Megérkezett a vadonatúj Ford Mustang!

Közzétéve:
2018-06-05, 16:26

2018. június 1-jén, pénteken mutatták be a Ford Mustang legújabb, vékonyabb és az eddigieknél is gyorsabb változatát!

A Ford június elsején, rendkívüli sajtóesemény keretein belül mutatta be a vadonatúj Ford Mustangot. A modell nem csak karcsúbb és gyorsabb az eddigi változatoknál, hanem továbbfejlesztett hajtásláncokkal és futóművel, valamint korszerű vezetősegítő rendszerekkel és számos személyre szabási lehetőséggel igyekszik majd elcsábítani az ügyfeleket.

Kiss Gergely a vadonatúj Ford Mustang előtt ül

A legújabb Fastback Mustang első példányát Kiss Gergelynek, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónak adták át a pénteki esemény keretein belül, aki így fogalmazott:

„A Mustang nálam régi szerelem, hisz ahogy sokan tudják, a garázsomban 2012 óta áll egy eredeti 65-ös évjáratú oldtimer Mustang. Nagy megtiszteltetés volt, mikor 2016-ban a Ford felkért, hogy legyek a legendás Mustang magyarországi márkanagykövete. Két éve járok nap mint nap a Mustanggal, minden percét élvezem, de ez az új modell még nekem is tartogatott pozitív meglepetéseket!”

Mustangok Kiss Gergely garázsában

Az autót egy 5 literes, V8-as erőforrás hajtja, így a maximális teljesítmény immáron 450 lóerő, nulláról százra 4,3 másodperc alatt gyorsul, aminek elérésében segítséget nyújt az új, 10 fokozatú automata váltó. Külső, egyedi vonatkozásaiba pedig továbbra is beletartoznak az arany, ezüst, illetve bronz csíkozások, amiket az autó küszöbénél lehet látni, de az első példány megkapta a legendás 7-es számot, valamint a vízilabdázó aláírását is.

A Mustang kiemelkedő vezetési élményét a kifinomult MagneRide futómű és az üzemmódok választékai teszik még jobbá, amik közt egy új, személyre szabható My Mode-beállítás is elérhető. Emellett az Aktív Szelepes Kipufogó is egy újdonság, melynek az úgynevezett „új szomszéd” beállítása nem jöhet rosszul a kora reggeli és késő esti órákban történő autózáskor.

„Imádom az új digitális műszerfalat, ahol szinte mindent a saját ízlésem és igényeim szerint állíthatok be, nem is beszélve a 450 lőerős teljesítményről, melyből a különböző üzemmódok a lehető legtöbbet hozzák ki.” – tette hozzá a magyar olimpikon.

Ford Mustang 5 literes V8as motor

Magyarországon összesen 353 új Mustang került forgalomba a 2015-ös bevezetés óta, Európában pedig már több, mint 33 ezer értékesített példányt tartanak számon.

Forrás:

További autós hírek

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

A képen 👆 a 2019. nov. 10. és 2019. nov. 16. közötti időszakban elért, Facebook oldalunk eredményei láthatóak. ☝️ 2017…

Olvasónk küldte a felvételt. Nem jó érzés azt látni, hogy a kb. 3 perces manőver után – amiből 2 perc…

Kapcsolódó írások

Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.
Ford Mach-E tanulmányrajz hátulról
2018. december 05.
A Ford korábban már meglobogtatta, hogy visszatér a Mach 1 név, és egy elektromos járgány kapja majd azt
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Ford T-Model kisgyerekkel fotózva
2018. október 08.
Galamb József makói mérnök nagy szakmai diadala volt, amikor 1908. október 8-án kigördült az első Ford T-Model a gyár szerelőcsarnokából.