2017. szeptember 07. | 13:21

Keresztezd az amúgy is gyönyörű brit sportautókat egy kolumbiai származású művész munkájával: az eredmény lehengerlő! Pláne, ha egy csodás kastélynál nézegetheted...

Két tüzes modell, a McLaren 720S, 570S résztvevője lesz az éves Chantilly Arts & Elegance igazi, felső tízezernek szóló autós megmozdulásán szeptember második hétvégéjén.
Csodálatos kastély, gyönyörű autók, ez a Chantilly Arts & Elegance

A brit szuperautógyártó a különleges alkalomra egy csapatot alkotott a kolumbiai származású dizájnerrel, Haider Ackermannal, így az új McLaren 720S és 570S Spider a tanulmányautók között helyet foglalhatnak majd a Chantillyn. Az alkalomra külön kevernek egy különleges Memphis vörös árnyalatot a 720S számára, hogy még tökéletesebben kijöjjön a kontraszt az autó fényezése és a 10 küllős szuperkönnyű kovácsolt kerekek között. A beltérben a fekete és a harissa- és karmazsinvörös váltja egymást, persze jól látható helyeken szénszálas anyagok is könnyen felfedezhetők.
A 2017-es Genfi Autószalon óta elérhető a 720S, ami párját ritkítja a sportautók között

A McLaren 720S-e egy középmotoros szupersportautó, duplaturbós 4.0 literes V8-as motorral, ami 710 LE-t ad le 770 Nm nyomaték mellett, a duplakuplungos hétsebességes automata váltóval a 0-100-as sprint alig 2.8 másodpercébe kerül, míg a végsebessége 340 km/h. A 720S mellett a McLaren egy különleges, luxuskivitelű (mintha az összes autójuk nem ilyen lenne) 570S Spidert is megmutatnak, Vega Blue színben. A Spider egy sötét palládium tetővel, nappa bőrbelsővel és ezüst féknyereggel rendelkezik, hogy passzoljon a 10 küllős gyémántvágott kerekekhez.
Ha nem is képvisel akkora technológiai csúcsot, mint 720-as testvére, de azért egy 570S Spidert is elfogadnék

Az 570S-ben egy „kisebb”, duplaturbós 3.8 literes V8-as motor dolgozik, így a gyengébbik McLaren 562 LE-t és 600 Nm-t tud, de a hétsebességes duplakuplungos váltó ugyanaz. Még az év elején jelentette be a partnerséget a McLaren a specialista Richard Mille-lel, hogy a Chantilly Arts&Elegance-ra az ő alkotásaival jelennek meg. Az esemény szeptember 10-én veszi kezdetét.
Ha valaki esetleg arra jár, dobhat majd pár képet a Chantilly-ről!

Akárhogy is, a Chantilly-kastélynál tartott rendezvényén nem csak a társadalom, de az autók krémje is részt fog venni. Forrás: Motortrend