2018. március 04. | 16:27

Hamarosan bejelentik, melyik autó nyeri 2018-ban az Év Autója címet. Vajon idén is meglepetés lesz a nyertes kiléte?

Tavaly kissé meghökkentő volt, hogy a Peugeot 3008 nyerte a szavazást és ezzel a 2017-es Év Autója titulust. Idén is a Genfi Autószalonon, azaz március 5-én, hétfőn hozzák nyilvánosságra az Év Autóját. Az alábbi rövid videóban áttekintheted, milyen modellek versengenek az újságírók kegyeiért.
 

 
A 60 tagot számláló, európai újságírókból álló zsűri 25-25 pontot oszthat szét a döntőbe jutott 7 autó között. 48 modell szállt harcba a kitüntető titulusért, a nagy durranásnak számító új Opel Insignia és a Suzuki Swift már ideje korán búcsúzni kényszerült.

Nagy kérdés, hogy idén vajon melyik jármű lesz a fentiek közül az, amely büszkén viselheti a kitüntető "Év Autója" címet. Tavaly szerkesztőségünk - és sokan mások - is az Alfa Romeo Giuliát tartotta a favoritnak, ám akkor nagy meglepetés született. Most sokkal kiegyenlítettebbek az esélyek, és szinte lehetetlen jóslatokba bocsátkozni. Több portál is megszavaztatta látogatóit, a HVG-n a Volvo XC40-et hozták ki győztesnek a voksolók egy hajszállal a Kia Stingert megelőzve, míg a Player.hu közönsége éppen fordított sorrendet állított fel. Ha ismét egy SUV nyerne, az valószínűleg sok autófanatikus nemtetszését kiváltaná, hiszen nem kevés azoknak a száma, akik unják már, hogy kis híján a csapból is SUV-ok folynak. A jelenlegi döntős mezőnyben is van belőlük három, a Citroën C3 Aircross és az Alfa Romeo Stelvio sanszait jelentősen beárnyékolja a Volvo XC40. Nem volna meglepő azonban, ha ezúttal más kategóriára esne a zsűri választása.

Ha valóban így történik, akkor az egyik legfőbb esélyessé léphet elő az új Audi A8-as is, mely az autóipar csúcsának számít jelenleg. A német luxuslimuzin harmadik szintű önvezető technológiával, a lézerfényszórókkal van felszerelve, tekintélyt és eleganciát sugároz. Mindeközben a belső tere is parádés, jól átgondolt, ízléses kijelzővel, így éppenséggel az ingolstadtiak remekműve is lehet a befutó. Te mit gondolsz, melyik lesz a nyertes modell? Van esélye az egyetlen nem európai Kia Stingernek? Forrás: