Matt Damon Carroll Shelby bőrébe bújik a közelgő Ford vs Ferrari filmben

Közzétéve:
2018-06-20, 15:23

Eredendően Tom Cruise játszotta volna a szerepet, de a filmvilágban gyorsan változnak a dolgok.

2013-ban visszatáncoltak az illetékesek, Hollywood pedig nem állt meg. Azóta eltelt pár év, és a világ felkészült rá, hogy egy ilyen film megvalósuljon, csak mostmár Matt Damoné a főszerep. A Variety szerint James Mangold rendezőt bízták meg a még cím nélküli project irányításával. Az film a Ford és a Ferrari csatáját fogja bemutatni az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

Az említett évben Carroll Shelby és a három Ford GT40-es győzedelmeskedett az endurance futamon. A Ford szerencsésen legyőzte a Ferrarit, miután az olasz gyártó visszautasította az ajánlatot, miszerint megvásárolnák a vállalatot. Shelby segítette a Fordot a hármas győzelemhez.

A Ford GT40-esek hármas győzelme 1966-ban

A készülő film A.J. Baime, a "Menj a pokolba: A Ford és Ferrari csatája a Le Mans-i dicsőségért" című kötetének adoptációja lesz. Most úgy tűnik, a terv az, hogy ezt a könyvet televíziós sorozat formájában is vászonra viszik majd. Az új Ford vs Ferrari film több féle forrásból gyűjti be az információt, a forgatókönyvet pedig Jez és John-Henry Butterworth írja.

Jez Butterworth nevéhez köthető a "A holnap határa", a "Fekete mise" vagy "Spectre - A Fantom visszatér " című film is. A rendező James Mangold volt a felelős a "Logan", "A nyughatatlan" és "Copland" mellett számos nagyszabású filmért is. A terv az, hogy Matt Damon ábrázolja Shelby-t, és Christian Bale játsza majd Shelby barátját, illetve Ken Miles lesz a történetben szereplő tesztpilóta.

Ez egy olyan történet, amely a nagyérdemű számára is izgalmas és nem szükséges hozzá elborult benzinagyúnak lenni. Nem utolsó sorban persze sokat hozzátesz a két nagynevű színész is akit választottak. Mangold az X-Menből kiemelt Farkas történetét egy valóban kemény sztorivá tette a Logannel.

Valószínűleg itt sem fordul majd vattacukorba és szivárványba az elég komoly és emlékezetes verseny feldolgozása. Mindenki szimpatizál a gyengébb fél győzelmével, és 1966-ban a Ford volt az aki gyengébb esélyekkel indult, mégis sikerült egy olyan hármas győzelmet aratnia, amely egyértelműen egy sikersztori.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Autós képgyűjtemény 2.
2018. november 02.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2018. november 02.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Az új 2018-as Ford Focus: az első hivatalos képek
2018. január 07.
A következő generációs Focus hamarosan megérkezik. A hivatalos teaserek már napvilágot láttak, melyek már láttatni engedik a részleteket.