Kínában debütált a Skoda Kamiq

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A cseh gyártónak nagyszabású tervei vannak a Skoda Kamiq értékesítését illetően

A Skoda a Pekingi Autószalonon mutatta be az érkező Kamiq-ot, egy új SUV-ot, amelyet kizárólag Kínában kíván értékesíteni a gyártó. Ritka pillanat az ilyen, hiszen az európai gyártók nem sűrűn döntenek úgy, hogy csak és kizárólag a világ másik felén dobják piacra bizonyos modelljeiket.

2018 Skoda Kamiq fantázia rajz

A Kamiq, nem az egyetlen SUV amivel a Skoda Kínában rukkol elő, bemutatásra vár még a vadi új Kodiaq GT coupé is. A gyártó tervei szerint 4 nagyobb SUV családot kívánnak felállítani Kínában, ugyanis megdupláznák a jelenlegi eladási számokat, ezzel 600.000 db-ra növelni az éves eladásokat.

Skoda Kamiq modellek amiket Kínai értékesítésre szán a Cseh gyártó

A Skoda vezetője Bernhard Maier véleménye szerint a két új, a Kamiq és a Kodiaq GT bemutatásával, valamint a már meglévő modellekkel, ami a Kodiaq és a Karoq a vállalat „nagyon komolyan veszi az üzlet megkétszerezését Kínában” A tervezetek szerint a Skoda, 2019-ben és 2020-ban 19 új modellt vagy modell frissítést kíván bemutatni.

Maier többször is megismételte, hogy tervezik idővel behozni Európába a Kamiqot, de a termelés és az ázsiai régióban tervezett eladások még nem engedik ezt meg. A Kamiq, amelyet kezdetekben a titokzatos „Q” név alatt emlegettek, kategóriájában a Karoq alatt helyezkedik el és SUV helyett crossovernek hívják, de tudod Te is és én is, hogy ez manapság már mennyire mindegy.

Skoda Kamiq bejelentése a Pekingi Autószalonon

Maier szerint a modell bemutatása a kínai monumentális SUV-növekedésre reagál:

"Azt hiszem, a legdinamikusabb növekedést a SUV-ok mutatták Kínában - két év alatt több száz százalékkal emelkedett - tette hozzá." Ezért erősítjük SUV kampányunkat. "

A Kamiq a Kínában már használatban lévő PQ-platformra épül, amely a Rapid megfelelője. Viszont egy teljesen új, 1,5 literes motort kapott, amelynek teljesítménye 109 lóerőt és 136 Nm nyomatékot kínál. Az értékesítési vezető Alain Favey elmondta, hogy a Kamiq ára a Karoq alá lesz pozicionálva így több hasonló kategóriás SUV-al is felveheti a versenyt. Az elektromosítást sajnos nem tartják opciónak, mivel így az ára sokat növekedne.

Forrás:

Kapcsolódó írások

2019. július 19.
A 2020-as modellévre vonatkozóan frissült a Karoq és a Kodiaq. A gyártó főként a felszereltségi szintre koncentrált, a módosítások a biztonságban és kényelemben érhetők leginkább nyomon! 
2019-es Skoda Kamiq elölről
2019. február 26.
Mégis lesz európai változata a legkisebb cseh SUV-nak
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára
Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél