Még több kényelem: Citroën C5 Aircross

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Citroën C5 Aircross a franciák új zászlóshajója, mely 2018 végétől a népszerű SUV-szegmensben tör a legkényelmesebb autó cím felé.

A Citroën tovább nyomul előre a SUV-piacon, az eddig 70 000 példányban értékesített C3 Aicross, a nem olyan rég Magyarországon bemutatott, megújult C4 Cactus után most a Kínában már bevezetett C5 Aircrosst tárják az európai vásárlók elé, melyből eddig a Távol-Keleten immár 35 000 példány elkelt.

Citroën C5 Aircross SUV

A PSA-nál jól bevált moduláris EMP2 padlólemezre épül, melyen többek közt a Peugeot 508 és az Opel Grandland X telepszik. A cseppet sem megszokott külsejű C5 Aircross 4,5 méteres hosszával egy erőtől duzzadó, karakteres SUV benyomását kelti. Természetesen itt is feltűnnek az Airbump betétek a küszöbön, a 230 mm-es hasmagassága és választható 17”, 18”, 19” keréktárcsáival egyfajta magabiztosságot sugall. Gazdag választékot kínál a 7 karosszériaszínével, választható fekete tetővel és 3 színcsomaggal, így összesen harmincféle külső kombináció alakítható ki.

Citroën C5 Aircross Advanced Comfort

A Citroën C5 Aircross kényelme a márkához hűen szinte mindenre kiterjed: a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés, Advanced Comfort ülések, továbbfejlesztett üveg- és motorblokk hangszigetelés került előtérbe. Az egyterűek világában szerzett tapasztalatokat kamatoztatva dönthető háttámlájú, összecsukható, sínen csúszó három teljes értékű hátsó ülés, valamint az 580–720 literes csomagtartó áll a felhasználók rendelkezésére. Az első üléssorban a 12,3 colos digitális TFT műszercsoport és a 8 colos kapacitív érintőképernyő, valamint vezeték nélküli okostelefon-töltés fogad.

Citroën C5 Aircross beslő

A Citroën C5 Aircross 130 lóerős benzinmotorjához hatsebességes manuális-, a 180 lóerős változathoz nyolcsebességes automata váltó társul. A szintén 130 lóerős dízel kérhető mindkét megoldással, a 180 lóerős BlueHDI pedig kizárólag automatával kapható. A franciák tervei szerint 2019 végére a C5 Aircross lesz az első Plug-In Hybrid, azaz PHEV-hajtásláncot alkalmazó Citroën, mely akár 60 kilométert is képes lesz teljesíteni tiszta üzemben.

Citroën C5 Aircross hibrid

Az új Citroën C5 Aircross a franciaországi Rennes-La Janais-i üzemben készül, európai forgalmazása 2018 végén kezdődik.

Forrás:

További autós hírek

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Egy kamionról leszakadt pótkerék okozhatott volna tragédiát Nagyorosziban, miután a hatalmas gumi egyenesen a buszmegállóban várakozó nagypapa és két unokája…

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Játék! Ismerd fel a 10 SUV-ot hűtőrácsuk alapján!
2017. augusztus 19.
Legújabb kvízjátékunkban 10 SUV hűtőrácsáról készült fotót mutatunk. Tippeld meg, hogy melyik utcai terepjáróhoz tartoznak a képek!
Ikonikus Citroënek a rivaldafényben
2018. február 08.
A 2018-as Retromobile fesztiválon két ikonikus Citroën is a színre lép: 70 éves a Kacsa és idén lesz 50 a Méhari, sőt, megkezdődik a felkészülés a márka fennállásnak 100. évfordulója alkalmából.