2018. február 20. | 12:06

A matrjoska-effektus jól megfigyelhető az új V60-on hiszen úgy fest, mint lekicsinyített V90. Íme néhány kiszivárgott kép és információ a Genf Autószalonra érkező új V60-asról.

Amint az az autóról készült korábbi kémfelvételeken is látható, a V60 a Volvo család arcát kapja, míg az oldalsó és a hátsó kialakítás inkább hasonlít a V90 formájához. A Volvo egy promóciós videóban és előnézeti felvételeken is meglobogtatta már az érkező autót. Az első kiszivárgott képeket a Boszniai AutoMotoSvijet hozta le.

A V60 dizájnja jól kivehető a masszív álcázáson keresztül is, felsejlenek a nagyobb modellekhez hasonló oldalsó és hátsó területek, amelyeket a volt Volvo design vezető - a mai Polestar vezérigazgatója - Thomas Ingenlath alakított ki. Egyértelmű, hogy a hátsó lámpák a V90-esről lettek átvéve, az elsők pedig Az XC60 szemeire hasonlítanak.

A belső tér várhatóan nem sokat fog változni, a gyártó tartja a jól bevált vonalakat. Így nem töri meg a hagyományt, miszerint az egy családban lévő modellek belső tere szinte megegyezik. Valószínűleg bekerül a 90-es család érintőkijelzős infotainment rendszere, és a nagyobb testvérekben használt prémium borítások.

A 3-as BMW és a Mercedes-Benz C-osztály riválisa valószínűleg ugyanazt a motort kapja, mint az XC60 SUV és ugyanazon skálázható termékarchitektúrára fog épülni, mint a Volvo többi nagy modellje. Ez egy 401 lóerős T8 dupla motoros plug-in hibrid rendszert jelent. Kétféle motorral, egy 2,0 literes négyhengeres dízelmotorral és egy benzines egységgel várható. A kisebb, háromhengeres, 1,5 literes plug-in hibrid rendszer valószínűleg csak később, az XC40-nel érkezik.

A biztonsági felszereltség teljesen megegyezik az XC60-aséval, valamint némi változtatás, plusz funkció is várható a pletykák szerint. A 2019-es piacra való bevezetés után, valószínűleg az új V60 lesz a legbiztonságosabb a Volvo palettán. Az XC60 már így is 95%-os eredményt produkált az Euro NCAP teszten, ha ezt még tovább tudja növelni, nem lesz vetélytársa.

Az árak várhatóan kicsit több mint 9,5 millió forintról indulnak. Az új V60 bemutatása pedig a Genfi Autószalon keretei között várható!

Forrás: