Újdonságként a német prémiumgyártó előrukkolt egy S-line versenycsomaggal, mely többek közt Turbo Blue fényezést és az Avant esetében „RS” tetőspoilert kínál. A hátsó ajtók alsó részénél csinos Audi logót helyeztek el, ezenkívül pedig LED-es fényszórókat, sportfelfüggesztést és 19 colos Audi Sport felniket tartalmaz még a csomag, piros féknyergekkel.

A legújabb A4 modell esetében az S-line versenycsomag a belteret nézve is tartalmaz pár változtatást. Fekete, bőr sportülések, háromszárú kormánykerék és „RS” karbon elemek találhatók az enteriőrben. A kabin testreszabása a belső S-line csomag alapján történik, S sportülések választhatók magma vörös, illetve sok más egyéb színárnyalatban. Pontos információkat még nem tudni az erőforrásról, azonban sokan arra számítanak, hogy az A4 motorterét az 1,5 literes egység uralja majd.

A vállalat hamarosan bejelenti a BMW 3-as sorozat riválisának, vagyis az új Audi A4-nek az árát, azonban a kimenő modellek áraihoz képest enyhe növekedés várható. A modell értékesítését a harmadik negyedévben kezdi meg a gyártó.