Láncfűrésszel faragott Harleyt adtak át Alsóörsön

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Extrém emlékművet adtak át a Balaton partján. Alsóörs és a Harley-Davidson neve szinte már teljesen összeforrt hazánkban, a település közel 20 éve ad otthont Magyarország legnagyobb Harley találkozójának.

Fa Harley szobor Alsóörs

Igazán egyedi alkotás az életnagyságú fa Harley

A Popkulturális emlékmű a STIHL jóvoltából születhetett meg. A STIHL fűrésszel készített műremek stílszerűen egy csodás motorkerékpárt testesít meg. A mű Fat Boy névre hallgat, Gáborecz István faszobrász mester keze munkája. A láncfűrészgyártó cég ezzel tiszteleg a Harley-Davidson Open Road Festnek és Alsóörs településének.

Stihl- Harley szobor

Alsóörs szinte hivatalosan is a Harleyzás fővárosa Magyarországon

A STIHL ötlete alapján készült alkotást augusztus 19-én adták át Alsóörs polgármesterének, Hebling Zsoltnak. Az átadón részt vett Gémesi József az Andreas STIHL Kft. képviselője, valamint Dobai Attila a motorosrendezvény szervezője is. A STIHL szóvivője elmondta, hogy azért választották a Harleyt, mert számos párhuzam vonható a két márka között. A megbízhatóság mellett a motorok és a fűrészek rajongói is beleborzongnak mikor szeretett masinájuk felbődül. Az erő, a teljesítmény és a szabadság köti össze a két márkát. Alsóörs települése pedig megérdemli az emlékművet, hiszen hosszú évek óta támogatják a dübörgő motorokat.

Harley-Davidson

A Harley-Davidson szobrot ünnepélyes keretek közt adták át a STIHL képviseletében

A több száz kilós farönköt igazán embert próbáló feladat volt megformázni, de a művész kihívásnak tekintette a feladatot, a végeredmény pedig magáért beszél. A szobor a Strand sétány elején terebélyesedik, így igazán szembetűnő helyet kapott. A sokrétű összefogásban részt vett még Kálmán Csaba református lelkipásztor, aki a vöröskövet biztosította. Ennek feldolgozását pedig Spirk László, lovasi motoros és csapata végezte. Az emlékmű meglátogatása nem csak a fűrészek és motorok szerelmeseinek ajánlott!

Kapcsolódó írások

Őrült jó motoros buli volt Alsóörsön!
2018. június 14.
Alsóörs adott otthont a 19. Open Road Festnek: a legnagyobb magyar zenei és motoros fesztiválon egy vadonatúj Harley-Davidson is gazdára talált.
Megérkezett a legújabb Harley Davidson!
2017. november 09.
A legenda bemutatta legújabb mdelljét, ami a „Sport Glide” nevet kapta. Az új üdvöskét országúti cirkálásra tervezték a mérnökök, megjelenése igencsak agresszív.
Kezdődik a motoros szezon, készül a Harley-Davidson is!
2018. március 27.
Tesztnappal és szezonnyitó programokkal várja a motorozás és persze elsősorban a Harley-Davidson szerelmeseit a budapesti Harley szalon, ahol ki lehet próbálni a 2018-as gépcsodákat is.
300 vasparipa, megannyi lóerő és felhördült a város: így köszöntötte a tavaszt a Harley!
2018. április 25.
Mint minden évben így 2018-ban is a motoros szezon kezdetén a Harley-Davidson hatalmas bulival üdvözölte a jó időt. Több kiló króm, kaja-pia, csajok és Rock’n’ Roll. A legendás csapat tudja, hogy kell jó bulit csinálni!