Az autószalonra a Los Angeles Konferencia és Kiállító Központban kerül sor 2017. december 1. és 10. között. A sajtó számára már november 29-én már láthatóak lesznek a bemutatásra kerülő autók.

Az LA Show az egyik legrégebbi mai is futó bemutatóknak, az elsőt 1907-ben, pontosan 110 évvel ezelőtt rendezték. A gyártók Amerikából és világ minden tájáról érkeznek majd, hogy bemutassák a vadonatúj autóikat és az eget rengető új terveiket.

A los angeles-i bemutató az utolsó nagy lehetőség 2017-ben, hogy a gyártók magukra vonják a nyilvánosság figyelmét, ha ez nem sikerült volna korábban Detroitban, Tokióban, Genfben vagy Párizsban. Az alábbiakban az LA Motor Show jelentős darabjairól olvashattok.

BMW

A BMW júliusban egy 20 másodperces videóban felvillantotta a régóta várt i8 Roadstert. A videót megelőzően, még februárban kaptunk néhány kémfotót egy hasonló i8-asról, melyet Németországban teszteltek. Elég valószínű, hogy a kaliforniai napfényben végre szemtanúi lehetünk az i8 Roadster hivatalos bemutatásának.

BMW

Jeep

A Jeep nem rég mutatta be az első képeket a vadonatúj Wrangler-ről a las vegas-i SEMA bemutatón, a teljes leleplezés pedig az „Angyalok Városában” várható. A negyedik generációs Wrangler három, illetve ötajtós változatban lesz elérhető. A hírek szerint az új modell tartalmazza majd az új infotainment rendszereket, és kétféle benzinmotor közül választhatunk majd. A Jeep már korábban is beszélt a hibrid technológia alkalmazásáról, úgy tűnik, készen állnak arra, hogy ezt be is mutassák, kezdetnek éppen a Wrangler-en.

Jeep

Infiniti

A Nissan luxus változata, az Infiniti a QX70 potenciális helyetteséről közölt képet, az autót állítólag november 28-án mutatják be, egy az LA Show-t megelőző eseményen. A kép nagyon keveset mutat, tulajdonképpen csak egy vázlat, mely SUV Crossovert sejtet. Ezzel együtt gyakorlatilag meghívást kapunk a nagy leleplezésre, mely a Hawthorne Municipal repülőtéren Los Angelesben. A meghívó tartalmaz egy olyan könnyelmű kijelentést, mely szerint az új autó lesz a legfejlettebb a márka 28 éves történetében, szóval számíthatunk önvezető technológia vagy egy teljesen elektromos hajtóegység megjelenésére.

Infiniti

Land Rover

A szeptemberi Frankfurt Motor Show-n a Land Rover megerősítette, hogy a Volvo XC90 T8 PHEV versenytársaként 2017 végén bemutatja a saját hibrid Ranger Rover modelljeit. Az új Range Rover és a Range Rover Sport részei az autógyártó elektromos technológiára való átállásának, melynek céldátuma 2020.

Land Rover

A bejelentés előtt már találtunk kémfotókat az autó álcázott teszt modelljéről, majd a Land Rover kiadta a hivatalos kémfotókat két Range Rover PHEV-ről, melyeket egy elektromos töltőpontnál kaptak lencsevégre.

Mazda

A Mazda megerősítette, hogy egy frissített, ráncfelvarrott Mazda 6-ossal érkezik Los Angelesbe. Az autó elejét átalakították, változott az első rács és kissé módosultak első fényszórók. Szintén apró módosításokat hajtottak végre az autó belső terében, a középkonzol gombjai kisebbek lettek, valamint kaptunk egy új infotaiment képernyőt.

Mazda

Az új 6-os 2500 köbcentis turbófeltöltős motorral érkezik majd, olyan új modellek társaságában, mint a CX-5, a félig versenyautó, félig közúti autó MX-5 „Halfie”, valamint a Vision Coupé, melyet először Tokióban láthatott a közönség.

Mercedes

Az LA Auto Show internetes oldalán jelentette be a Mercedes a CLS négyajtós coupé hivatalos bemutatóját. Az autót számos kémfotón láthattuk már idén, vékonyabb első fényszórókkal és egy újraértelmezett első ráccsal. Az új Mercedes fő versenytársai az Audi A7 Sportback, és a BMW 6 Series Gran Coupe lehetnek. Az új CLS mellett egyéb Mercedes modellek is bemutatásra kerülnek, ezeket hivatalosan még nem erősítette meg a német autógyártó.

Mercedes

MINI

A MINI először szeptemberben, Frankfurtban mutatta be az Electric Concept névre keresztelt új modellt. A hírek szerint az Electric Concept-et a virágzó amerikai piac számára Los Angelesben mutatják be, a gyártás pedig majd 2019-től indulhat be.

MINI

Az új modell különleges elemei a szokatlan kerekek és a sötétített ablakok. Az elektromos hajtóegység hatótávolság 400 kilométer, 0-100 gyorsulása pedig 7,5 másodperc.

Porsche

A Porsche a 141 000 fontos Panamera Turbo S E-Hibrid Sport Turismo-val érkezik Los Angelesbe. Az autó ára legalább akkora, mint a neve, a Panamera legfrissebb kiadása hibrid technológiával van felszerelve.

Porsche

A 136 lóerős elektromos motor a Panamera 4000 köbcentis V8-asával együtt dolgozik, melynek eredménye 680 lóerő, és 850 Nm maximális nyomaték, mindössze 1,400-as fordulaton. A német autógyártó szerint az új modell vegyes fogyasztása 2,9 liter és a pusztán elektromos módban akár 100 kilométert is képes lesz megtenni. A végsebesség 300 km/h, 100-ra pedig 3,4 másodperc alatt gyorsul.

Toyota/Lexus

A Toyota egy izgalmas offroad koncepcióval érkezik Los Angelesbe, mely FT-AC (Future Toyota Adventure Concept) névre hallgat. A „Jővő Toyota Kalandkoncepciója”-ról nem tudjuk eldönteni a kémfotók alapján, hogy inkább SUV vagy pick-up.

Toyota

A Toyota luxusmárkája, a Lexus az RX L bemutatására készül, mely az RX hétüléses változata. A japán luxusautóról csak egy képet láthattunk eddig. A hírek szerint egy kicsi elektromos motor és egy 3500 köbcentis V6-os hajtja majd a gépet.

Ezenkívül egy konvencionálisabb modell, az RX350 L is látható lesz az LA Motor Show-n. Az AutoExpress szerint ez egy 2000 köbcentis, turbómeghajtású, négyhengeres motorral ellátott RX350 L lesz, mely 2018 második felére érkezhet meg az Egyesült Királyságba.

[wpdevart_poll id="1" theme="1"]