Le Mans-inspirálta Toyota GR Super Sport Concept

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Toyota sportautó programjából származó GR Super Sport koncepció a Gazoo Racing márkajele alatt lesz leleplezve 2018 januárjában.

A Toyota bejelentette, hogy a Le Mans eredetű GR Super Sport Concept a Gazoo Racing márka alatt a következő havi, 2018 januárjában megrendezésre kerülő Tokiói Autószalon keretein belül kerül bemutatásra.

A kocsi előzetesen látható volt egy teaser-képen, emellett a Toyota versenyrészlege a Twitteren megerősítette, hogy amennyiben a tanulmányautó sorozatgyártásra kerül, akkor az közúti forgalomra alkalmas lesz. A homályos képen egy, a Toyota World Endurance Championship csapata által használt Le Mans prototípusokhoz nagyon hasonló jármű látható. Széles kerékívek, alacsony tető, nagy hátsó szárny és cápauszony a hátsó motorháztető felett, emellett verseny kerekek és fékek is kivehetők a képen.

Toyota GR

A GR Super Sport ihletet merít a Yaris raliautóból, amivel a Toyota Rali-világbajnokság részlege versenyzik. Amennyiben gyártásba kerül, valószínűleg nagyon korlátozott számban lesz elérhető.

További részleteket a 2018. január 12-14-ig tartó Tokiói Autószalonon történő nagyszabású bemutatóhoz közeledve fognak elárulni. A japán gyártó Gazoo Racing (GR) leányvállalata is bemutat két sportautót, a 86 GR-t és a Vitz (Yaris) GRMN-t, az utóbbit kizárólag Japánban dobják piacra, ott is csak 150 darabot.

A Tokiói Autószalon más érdekességeket is tartogat majd a nagyközönség számára. 2017 októberének végén látott napvilágot, hogy az önvezető technológiákon dolgozó Lexus ekkor fogja leleplezni LS+ tanulmányautóját.

Forrás: AutoExpress

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak

További hírek