Kubica Lancia 037-tel indul Goodwoodban

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

2018-ban július második hetében rendezik meg a nagymúltú Goodwoodi Sebességfesztivált, ahol a legendás járgányok és pilóták között Kubica és a 037 is feltűnik!

Örömteli hír következik! A július 12-15 megrendezésre kerülő Goodwood Festival of Speeden, vagyis a Goodwoodi Sebességfesztiválon a számos varázslatos autó és legendás pilóta között feltűnik a Lancia 037-es és Robert Kubica, méghozzá együtt! A dél-angliai Chichester városa mellett található parkban minden évben összeboronálják a 20., 21. század autócsodáit, hogy a látogatók örömére mérjék össze tudásukat a körversenyen.

Goodwood Festival of Speed

Ha elég idős vagy, akkor ismerned kell a Lancia 037-et, mely a Group B egyik legvadabb raliautójának számított. A motor középen, a hátsó tengely felett helyezkedett el és a hátsó kerekeket hajtotta, ezáltal értek el ideálisabb súlyelosztást és lazább talajon is jobb tapadást. Az üvegszálas karosszérián az Abarth, Dallara és a Pininfarina is dolgozott, így az autó súlya menetkészen is 1 tonna alatt maradt.

A 2.0 literes feltöltött motor 255-280 lóerőt teljesített, ám az utolsó példányok a megnövelt hengerűrtartalommal már 350 lóerőt is tudtak, 8000-res fordulaton. Ja, és nem utolsósorban ez volt az utolsó hátsókerekes autó, mely 1983-ban rali világbajnokságot nyert, utána következett az örök rivális, az Audi Quattro nagy sorozata.

Lancia 037 & Audi Quattro

Kubica neve sok F-1-es rajongónak ismerős lehet, a lengyel versenyző 2006-2009 között a BMW Sauber csapatát erősítette, 2010-es idénytől pedig a Renaultnál folytatta. 2008-ban ő volt az első Közép-Kelet európai versenyző, aki Formula-1-es futamot nyert, méghozzá a Kanadai Nagydíjon. A 2011-es, Ronda di Andora elnevezésű olasz raliversenyen súlyos balesetet szenvedett, jobb karját szinte teljesen levágta a roncsolódott karosszéria, így állapota miatt már nem térhetett vissza a királykategóriába, ezután már csak raliversenyeken vett részt. Azonban pont a napokban reppentek fel a hírek, hogy a 2017 óta a Renaultnál és a Williamsnél is teszteken bizonyító Kubica, károsodott karja ellenére is visszatérhet az F-1-be!

Robert Kubica

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Ahol ez a fevétel készült, talán ott van a világon a legmélyebben a közlekedési morál. A járdán közlekedve kerülte ki…
A budapesti közgyűlés módosíthat azon a rendeleten, amely megszabja a zónákat, a parkolódíjakat és azokat a napokat, amikor fizetni kell.…
Igen, a többiek igazi “lúzer” módjára kivárják a HÉV elhaladását, de őt ez nem igatja. ” Ma reggel jöttem munkába…
Előzésből visszatérő személyautó elé kanyarodott egy furgon hétfőn Körmend határában a 86-os főúton. – írja az rtlhirek.hu A teherautó vezetője…
Újra bevezetik Budapesten a kerékbilincselést – hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős…

Kapcsolódó írások

 Egy Lancia 037-es elrajtolt a 16. Rallylegenden - szemből fotózva
2018. október 15.
Ezt a galériát hazafele válogattam neked, valahol az olasz autópályán
Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.

További hírek