2017. augusztus 21. | 14:23

Az új tulajdonos ráadásul a Pebble Beach-en rendezett autóshow-n vehette át napjaink legerősebb szupersportautóját, az egyik legdrágább autót, amit újonnan lehet venni, Bugatti Chiront

Az első Bugatti Chiron megérkezett az amerikaiakhoz, a tulajdonos ráadásul a Pebble Beach Concours d’Elegance-on vehette át a szupersportautót. A több millió dolláros autóklasszikusok mellé tökéletesen beilleszkedett a 3 millió dolláros autó a kaliforniai Monterey-ben rendezett autószalonon.
A Veyron utódjából most először érkezett Amerikába

Az első Chiron színvilága a sárga és a Nocturne fekete, miközben egy szett „Classique”-kereket kapott. A beltér természetesen full bőr, szintén a sárga-fekete színekben játszik, a sárga hangsúlyosabb az üléseken és az autó jellegzetes C-alakú térelválasztóján. A Bugatti Chironból nem mondhatni, hogy túl sokat fognak gyártani, ugyanis alig 500 darab készül belőle, amit főképp Észak-Amerikában és Európában kívánnak értékesíteni. A Veyron utódja hihetetlen teljesítménnyel bír, ugyanis 1.479 LE-re képes 1.600 Nm mellett… Na igen, mintha 15 hétköznapi autó erejét zsúfolnák bele egyetlen egybe.
Mindenütt a sárga-fekete, még a beltérben is, mégse lesz ettől komolytalan autó

Ezt a hihetetlen erőt egy 8.0 literes W16-os motorból nyerik, amit egy hétsebességes duplakuplungos Riccardo-automata váltó juttat el mind a négy kerékre. A Bugatti szerint a Chiron alig 2.4 másodperc alatt képest a 0-100-as gyorsulásra, a végsebessége 417 km/h. Legalábbis ekkora sebességre „korlátoz le”, ugyanis fizikálisan sokkal többre lenne képes az autó.
Egy 800 millió forint értékű autótól elvárható, hogy a maximumot nyújtsa minden téren: és ezt a Chiron meg is teszi

Persze aki ilyen autót megengedhet magának, az soha nem a fogyasztást fogja nézni, de jelen esetben nem egy olyan autóról van szó, amelyik kortyolgatná a benzint… sokkal inkább egy iszákos gödényről beszélünk, aki berúgva a kocsmaajtót mindent felhörpint és utána is csodálkozik, hogy csak ennyi volt? Ugyanis ha nem lenne a korlátozás, maximum teljesítményen alig 7 perc kéne neki, hogy szárazra igya a tankot, ami pedig nem is kicsi, 100 literes.
"Csak" 3 millió dollár, azaz megközelítőleg 800 millió forint az ára. De nem árt, ha olajkutat is veszel mellé!

De ha nem is használnád ki az autó teljesítményét, az amerikai Környezetvédelmi Hivatal fogyasztási mérése szerint (a dízelbotrány óta sokkal inkább nagyobb figyelmet kaptak életszerűbb méréseikért, mint az európai NEDC-ciklus) városban 26 litert, míg autópályán 16,8 litert fogyaszt 100 km-en a Chiron. Kíváncsi leszek, hányan fognak fanyalogni a hatótáv miatt, amire már most ráver 1-2 elektromos autó! Forrás: Motortrend