Land Rover Discovery Sport vs. Husky-szán

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

A föld alatt 35 méterrel néz szembe egymással egy Land Rover Discovery Sport és egy falka husky vontatta szán, amit egy bajnok irányít. Vajon melyik fog nyerni?

Ha bekapcsolod a TV-t, vagy csak lófrálsz a neten, ezer olyan kihívást találsz, ahol gép-gép ellen méri össze az erejét, melyik mennyire gyorsul, melyiknek jobb a kanyarsebessége, stb. De hol látsz olyat, ahol egy Land Rover Discovery Sport áll ki egy fél tucat husky vontatta szán ellen?

Land Rover Discovery Sport kutyaszán ellen

Egyszerre, de ellentétes irányba indult el a Land Rover Discovery Sport és a husky falka

A finn középtávú kutyaszán bajnok Laura Kääriäinen és a 6 huskyból álló szánhúzó csapata versenyzett egyet a Discovery Sport ellen a Vesileppis Sí Alagútban. Hiába, hogy Finnország északon van, „nyáron” havazás nem jellemző, ezért is kellett egy pályán - ami 35 méterrel van a föld felszíne alatt - megrendezni a mókás versenyt.

A föld alatt viszont kiváló körülményeket tudnak teremteni a havas versenyek szerelmeseinek, a hőmérséklet konstans -2 fok, valamint 2 centis hóréteg borítja a pályát.

Land Rover Discovery Sport Finnországban off-road havas pályán

A Discovery Sport nem csak egy mutatós SUV, hanem a pályán is megállta a helyét

„A hó az egyik legnagyobb ellenfél, amivel a versenyzők szembenézhetnek a tél folyamán az egész világon és a Discovery Sport bebizonyította, hogy van olyan kényelmes is, mint a kutyaszán.” – mondta a sofőr, Karl Richards, a Jaguar Land Rover mérnöke egy nyilatkozatban.

„A Land Rover fejlett Terrain Response technológiája és az intelligens összkerékhajtása biztosítja a kompakt SUV-ok kategóriájában a helyet, ha eljön az off-road autózás ideje, függetlenül, hogy kettő- vagy négy lábad van.”

A verseny során a Discovery Sport és a kutyaszán ellentétes irányba indult el, valamint, hogy mégiscsak fair verseny legyen, a Discovery Sportnak a pálya egy részén jégtömbökön kellett áthaladnia.

Vesileppis Sípálya Land Rover Discovery Sport

A Vesileppis Sí Alagútban se mindennapos az ilyen verseny

Vajon a 286 lóerő, vagy a huskyk vontatta szán nyert? Itt a videó, amit már csak a látványáért is érdemes megnézni:

Augusztus 26-a a Nemzetközi Kutya Nap a világon, és nem véletlen, hogy ekkora hangsúlyt fektetnek a kutyákra a Land Rovernél. Legnagyobb exportpiacukon, az USA-ban az ügyfeleik fele együtt utazik a gazdájukkal az autóban.

Land Rover Discovery off-road verseny

Bár a Land Rover Discovery nyerte a versenyt, a kutyák biztosan jobban élvezték!

Forrás:

Motortrend

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Legújabb Land Rover Defender várható kinézete
2018. október 04.
2020-ban bemutatkozik a Defender legújabb, teljesen átdolgozott generációja. A legendás terepjáró újult erővel feszül a ringbe, amit jelenleg a G-osztály ural!

További hírek