Meglesett tesztautók a Nürburgringen - VIDEÓ

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Remek kémfelvétel érkezett a Nürburgringről, az autógyártók egyik kedvenc tesztpályájáról, amin egymás után láthatsz több megjelenés előtt álló izgalmas modellt.

Persze, szeretem a kémfotókat is, amelyeken többé kevésbé lematricázott tesztautók vannak, hogy azután minden vonalat, dudort és kiszögellést megvizsgálva tippelhessek, mennyiben lesz más az új autó az előző évjárathoz képest. De egy videó, ahol a tesztpéldányok menet közben is megleshetők, ez azért sokkal izgalmasabb. Az EMS Nordschleife TV Youtube-csatornáján akadtam rá erre a videóra, amin olyan különlegességek is felbukkannak, mint például a nagyon várt Lamborghini Aventador SV Jota.

Chevrolet Corvette

Csak egy kis információ a látottakhoz: a Jota 6,5 literes 12 hengeres motort kapott, amivel 730 lóerőre képes, az autó végsebessége pedig 320 km/óra. Mondjuk látszik is a videón, hogy meg sem mozdul a kanyarokban.

Nem ez volt az egyetlen erős autó azonban a pályán, meglesheted körözés közben a Ferrari 488 Pistát és a Chevrolet Corvette ZR1-et is, ez utóbbin egészen megdöbbentő a fura kipufogó. A Ferrari 488 Pistáról azt kell tudnod, hogy körülbelül 90 kilogrammal könnyebb, mint a 488 GTB, így 1280 kilogrammot nyom. Miközben pedig a Ferrari Pista kanyarvételében gyönyörködsz, gondolj bele abba, hogy ez a vadállatnak 2,85 másodperc kell ahhoz, hogy felgyorsuljon 100 km/órára, 7,6 másodperc múlva pedig már 200-asnál van az óramutató.

Érdekes menet közben látni az Audi első teljesen elektromos meghajtású E-Tron modelljét is, mert nagyon jól veszi a kanyarokat, ám felismerni szinte képtelenség a fóliázás miatt. (A csak elöl és hátul matricázott Audi TT után keresd!)

Biztosan sokan örültök annak, hogy a videóban feltűnik a német-japán koprodukcióban készülő Toyota Supra és BMW Z4 is, így azonnal látható, hogy miben tér el, illetve miben hasonlít egymásra a két kocsi.

És végül, egy kis segítség: a videóban szereplő tesztautók megjelenési sorrendje a videóban. Kíváncsi vagyok, melyiket sikerül felismerned közülük, mert közben néhány más kocsi is bezavar!

 • Lamborghini Aventador Performante/Jota
 • Mercedes-AMG GT R frissítés
 • Toyota Supra
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Mercedes-Benz A-osztály
 • BMW Z4
 • Mercedes-Benz SUV prototípus
 • Audi TT frissítés
 • Audi E-Tron
 • BMW X7
 • Ferrari 488 Pista
 • BMW 8-as sorozat
 • BMW 3-as sorozat
 • Audi Q8

Forrás:

További autós hírek

A nagy érdeklődésre való tekintettel megjelent a rendőrség legújabb videója, ahol szabálytalan, tahó sofőrökre vadásznak leginkább jelöletlen autókkal. Az akció…

Olvasónk menetrögzítő kamerája rögzítette, ahogy a motoros futár a szürke Toyota oldalsó üvegét megüti, majd látszólag a tükrét próbálja leverni.…

Kigyulladt egy személyautó Budapest 20. kerületében, a Helsinki út és a Nagysándor József utca kereszteződésénél. Teljes terjedelmében égett a jármű,…

Ráadásul azt állította, nem sajnálja a szabályosan közlekedő autó utasait, hiszen ha megsérültek, az Úr majd gondoskodik róluk is. Az ABC…

Mi mindig írjuk: A tahóság nem autófüggő! Ti mindíg írjátok: De az! Ti mindig írjátok: A média tehet róla, hogy…

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban