McLaren 720S, 570S Spiderek Franciaországban

Közzétéve:
2017-09-07, 11:21

Keresztezd az amúgy is gyönyörű brit sportautókat egy kolumbiai származású művész munkájával: az eredmény lehengerlő! Pláne, ha egy csodás kastélynál nézegetheted...

Két tüzes modell, a McLaren 720S, 570S résztvevője lesz az éves Chantilly Arts & Elegance igazi, felső tízezernek szóló autós megmozdulásán szeptember második hétvégéjén.

McLaren 570S és 720S Spiderek Franciaországban

Csodálatos kastély, gyönyörű autók, ez a Chantilly Arts & Elegance

A brit szuperautógyártó a különleges alkalomra egy csapatot alkotott a kolumbiai származású dizájnerrel, Haider Ackermannal, így az új McLaren 720S és 570S Spider a tanulmányautók között helyet foglalhatnak majd a Chantillyn.

Az alkalomra külön kevernek egy különleges Memphis vörös árnyalatot a 720S számára, hogy még tökéletesebben kijöjjön a kontraszt az autó fényezése és a 10 küllős szuperkönnyű kovácsolt kerekek között. A beltérben a fekete és a harissa- és karmazsinvörös váltja egymást, persze jól látható helyeken szénszálas anyagok is könnyen felfedezhetők.

McLaren 720S Spider a Chantilly Autószalonon

A 2017-es Genfi Autószalon óta elérhető a 720S, ami párját ritkítja a sportautók között

A McLaren 720S-e egy középmotoros szupersportautó, duplaturbós 4.0 literes V8-as motorral, ami 710 LE-t ad le 770 Nm nyomaték mellett, a duplakuplungos hétsebességes automata váltóval a 0-100-as sprint alig 2.8 másodpercébe kerül, míg a végsebessége 340 km/h.

A 720S mellett a McLaren egy különleges, luxuskivitelű (mintha az összes autójuk nem ilyen lenne) 570S Spidert is megmutatnak, Vega Blue színben. A Spider egy sötét palládium tetővel, nappa bőrbelsővel és ezüst féknyereggel rendelkezik, hogy passzoljon a 10 küllős gyémántvágott kerekekhez.

McLaren 570S Spider Franciaországban

Ha nem is képvisel akkora technológiai csúcsot, mint 720-as testvére, de azért egy 570S Spidert is elfogadnék

Az 570S-ben egy „kisebb”, duplaturbós 3.8 literes V8-as motor dolgozik, így a gyengébbik McLaren 562 LE-t és 600 Nm-t tud, de a hétsebességes duplakuplungos váltó ugyanaz.

Még az év elején jelentette be a partnerséget a McLaren a specialista Richard Mille-lel, hogy a Chantilly Arts&Elegance-ra az ő alkotásaival jelennek meg. Az esemény szeptember 10-én veszi kezdetét.

Autófesztivál a Chantilly Arts & Elegance-on

Ha valaki esetleg arra jár, dobhat majd pár képet a Chantilly-ről!

Akárhogy is, a Chantilly-kastélynál tartott rendezvényén nem csak a társadalom, de az autók krémje is részt fog venni.

Forrás:

Motortrend

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Playmouth Barracuda
2019. augusztus 10.
A Barracuda volt az első kompakt méretű izomautó a világon, a Mustang előtt debütált 1964-ben. Csupán 10 évig gyártották, mégis igazi kuriózummá vált!
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika

További hírek